Turkcell Taahhüt Yenileme Hk.

28 Nisan 2024 00:45

Turkcell'deki tarifemin taahhüt bitişi 22Nisan, son gün akşam saatlerinde taahhüdüm bitmeden online işlemlerden paketimi yeniledim. Paketi online işlemlerden yenilerken orada bir uyarı kutucuğu vardı. 'Bu ayki kullanımlarınız yeni paketinizden ücretlendirilecektir.

Kutucuğu işaretlemezseniz, bu ayki faturanız eski ve yeni paketinizdeki kullanımlarınıza göre kısmi olarak ücretlendirilecektir.' şeklinde bir yazı vardı. Yanlışlıkla bu kutucuğu işaretlemem gerektiği izlenimi oluştuğu için işaretledim ve paketi yeniledim. Daha sonra online işlemlerden güncel fatura tutarına baktığımda, yeni paketin fiyatı olan 535 TL yazıyordu. Bunun üzerine müşteri hizmetlerini arayarak, son faturamın 192 TL olması gerektiğini belirttim. Online işlemlerden paket yenileme yaparken kutucuğu işaretlediğim için eski paketin iptal olup yeni paketin tanımlandığı ve yeni paketin ücretini ödeyeceğim söylendi. Hatta bu kutucuğu işaretlemeseydim paket yenilemeyi yapamayacağım söylendi.

Bana, şimdi geçiş yaparsam yeni tarife hemen tanımlanacağı, fatura kesim tarihine kadar yeni tarifeden ücretlendirileceğim, bu kutucuktaki yazının bu anlama geldiği açıklayıcı bir şekilde anlatılmadı. Ben, kullandığım paket bitince yeni paketin devreye gireceğini düşünüyordum. Böyle olunca mağdur oldum. 192 TL ödeyecekken 535 TL fatura çıktı. Son gün taahhüt yeniledim ben. Başka bir faturaya geçiş yapmadım yani, biten bir şeyin yeni dönemini yeniledim. Kullanmadığım bir paketi eski sözleşme dönemine yansıtıp 358 TL fazla bir ödeme çıkarmışlar.

Aynı zamanda ilk 3 ay 30 TL indirimli kullanacağım paketin döneminin mayıs haziran temmuz olarak düzeltilmesini talep ediyorum.

Bu konuyla ilgili 16492707 numaralı müşteri hizmetleri talep oluşturdu. Mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.

28 Nisan 2024 08:39 (Şikayetten 7 saat sonra)

29 Nisan 2024 07:57

Merhaba Bahar Hanım, 27.04.2024 tarihli talebinizin incelemesi tamamlanarak 28.04.2024 tarihinde konuyla ilgili size bilgi verilmiştir. Ürün ve servislerimiz ile ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz her konuda Turkcell uygulamasını kullanabilirsiniz. Saygılarımızla, Turkcell

28 Nisan 2024 01:04

Turkcell Tarife Değişikliğinde 2 Gün İçin Tam Ücret Kesimi!

09 Mart 2024 01:33
Turkcell Tarife Değişikliğinde 2 Gün İçin Tam Ücret Kesimi!

Turkcell Paket Yenileme Yüksek Fiyat Sorunu

Furkan