IKEA Ektorp Marka Kılıf Değişimi Sorunu

Saadet
09 Nisan 2023 16:03

Ekim 2021 tarihinde IKEA internet mağazasından Ektorp marka 2 adet üçlü koltuk aldım kılıf rengi ise totebo açık bej. Evde tek yaşamaktayım ve evcil hayvanım bulunmamakta, hafta içi ise çalışıyorum. Neredeyse tüm hafta sonları da dışarıda olup evde fazla vakit geçirmemekteyim. Bu bilgileri özellikle anlatmak istedim. Çünkü bunlara rağmen koltuklarımın her ikisinde de ciddi anlamda tüylenmeler oluştu. Nisan 2022'de (ürünü aldıktan yaklaşık 6-7 ay sonra) kılıflarda değişim için müşteri hizmetlerine başvuruda bulundum ve haziran 2022'de yeni kılıflarım (aynı renk) tarafıma ulaştı. Yine şubat 2023'te ( 8-9 ay sonra) kılıflarım hakkında sorun dolayısıyla müşteri hizmetlerine başvuru yapıp değişim talebinde bulundum. Bana Yurtiçi Kargo ile değişim yapabileceğimi söylediler ve kod gönderdiler. Bu süreçte çok sefer hem Yurtiçi Kargo hem de IKEA müşteri hizmetleri ile iletişim halinde oldum. Ürünlerim Yurtiçi Kargo tarafından 2 kere evimden alınıp evime bırakıldı. Ve sonuç olarak Yurtiçi Kargo: bizim IKEA ile anlaşmamız bulunmamakta IKEA ile iletişime geçin demişlerdir. (hangi taraf haklı bu konuda bilgi sahibi değilim.) asıl sorunuma gelirsek; sonuç olarak yine aynı (totebo açık bej renk) kılıfı kullanmak istemeyip çünkü belli ki sorunlu bir kılıf. Bari koyu gri renk olan (hallarp gri) tarafıma gönderilsin dedim müşteri hizmetlerine.

Bunun müşteri hizmetleri ile olmayacağını farklı bir ürün istediğim için direkt IKEA mağazasına giderek değişimi yapabileceğimi söylediler. Nihai olarak uzun süre boyunca uğraştırılmamın üzerine Ümraniye IKEA mağazasına kılıflarımla gittim. Yaklaşık 2 saat boyunca orada da çözüm için bekledim. (geçen sene değiştirilen ürünün faturasını bulamadıkları için.) orada çalışan personele (hallarp gri) rengi istediğimi dile getirdim ve ürünün Ümraniye IKEA mağaza stoklarında olmadığını dile getirdi yaklaşık 2 ay sonra mağaza stoklarına gelecekmiş ve ürünlerimi evime tekrar götürmemi ya da diğer Bayrampaşa şubesine gidip yeni ürünü almamı ya da stoğa gelince tekrar talepte bulunmamı söylediler. (bunca kusurun üzerine aradaki farkı da ödemem gerektiğini de eklediler, kılıf kusuru değilmiş gibi. IKEA inisiyatif alıyormuş.) ben ise; online mağazanız ya da Bayrampaşa IKEA şubeniz ile iletişime geçin yardımcı olsunlar tekrar ürünlerimi evime götürmek istemiyorum çözüm bulun desem de böyle prosedürlerinin olmadığını söylediler.

Ürün stoklarda varken ama Ümraniye mağazasında yokken neden bir süre daha kusurlu ürünü kullanacağım?

09 Nisan 2023 17:15 (Şikayetten 1 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Talebiniz ilgili birimimize iletilmiştir, en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir. Saygılarımızla, IKEA Müşteri Hizmetleri

Yanıltıcı Bilgilendirme Sonucu Ürün Kullanılamaz Duruma Geldi

İremnur
17 Temmuz 2025 14:54
Yanıltıcı Bilgilendirme Sonucu Ürün Kullanılamaz Duruma Geldi
Mertcan sonuçtan hiç memnun değil

IKEA'da Koltuk Kılıfı Stok Ve Bilgilendirme Sorunu: Mağduriyetim Giderilmiyor

Mertcan
31 Ekim 2025 13:10
Damla sonuçtan hiç memnun değil

Damla
22 Mayıs 2025 09:19
IKEA Vimle Koltukta Hızlı Sararma Ve Yetersiz Müşteri Hizmetleri
Ebru sonuçtan hiç memnun değil

Kullanılmış Koltuk Kılıfı Ve Yetersiz Müşteri Hizmetleri Nedeniyle Mağduriyet

Ebru
28 Kasım 2025 02:15
kullanilmis-koltuk-kilifi-ve-yetersiz-musteri-hizmetleri-nedeniyle-magduriyet-1.jpg
Adem sonuçtan hiç memnun değil

Adem
14 Temmuz 2025 23:23