Zülal sonuçtan hiç memnun değil

09 Eylül 2024 23:18

Vestel ziyafet basınçlı çok amaçlı pişirici (elektrikli düdüklü tencere). Tencereyi teslim alır almaz çok sevindim. Artık Fisher marka düdüklü tenceremin ötesinde otomatik düğmesine basacağım ve sinyal sesinden sonra uyarı verir vermez yemeğimi hazır alacağım ümidi ile ilk gün denememi yaptım. Ne yazık ki çok büyük bir hayal kırıklığı... Pazarlama, müşteri hizmetleri, ArGe, ürün geliştirme hususlarında profesyonel bir akademisyen olarak üstelik Vestel markasında proje tamamlamış bir müşteri olarak çok şaşırdım. Bu ürünü almadan önce çok videosunu izledim. 20 dakika. İçinde bakliyatı hiç bastırmadan pişirdiğini söyleyenler, Eti 20 dakika. Da yapıyoruz diyenler... İnanın alakası bile yok. Taneciksiz çorbayı kesinlikle yapmadı. Nohudu 30 dakika. Da takır takır oldu. Pilav deseniz bildiğiniz lapa oldu. Hayretler içinde kaldım. Otomasyondan beklenti menüdeki seçeneklere bastığınızda yemeğin size hazır olmasıdır. Bu tencerenin tek farkı ocağınız yok elektrik imkanınız varsa bildiğiniz yemek pişirme teknikleri ile yemek yapması. Her yemeği 10 dakika kavuruyorsunuz. Sıcak su hazırlayıp içine koyuyorsunuz. Kapağı kapatıyorsunuz. Kapaktaki düdükte ve kapanma noktalarındaki uyarılar kesinlikle görünmüyor okunmuyor. Hiç pratik değil. Program başladı mı belli değil. Başlat tuşu yok. Menü tuşuna basarak ilgili programı kodluyor ve bekliyorsunuz. Kulakla dinlerseniz tıngırtı varsa pişirmeye başladı herhalde diyorsunuz. Yemek bitince düdük buhar boşaltmasını otomatik yapmıyor. Siz yapıyorsunuz. Bana göre sadece ofisler, iş yerleri için oda doğalgaz veya başka bir ocak yoksa elektrikli bir tencere gibi başında uğraşa uğraşa belki yaparsınız. İçinde bir kitapçık var. Dillere destan. Hangi program kaç dakika sürecek çizelgesi yok. Teker teker tüm sayfaları okuyup hangi tuşla çalışacak kendim çizelge oluşturmak zorunda kaldım. Mesela patates için sebze programında pişirme yok. İlgisi olmayan ürünler alakasız programların içinde ve tüm kitabı okumanız lazım liste çıkarmanız lazım. Bu kadar süper bir düdüklü tencere bu kadar ArGe testlerinden uzak olabilir... Hiç mi ürün müdürü bu cihazı alıp evinde denemedi! Ben fisher marka düdüklü tencerelerimde 10 dakika içinde et bakliyat her şeyi hızlıca pişiriyordum zaten. Bu tencere neyi kolaylaştırdı derseniz tüm pazar günüm tencere ile uğraşmakla geçti sonunda fisher marka düdüklü tenceremi kullanarak onun pişirmediği tüm yemekleri 10 dakika içinde pişirdim. Bence bu konuyu enine boyuna düşünüp sorunları çözücü bir geliş

