Berkay sonuçtan çok memnun

Yeni Alınan TV'de Sürekli Donma Ve Değişim Talebi

Yeni Alınan TV'de Sürekli Donma Ve Değişim Talebi
23 Aralık 2024 10:23

Arçelik mağazasından 29.10.2024 Tarihinde Imperium 9 QLED A55 q 990 ay / 55” 4K UHD Google TV aldım. Kurulum ve garanti başlama tarihi 02.11.2024 dür. TV ayarlar menü geçişlerinde rahatsızlık verecek seviyede takılma ve donma durumları yaşamaya başladım. Bu durum gün geçtikçe artmaya başladı. Arçelik müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim. Bazı uygulamam gereken adımları gösteren bir mesaj ilettiler. Ancak bunları uygulamama rağmen sorun düzelmedi. Teknik servis hizmeti için başvurdum. Yetkililer gelip inceleme yaptılar. Sorunun videosu çekildi ve ürünün ayıplı olduğu söylendi. Ancak sorunu araştırmaları için bir hafta kendilerini bekledim. Bir hafta sonra TV aldılar. Kendilerine direk değişim istediğimi kesinlikle herhangi bir müdahale ve onarım da bulunulmaması gerektiğini ilettim. Evlilik süreci yaşadığım için bu süreçte ev boş halde durmasından dolayı TV hiç kullanılmamıştır. 2 aydan kısa süreli bir cihazın onarım veya parça değişimi kabul edilebilir bir durum olmayacaktır. İlgili yetkililerden ricam ürün değişim talebimi geçtiğim süreç de dikkate alınarak mağduriyetimin giderilmesidir.

14 Ocak 2025 20:56

Arçelik markasından Imperium 9 QLED A55 q 990 ay / 55” 4K UHD Google TV aldım. Ancak bu televizyonda yazılımsal bir sorun yaşadığımdan dolayı değişim istedim. Servis çalışanları ürünün ayıplı olduğunu söyleyerek değişimimi onayladı. Daha sonrasında ücret farkı vererek Imperium 9 QLED A65 q 990 ay / 65” 4K UHD Google TV olarak ürünü değiştirdim. Ürün gelip kurulum yapıldıktan sonra içerik izlediğimde karanlık ve siyah sahnelerde ciddi ışık sızması olduğunu fark ettim. Değişim talep ettim. Bu değişim talebimde gerekli incelemeler neticesinde kabul edildi. Birebir değişim yapıldı. Bugün 14.01.2025 tarihinde yeni ürün tarafıma teslim edildi. Ancak bu yaşadığım ışık sızması sorunu bu cihazda çok daha fazla olduğunu gördüm. İlgili Eyüp yetkili servisteki arkadaşlar bu ıps panelde hep bu sorunu yaşarsınız şeklinde açıklama yapıyor. Servisin bize sıfır kutu cihaz getirdiğinden bile emin değilim. Bu konuda çok şaşkınız. Akşam karanlıkta içerik izlemek ciddi anlamda sorun yaşatıyor. Arçelik yetkilileri ve yöneticilerinden ricam şudur bu mağduriyetimi gidermeleri. Bir daha Değişim yaptığımda aynı sorunla tekrar karşılaşma ihtimalim çok yüksek. Çünkü bu ıps panelde bir sorun var. Oled TV geçmek istersem ciddi bir fiyat farkı Ödemiş olacağım. Ücret iadesi talep ettiğimde de zamlardan etkileneceğim için yine mağdur oluyorum. Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum. İlgili görsel ve videoları paylaşıyorum

arcelik-tvde-isik-sizmasi-sorunu-3.jpg
07 Ocak 2025 12:50

Bir önceki Arçelik Imperium 9 QLED A55 q 990 ay modelinde yaşadığım yazılımsal olarak sorun nedeniyle servise başvurmuştum. Sonrasında gerekli özen gösterilerek değişim onayı verildi. Ücret farkı vererek Imperium 9 QLED A65 q 990 ay / 65” modeline geçiş yaptım. 06.01.2024 tarihinde kurulum ve montaj gerçekleşti. TV de herhangi bir içerik izlerken karanlık sahnelerde ışık sızması sorunu olduğunu tespit ettim. Renkli içeriklerde veya gündüz kullanımında bu fark edilmiyor. Daha fazla nasıl bir sorun yaşarım bilmiyorum. Bu süreçte çok fazla mağdur oldum. Eğer ürünün seri üretiminde bir sorun var ise ayıplı ürünün misli ile değişimini talep ediyorum. Işık sızması olayını ilk defa yaşadığım için nasıl bir süreç izlemem gerektiğini bilmiyorum. Arçelik'ten gereken özen ve ilgiyi göstermesini rica ediyorum. İlgili bilgilendirme görseli ve videoyu paylaşıyorum. Videoda özellikle sol alt kısma doğru dikkatli bakarsınız sanırım anlaşılacaktır.

23 Aralık 2024 15:39 (Şikayetten 5 saat sonra)
23 Aralık 2024 17:37

Değişim talebim ile alakalı ilgili departmandan Yeşim Hanım çok hızlı bir geri dönüş gerçekleştirdi. Kendisine konuya gösterdiği hassasiyet ve değişim onayını sağladığı için çok teşekkür ederim.

23 Aralık 2024 17:43

Değişim talebim ile alakalı ilgili departmandan Yeşim Hanım kendisine konuya gösterdiği hassasiyet ve değişim onayını sağladığı için çok teşekkür ederim.

İbrahim

Berkay bey merhaba bende aynı üründen aldım ıps panel olduğu için sanırsam ışık sızması var hepsinde kronik büyük ihtimalle son gelişme nedir sizdeki aydınlatır mısınız teşekkürler

Berkay

Merhaba İbrahim Bey yazınızı şu an gördüm. Kusura bakmayın. Öncelikle ışık sızması sorunu maalesef kronik çoğu cihazında var marka elinden geleni yaptı. 55 65 inç şeklinde iki üç kere sıfır ile değişim yaptılar. Ama ışık sızması sorunu az veya çok şeklinde sürekli devam etti. En son çare oled teknolojine sahip bir televizyon ile değişim yaparak mağduriyetimi giderdiler. Şu an çok memnunum. Bu ışık sızması sorunu rahatsızlık seviyesi kişiden kişiye değişen bir şey olduğu için çoğu insan takılmıyor genel kullanımıda etkilemiyor. Karanlıkta dizi film içerik izlemeyi sevdiğim için beni negatif anlamda etkilemişti. Tavsiyem rahatsız okuyorsanız eğer muhakkak ürünün değişimi için ilgili yetkililere durumu aktarın. Arçelik bu anlamda elinden geleni yapıyor.

04 Aralık 2024 16:18
Ozlem sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik TV Kurulum Ve Müşteri Hizmetlerinde Hayal Kırıklığı

20 Ağustos 2025 15:09