24 Kasım 2024 18:3361.805

Akbank 2654 ile biten Axess kartıma 22.11.2024 tarihinde yansıtılan 796,50 TL üyelik ücreti, aşağıda belirtilen kanun hükümleri gereği ve ekstra hiçbir şarta bağlanmaksızın iptal edilerek tarafıma iade edilmesini talep ediyorum. Tüketici Kanunu'nun 28 Mayıs 2014 tarihli ve 31. Maddesinin 3. Fıkrası gereğince ve ekstra hiçbir şarta bağlanmaksızın üyelik ücretinin iptal edilerek tarafıma iade edilmesini istiyorum. Kredi kartının aidat ücretinin aşağıda belirtilen kanun hükümleri gereği ve ekstra hiçbir şarta bağlanmaksızın iptal edilmesini talep ediyorum. 'Kart çıkaran kuruluşlar, tüketicilere yıllık üyelik aidatı ve benzeri isim altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunmak zorundadır.' 4822 sayılı Kanun ile değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun'un sözleşmedeki haksız şartlar başlıklı 6. Maddesi gereğince bankanızın almakta olduğu üyelik ücreti herhangi bir hizmet karşılığı olmadığından, söz konusu sözleşme şartı önceden hazırlanmış, özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle içeriğine etki edilmeyip müzakere edilemediğinden haksız şarttır. 13. Hukuk Dairesi tarafından verilen 2011/4736 esas, 2011/11579 sayılı son karara göre söz konusu yıllık kart ücreti aidatının 125. Madde ve Hukuk Genel Kurulu'nun 2010/1-93-88 sayılı kararı uyarınca geriye dönük kesilen kart aidatlarının da iadesinin olacağına dair kesin hükmü bulunmaktadır. Bu kanun ve yasalara dayanarak alınan aidat ücretlerinin tarafıma iadesi hususunda gereğinin yapılmasını, üyelik ücretinin gün içerisinde iptali ile tarafıma iadesini ve SMS, e-posta adresime bilgilendirilmesini talep ediyorum. Aksi takdirde ücret iadesi için Tüketici Hakem Heyeti'ne ve CİMER'e başvuracağımı, mağduriyetimin giderilmemesi durumunda kartımın iptali için bankanıza başvuracağımı buradan bildirerek gereğinin yapılmasını rica ederim.

Sümeyye
27 Kasım 2024 15:48

Müşteri hizmetleriyle görüşme sağladım ancak bu ücretin yarısını iade edebileceklerini söylediler. Ben de yarısının iadesini istedim. İlerleyen süreçte kartımın iptalini isteyeceğim.

Yorumlar(8)

Merve
Benzer Şikayeti Var
27 Kasım 2024 22:31

Kart iptalini isteyin. Onlar hemen sebebini soruyor. Aidat ücretinin fazla olduğunu söyleyin. 6 ay kalma sözü ile iade edelim diyorlar. CİMER üzerinden Bttk ya yazabilirsiniz. Ben 2 yıldır Akbank kullanıyorum. İlk yıl yapmadım. 2. Yıl yaptım. İlk yıl için vermediler. İlk konuştuğum Müşteri temsilcisi geriye dönük 1 aylık olan veriliyor dedi. 2. M. T ise geriye dönük 3 aylık veriliyor dedi. Hepsi ayrı bir cevap.

27 Kasım 2024 13:51

Bankanızı arayıp kredi kartımı iptal edeceğim yoksa deyin onlarda üyelik ücretinizi size iade Ederler.

26 Kasım 2024 21:55

Selam Akbank'tan aidat ücreti olmayan kart talep edin üyelik ücreti sorunu yaşamayın tüketicinin hakkı

26 Kasım 2024 16:25

Akbank sürekli buna benzer durumlar bende de yarattı iyi bir müşterisiydim ve tüm ilişiğimi kestim

26 Kasım 2024 13:46

Akbank ve diğer kredi kartında aidat iadesi yok Tüketici Hakem Heyeti aidatsız kart kullanın diye reddediyor aidat öncesi iptal ettirin Fix kartlar ücretsiz

25 Kasım 2024 22:50

Benden de 2 ay önce kart yıllık aidat ücreti alındı geri iade edilmesini talep ediyorum yoksa başka bankaya geçip kartımı kullanıma kapatacağım

25 Kasım 2024 19:48

Hakkınızı sonuna kadar arayın Lütfen!

Akbank Üyelik Ücreti İadesi Talebi

24 Kasım 2024 17:002.392

Akbank 0476 ile biten Axess kartıma 22.11.2024 tarihinde yansıtılan 796,50 TL üyelik ücreti aşağıda belirtilen kanun hük...

Akbank Üyelik Ücreti İadesi Talebi

27 Kasım 2024 17:071.144

Akbank 2386 ile biten Axess kartıma 23.11.2024 tarihinde yansıtılan 796,50 TL üyelik ücreti, aşağıda belirtilen kanun hü...

27 Kasım 2024 18:351.339

Akbank 7335 ile biten Axess kartıma 23.11.2024 tarihinde yansıtılan 796,50 TL üyelik ücreti, aşağıda belirtilen kanun hü...

Tümünü Gör
Akbank Kartımı Blokemi Kaldır Artık, Yanlışlarınızdan Sıkıldım!

Akbank KartımıBlokemi Kaldır Artık, Yanlışlarınızdan Sıkıldım!

Leyla
Akbank Kredi Kartımın Habersiz Limitini Düşürdünüz!

Akbank KrediKartımın Habersiz Limitini Düşürdünüz!

Cem
Akbank Benden Haksız Yere Kredi Kartı Aidatı İstiyor!

Akbank BendenHaksız Yere Kredi Kartı Aidatı İstiyor!

Kenan
Akbank Bilgim Dışında Yapılan Kredi Kartı Başvurusu