12 Eylül 2024 16:31 (Şikayetten 2 gün sonra)
15 Eylül 2024 18:10

Vestel ile olur neden olmasın? Keşke bu slogana yakışır çözüm üretmeniz mümkün olsaydı... 13 Eylül 2024 tarihinde öğleden sonra beni çözüm merkezinizden arayan bayan bana konu hakkında 'varsayımlar ile hareket edemeyiz, siz cihazı kullanmaya devam edin' cümlesini kullanmıştır. Eleştirim bu cümleye değildir. Belli ki yeterince müşteri yönetim eğitimi alınmamış... Pazarlama alanında 'Dr.' title olan bir hoca olarak belirtmeliyim ki cihazın içinde yemek tarif kitabından başka standart şu yemek şu kadar dakikada pişer şeklinde bir yemek pişirme dakika ve tanım kullanım çizelgesi yoktur. Siz deneyerek öğrenmek kendi çizelgenizi çıkartmak zorundasınız. Mesela her yemeği 10 dakika et sote modunda sotelenip sonra su kaynatıp kaynar suyu cihaza döküp program düğmesine basıp çalışıp çalışmadığını anlamak için kulağınızı cihaza dayamak zorundasınız. Kaç dakikada yemek pişerse beklemek zorundasınız. Özetle yaşayarak cihazı öğrenmek zorundasınız. Vestel bu cihazı bana değişim sonrası teslim etti üstelik iade ettiğim ürünle arasında benim zararıma olacak şekilde bin tl fark vardı ve teklifi kabul etmekten başka çarem yoktu. Keşke üzerindeki programlara basınca nohut, çorba ve pilav denemelerimde bana istediğim yemeği teslim etseydi de engelli bir hasta bakan bir hoca olarak bende Vestel ile gurur duysaydım. Dalga geçer gibi 'varsayım' kelimesini bir çağrı merkezi elemanından öğrenmeseydim. Varsayım kelimesi ortada olmayan var sayılan olaylar için kullanılır. Yaşanan ve deneyimlenen olaylar için değil... Bu cihazın kullanım talimatını bir Vestel servise sordum kimse yanıt veremedi... Kimse bilmiyor. Eğer biri bana şu cümleyi söylerse 'siz yemeği çiğden koyup üzerindeki tuşa basacaksınız ve program bitiş uyarısı sonrası yemeğiniz pişmiş gibi hazır olacak' işte o zaman ben bu cihazın arızalı olduğunu düşünürüm ama biri bana 10 dakika sote yapacaksınız sıcak su koyup 30 k. Bekleyeceksiniz derse bu cihaz arızalı değildir düdüklü tencere hiç değildir sadece elektrikli bir pişiriciden ki benim zaten Fisher marka 3 düdüklü tencerem var. Ben engelli hasta bakımımı kolaylaştıracak pratik bir cihaz almak istiyorum. Keşke robot süpürge alma teklifimi kabul etselerdi. Bu durumda koşulsuz iade kampanyası müşteriyi rahatlatacak bir kampanya değil sadece bana göre bir kandırmacadan ibarettir. Pazarlama stratejisi olarak müşteri yönetim kanadında ve sosyal sorumluluk bağlamında başarılı bir uygulama kesinlikle değildir. Bir daha Vestel markasından hiçbir şey almayı düşünmüyorum.

25 Eylül 2024 18:37

Ürün ile ilgili soruna çözüm üreteceklerine ürünün garantisi süresini 3 yıla uzattıklarını bildiren bir SMS göndermişler. Yorum ve kalite algısını sizlere bırakıyorum. Müşteri temsilcisinin bana dalga geçer gibi kullanmaya devam edin cümlesini sarf etmesi yorumunu da sizlere bırakıyorum. İşimi görmeyen ürünü nasıl kullanacağım sorusunun yanıtını Ümraniye servise 10 gün önce sordum. Hala geri dönecekler. Bu ürün 10 dakika sotelenen yiyecekleri düdüklü kısmında 45 dakika. Pişmesini bekleyerek mi kullanılacak? Yok öyle değilse arızalı demektir şeklinde mi yorum yapacağız? Zaten içinde kullanma dakika saat çizelgesi yok. Yemek tarif kitabı haricinde. Yorumu sizlere bırakıyorum.

Selin

Vestel Pişirici Tenceresi Temin Sorunu

Hakan
15 Ocak 2025 18:00
Vestel Pişirici Tenceresi Temin Sorunu
Ertan sonuçtan hiç memnun değil

Vestel Çorbacı Ürününde Garip Sesler Ve Zorlanma Sorunu

Ertan