Umut sonuçtan hiç memnun değil

Akbank'ın Keyfi Kredi Kartı Limit Artışı Sorunu

Akbank'ın Keyfi Kredi Kartı Limit Artışı Sorunu
11 Ekim 2024 15:11

Yaklaşık 20 yıldır kullandığım Akbank Free kredi kartımı 2023'e kadar ihtiyaçlarım ölçüsünde limit artırımı veya indirimi istememe rağmen tüm taleplerim, ikinci bir başvuruya gerek kalmadan talebim doğrultusunda limit artışı yaparken hiçbir sorun yaşamıyordum.

Ancak son 1 yıldır ısrarla limit artışı istememe rağmen banka limit artışını sürekli reddediyor. Ne müşteri hizmetlerinin limit artış yetkisi var ne de banka personeli limit artışı yapabiliyor. En son canıma tak etti. Gidip banka şube müdürüyle görüştüm, 20 bin olan limiti 25 bine yani 5 bin lira müdürün inisiyatifiyle yükselttiler. Bu nasıl bir bankacılık? Güya amacı kâr yapmak olan özel bir işletme olan bankalar, müdürlerin inisiyatifiyle limit artırıyor olmuş.

Bu Şikayetvar'a savunma yapan Akbank ekibine sesleniyorum; kredi risk raporumda herhangi bir sorun yok. Kredilerimde ve ödemelerde herhangi bir sorun yok. Kredi kartı borcumu her ay toplam borcumu ödememe rağmen neden kredi kartı limit artışım bir şube müdürünün inisiyatifine bırakılıyor? Bu kadar mı acı bir banka mıdır bu Akbank? Yapay zeka çağında olmamıza rağmen bir kişinin kredi kartı limit artışı yapılmıyorsa, bu kişinin mutlaka bir ödeme geciktirme veya kredi kartı takip sistemine takılması veya başka bir şey olması lazım.

Ama bende bunlardan hiçbiri olmamasına rağmen kredi kartı limit artışına red veren bankanızı şiddetle kınıyorum. Geçen yıl CİMER'e şikayet etmeme rağmen verdikleri cevap, kredi kartı limiti maaşın 4 katını geçemez diye kopyala yapıştır bir cevap vermiş BDDK. Bende asla bir kusur yok, herhangi bir ceza yok. Neden bir banka bu kadar aciz davranır? Anlamakta güçlük çekiyorum.

Didem
14 Temmuz 2023 11:17
Elif sonuçtan hiç memnun değil

07 Şubat 20:03
Rabia sonuçtan hiç memnun değil

Limit Artışı Taleplerim Gerekçesiz Reddediliyor Mağduriyetim Devam Ediyor

Rabia