16 Aralık 2023 19:45

3 ay önce Vestel markasının CMİ 87222 model çamaşır makinesini satın aldım. Makinede vuruk olduğunu ve aynı modelin stokta bulunmadığını öğrendiğim için, fabrika tarafından arandım ve yaklaşık 3 hafta sonra CMİ 87322 modeliyle değişim yapılacağı bildirildi. Kurulum için gelen kişiler, hortumları ve fişi taktıktan sonra makineyi kısaca anlattılar. Ayrılırken makinenin ayaklarını ayarlayıp ayarlamadıklarını sordum, onlar da makineyi hafifçe oynatarak ayakların ayarlı olduğunu söylediler ve ayrıldılar. Ancak makineyi kullanmaya başladığımızda sıkma esnasında sallanma meydana geldiğini fark ettik. Kurutma makinesi alıp çamaşır makinesinin üzerine bir aparatla yerleştirmeyi düşündüğüm için, servisin gelmesi durumunda kurulum yapan kişilere durumu bildirip makinenin ayarlarını yapmalarını ve kurutma makinesini üzerine koymalarını isteyeceğimden, ekstra bir servis kaydı açtırmadım.

3 Aralık günü Media Markt'tan Vestel'in KM 8702 model çamaşır makinesini satın aldım ve 9 Aralık Cumartesi günü ürün elime ulaştı. Teslim aldıktan sonra Vestel'i arayarak kurulum için kayıt oluşturdum.

11 Aralık 2023 tarihinde sabah Vestel Esenyurt (sanırım adı Vestel Üç El Teknik olmalı) servis personelleri geldi. Kuruluma başlamadan önce onlara makinenin ya ayaklarında ya da kazan rulmanında bir sorun olduğunu, kurutma makinesini koymadan önce kontrol etmelerini rica ettim. 'Tamam, ayarlama yapacağım.' diyerek, kurulum için gerekli olan aparatı iki parça halinde ve ambalajsız bir şekilde getirdi. Ön kısım parçasını daha sonra araçtan bulup getirdi. Kurulum tamamlandıktan sonra aparatın ön kısmının hasarlı ve çizik olduğunu fark ettim. İlk başta değişim yapılmasını istedim ancak kendisi, 'Elimde başka aparat yok, servis kaydı açtım, öğleden sonra gelirim.' dedi. Sonrasında 'Tamam, yapacak bir şey kalsın o zaman.' diyerek vidalamaları yaptı ve fişi taktıktan sonra hızlıca anlatıp ayrılmak üzereydi. Giderken, 'Sıkma yaparken sallanıyor, şimdi üstüne kurutma makinesi koyuldu, kontrol etmen gerekiyordu.' dedim. O da makineyi eliyle sallayarak 'Ayarında bir şey yok.' dedi ve gitti.

Gittikten sonra kurutma makinesini incelediğimde aparat üzerinde yamuk durduğunu gördüm. Bir tarafın ayağı yarım santimetre kadar daha fazla açık durumdaydı. Ayrıca alt kısımda, kondanser olduğunu düşündüğüm ızgara şeklindeki filtrenin bir köşesinde bir iki santimetrelik bir açıklık vardı. Mağazada incelediğim modellerde ızgara teli kapalıydı, bu nedenle durumun normal olup olmadığından emin değilim. Montaj sonrası ilk çamaşır makinesini çalıştırdığımızda, sıkma işlemi sırasında makine sallanmaya başladı ve monte edilen yerlerden ses gelmeye başladı, makinenin devrileceğinden endişe ettik. Hemen bu durumu videoya çekerek, kurulumu yapan servisin WhatsApp numarasına videoları gönderdim. Şikayetimin devamını yorum kısmında bulabilirsiniz.

