Erkan sonuçtan hiç memnun değil

26 Kasım 2024 12:25

9 yıllık bir buzdolabım var. Soğutma yapmıyordu. Yetkili servis çağırdım. Motorunun değişmesi gerektiğini ve ücretinin 9200 TL olacağını söyledi. 8800 TL'ye anlaştık.
Birkaç gün sonra gelip motoru taktılar. Soğutma yapmazsa arayın dediler. Maalesef soğutma yapmadı. Aradık, dolabı evden alıp serviste bakacaklarını söylediler.
Yine birkaç gün sonra dolabı alacak kişiler geldi. Dolap 84 cm olduğu için bu dolap buradan inmez dediler ve gittiler. Yine birkaç gün sonra servisten bir kişi geldi.
Yeni bir motor taktı ve dolabımız çalışmaya başladı.
Arçelik'i arayıp servisin bana gelmesi gitmesi, dolabın çalışmaması, dolabı almaya gelen kişilerin indirememesi, tekrar servisin gelip yapması 20 gün civarı sürdü.
Her gelmelerinde işten izin almamız ve eve mahkum olmamız ayrı bir konu. Ayrıca verdikleri saate uymuyorlar. 12'de diyor 5'te geliyor. Geliyoruz deyip o gün gelmedikleri de var. Bu süreç benim ısrar ve baskılarımla 20 gün sürmüştür.
Geçenlerde dolabı yerine itmeye çalıştım. Bir yere takıldığını ve parkeye zarar verdiğini gördüm. Motorun hemen alt tarafından bir vida parkeye sürtüyordu.
Bunun üzerine şüphelenip baktığımda karşılaştığım manzaraya inanamadım.
Yapılan işlem tamamen bütün teknik teamüllere aykırı, bu dolaptan artık ne kadar hayır beklenir tartışılır.
Bu durumu Arçelik'e bildirdim. 30 kere telefon görüşmesi sağladım. Servisin yaptığı iş ortada. Ayrıca servisleri değişmeyen parçaları da bana fatura etmişler. Bunu da bildirdim. Arçelik'ten buna karşı hiçbir olumlu gelişme geri dönüş sağlayamadım. Biz sizi arayacağız diyorlar, geri dönmüyorlar. Arama kayıtlarım kendilerinde var zaten.
Servisin yaptığı bu hizmetin ayıplı olması ve ürünüme büyük zarar verildiği gerekçesi ile ürün değişimi talep ettim. Hiçbir cevap alamadım.
Yasal süreç başlatıp hakkımı orada arayacağım.
İlgili resimleri de aşağıya bırakıyorum.

26 Kasım 2024 13:04

Ayrıca ilk servis fişinde 6055 Tl ücret kesilmiş. Buna itiraz ettiğimde servis fişinde düzeltme yaptılar. Düzeltme sonucu 8555 Tl yaptılar. Burada düzelttikleri servis fişinde ekledikleri ''buharlaşma kabı'' bunu değiştirdiklerini iddia etmişler. Ama bir değişim söz konusu değil. Servis fişlerinini paylaşıyorum.

26 Kasım 2024 14:17 (Şikayetten 1 saat sonra)
16 Aralık 2024 10:21
arcelik-servis-hizmetinde-yasanan-sorunlar-ve-cozum-arayisi-1.jpg

Arçelik'in evime servis diye gönderdiği tipler buzdolabı mı bu hale soktu. Ayrıca servisleri takılmayan parçadan yapmadığı işlemlerden ücret aldı. Aksine sağlam parçaları da kullanılamaz hale getirdi. Ve bunun parasınıda benden aldı. Ben bunları yaşarken Arçelik bu servise karşı bir aksiyon aldı mı? Servis her gün onlarca eve gidip sözde ürünleri tamir ediyor. Bana yaptığı gibi değişmediği parçanın parasını alıp parçalar'da zarar veriyor.

01 Ağustos 2024 16:08
Pınar sonuçtan memnun

Pınar
08 Eylül 2024 00:28
Celal sonuçtan hiç memnun değil

04 Aralık 2024 12:07

Özgür
15 Ağustos 2024 13:10
Onur sonuçtan hiç memnun değil

Buzdolabımın Motoru Değişti, Sorun Çözülmedi, 9.500 TL'm Boşa Gitti

26 Temmuz 2025 00:20