19 Ağustos 2024 11:29

Vestel Flora Doğa inverter klima kullanmaktayız. Haziran ayından beri tam randımanlı kullandığımız klimamız son zamanlarda soğutmamaya başladığı için teknik servis kaydı oluşturduk. 2023 yılında da aynı sorunu yaşamıştık. Yıllık bakım kapsamında detaylı bir temizlik yapılmıştı ve sorun çözülmüştü. Bu yıl da oluşturduğumuz servis talep kaydına istinaden Mega Elektrikli Ev Aletleri yetkili servisten teknisyen arkadaş geldi. Bazı kontroller yaptı. Yıllık bakıma gerek yok dedi. Filtreyi çıkarttı. Yıkayın bunu geri takalım dedi. Kendisi klima iç ünitede bazı ufak temizlik işlemleri yaptı. Dış üniteye bir şey bağladı, basıncı ölçtü. Gazı azalmış dedi. Gaz bastı, 400 TL hizmet ücreti aldı ve gitti. Fakat klimada hiçbir düzelme olmadı. Sadece karşısına geçtiğiniz zaman hava üflüyor, vantilatör gibi. Asla odanın nemini almıyor ve soğutma yapmıyor! Normalde klimamız çalıştığında diğer odaların bile havasını kırardı. Şu an bulunduğu alanı dahi soğutmuyor! Nem oranına bağlı olarak dış ünitenin su tahliye borusundan suyun akması gerek ama asla su akmıyor! Arkadaşın yaptığı müdahaleler sonrası da zaten klimanın iç ünitesinden genleşme sesi gibi çatır çutur sesler gelmeye başladı. Bir an klima patlayacak zannettik, o derece garip sesler çıktı ve daha önce böyle sesler asla duymamıştık ve dış ünite klima kapalı konumdayken yarım saat boyunca aralıksız su akıttı. Ertesi gün aynı teknik servisi aradım ve şikayetimi söyledim. Benim takibim üst üste aramam sonucu Cuma günü saat 11 gibi aynı arkadaş tekrar geldi. Bize hiçbir şey sormadan ve söylemeden direkt olarak balkona çıktı ve dış ünitedeki gazı tahliye etti. Kendisine klimanın soğutmadığını ve yukarıda bahsettiğim sorunların meydana geldiğini söyledim. Hiçbir şekilde çözüm üretmediği gibi bahane üretmeye başladı. Sizin salonunuzda kapı yok dedi! Kapı klima için keşfe geldiklerinde de yoktu ve keşif sonrası Vestel çalışanının önerdiği BTU'da klima aldık! Ayrıca aldığımız günden beri sorunsuz bir şekilde çalışıyordu klimamız. Kendisi gergin ve kaba tavırlar sergiledi. İletişim sorunu yaşandı ve 'Ben size yardımcı olamayacağım, siz başka yetkili servis çağırın' diyerek kaçtı. Dış ünitedeki gaz borusunun üstünde yer alan plastik kapağı bile kapatmadan evden bir hışımla ayrıldı.

19 Ağustos 2024 11:39

Şikayetimin devamıdır; Benim imzamı almadan kafasına göre bir servis fişi oluşturmuş. Servis fişinde 2 yıldır klimanın aralıksız çalıştığını yazmış. Klimamız 2 yıldır aralıksız çalışmıyor. Sadece yaz sezonunda 3 ay çalıştırıyoruz. Kaldı ki daha çok da çalıştırabiliriz değil mi? Bu cihazlar buna göre yapılmıyor mu? Adana'da Antalya'da yaşayan insanlar sürekli klima sorunu mu yaşıyor? Komiksiniz. Servis fişlerini şikayetime ekliyorum. Aynı yetkili servisten birkaç telefon görüşmesi yaparak başka bir teknisyen geldi. O da dış ünite de ki tozları temizledi sadece ve bir önceki teknisyenin açık bıraktığı kapağı kapattı ve klimayı kullanın bir sorun yaşarsanız tekrar arayın bizi dedi. Klimayı kullanmaya başladık ama yine vantilatör gibi sadece hava üflüyor! Asla odanın nemini alıp soğutma yapmıyor! Ayrıca klima kendi kendine kapanmaya da başladı. Ekran da uyarı verdi. Ben açıkçası klimamıza ne yapıldı anlayamadım! Resmen iş bilmez teknisyenler yüzünden klimamız daha da beter bozuldu! 400 TL ücret ödedik ama karşılığında hiçbir hizmet alamadık. Bu sıcak havalarda resmen eziyet çekiyoruz! Hafta sonu şehir dışında olduğumuz için şu an da şikayet oluşturuyorum! Çok acil bu duruma son verilmesini ve sorunumuza çözüm getirilmesini rica ediyorum! Mağdur edildik. Şikayetçiyim ve çözüm istiyorum!

21 Ağustos 2024 12:42 (Şikayetten 2 gün sonra)

Beytullah sonuçtan hiç memnun değil

Vestel Klimam İlk Günden Beri Arızalı, Çözüm Alamıyorum

Beytullah
27 Ekim 2025 23:20
Vestel Klimam İlk Günden Beri Arızalı, Çözüm Alamıyorum

Yetkili Servisin Montaj Hatası Yüzünden Tekrar Ücret Talep Edilmesi Şaşkınlığı

Ramazan
11 Temmuz 2025 16:37
yetkili-servisin-montaj-hatasi-yuzunden-tekrar-ucret-talep-edilmesi-saskinligi-1.jpg
Fatih sonuçtan memnun değil

Fatih