16 Aralık 2023 21:28

Evimdeki bulaşık makinesi 11 yıllık tam boy fırın 11 yıllık bozulan çamaşır makinem 11 yıllık olmak üzere hepsi Vestel yıllardır markaya güvendiğim için yine Vestel aldım yinede alacağım Bu konuda Vestel markasının gerekli servisi ve değişimi sağliyacağından şüphem yok sadece en hızlı şekilde aksiyon alınıp sonuçlanmasını talep ediyorum

17 Aralık 2023 10:21

Düzeltme Almış olduğum çamaşır makinesi modeli 97222 değişim yapılan model 98322 di yanlış yazmışım

18 Aralık 2023 10:48 (Şikayetten 1 gün sonra)

20 Aralık 2023 17:10
Vestel Çamaşır Ve Kurutma Makinesi Sallanıyor

Yaptığım şikayete istinaden tarafıma herhangi bir dönüş olmadı sadece 19.12.2023 tarihi saat 15:00/17:00 saatleri arasında servis kaydı oluşturulduğu SMS si geldi ve belirtilen saatte servis arkadaşlar geldi konu hakkındaki gerekli videoları izlettim ve kendilerine göndermemi istediler WhatsApp üzerinden gönderdim videoları Vestel fabrikaya göndereceklerini fabrikadan gelen cevaba göre işlem yapılacağı söylendi birkaç saat sonra 20.12.2023 tarihi saat 13:00/15:00 saatleri arasında servis kaydı oluşturulduğu SMS si geldi ve bugün gelen arkadaşlar fabrika tarafından kurutma makinesi için duvar aparatı takılması istenmiş benim sıkıntımın kurutma makinesi olmadığını çamaşır makinesinde aşırı bir sallanma olduğunu söyledim ellerine sağlık gelen servis arkadaşlar gayet güzel ilgilendi kurutma makinesini sökerek çamaşır makinesini test etti ve makinenin aşırı bir şekilde sallandığını gördü sıfır almış olduğum makinenin amortisörlerinin bozuk olduğunu söylediler amortisör değişim için parça siparişi verildi... İnşallah değişim olduğunda başka sıkıntı çıkmaz düzelir bu durum

31 Aralık 2023 23:54

Her defasında söyledim Benim kurutma makinesi ile ilgili sıkıntım yok Çamaşır makinesi geldiği ilk günden beri sallanıyor üzerinde kurutma olsun veya olmasın Bu çamaşır makinesini alın götürün servis mi götürüyor fabrikamı götürüyor ya çözün ya da iade edeyim bıktım artık yeter ya çamaşır makinesi çalışırken sallantı sesine insanın karşı komşusu zili çalar mı bir şey mi devrildi diye anlayın artık Kurutmayı aldığımdan beri tüm servis personellerinin söylediği 1000 devirde sıkma yaptırın zaten 1000 devirde yaptırıyorum 1200 devir mümkün değil devrilir çünkü... Kurutmayı gerekirse yere indireceğim çamaşır makinesini 1200 devirde üzerinde bir şey olmadan kullanacağım gelin ayarlayın bakalım hodri Meydan sallanacak mi sallanmayacak mı o zaman ne gibi bahane üretilecek merak ediyorum bu makine 1200 devir ama siz 800 devir kullanmanız gerekiyor diyeceklerine adım gibi eminim diğer markalara bakıyorum 1400 1800 devirde makine sıkmada madeni 1 TL koyarak test yapıyorlar parada en Ufak bir titreşim Yok yemin olsun ben 5 TL kağıt para koyayım titreşimden düşmezse bir şey bilmiyorum abartıyorum çünkü anlaşılmak istiyorum

03 Ocak 2024 14:43

Henüz arayıp Soran ve çözüm odaklı bir işlem olmadı

20 Nisan 2025 17:21

1.5 yıl oldu aynı sorunum hâlâ devam ediyor sallana sallana kullanıyoruz kazan düşene kadar veya üstteki kurutma düşene kadar kullanmaya devam edeceğim

Semra
02 Şubat 2024 17:39

Vestel Çamaşır Makinesi Programları Bitirmiyor!

09 Şubat 2024 15:17

15 Aralık 2023 15:26
Saliha sonuçtan hiç memnun değil

Saliha
05 Ocak 2024 21:44
Vestel Mi Asla Büyük Pişmanlık
Serdar sonuçtan hiç memnun değil

Vestel Çamaşır Makinesi Kusurlu Ürün Satışı

Serdar