Sorunlu Arçelik Klima Ve Oba Servis

29 Temmuz 2024 15:17

Arçelik klima arızası için Alanya oba servis 12 kez Evime geldi ve hala sorunu çözemedi. Değişim talebimi yaptım ama yetkili kimse kontrol bile etmedi. Süreç şu şekilde
Geçen yaz klimam bir anda ılık üflemeye başladı. Sonra kendiliğinden düzeldi. Sonra bu arıza haftada 2 gün olmaya başladı ve servis çağırdık. Şalteri kapatıp açmamız istediler ve sorun düzeldi diye gittiler. Ardından aynı arıza defalarca yaptı ve her seferde servis geldi. (4-5 kez )
Ardından bu yaz klimayı açtık ve kendiliğinden 2 saat kadar soğuk 2-3 saat ılık hava vermeye başladı. Servis bu süreçte gaz bastı, diğerinde dış sensör değiştirdi ve diğerinde iç sensör ve ardından dış ünite basınç kompresör vs değiştirdi. Tüm bu servis sürecinde işimi bırakıp eve gitmek zorunda kaldım. En sonunda klima hiç çalışmamaya başladı. Ve servis geldi klimanın arızalı olduğunu ve dıs ünitenin çalışmadığını serviste test edileceğini söylediler söküp gittiler. Bu arada ayıplı ürünle ilgili değişim talep ettim. 4 gün sonra beni aradılar ve klimanın normal olduğunu geri takacaklarını söylediler. Fakat klimada hiçbir tespiti yapamamışlar ve değişim talebimi bile değerlendirmemişler. Artık sorunu tesisatta aramaya çalışıp Tesisat arızalı olabilir dediler. Tabi bu süreçle Alanya sıcağı farklı marka klima almak zorunda kaldım ve aynı yere takıldı. Gayet normal çalışmakta. Servise bunu söyledim tesisat sağlam bildirimi yaptım. Tabi genel merkeze durumu bildirdim değişim talebinde bulundum ve hala arızalı klimayı evime takmaya çalışıyorlar. Süreçte evime 12 kez gelen servis çalışanları birbirinden bir haber. Kimse süreci bilmeden çömez çalışanlar ile benim iki yazımı heba ettiler evde yandık. Gelen çalışanlara sorduğum zaman klimada yeni ya da pek bilmeyen kişiler idi ki kendileri bunu bana beyan ettiler. Ve kimse süreçte profesyonel çalışmadı. Her gelen tahmini bir iş yaptı gaz sensör vs vs. Sorun şu bir gelen bir önceki gelen kişiye sormadı bile ne arıza var ya da hangi parça değişti süreçte ne gibi sorunlar oldu. Her yeni gelene bu süreci ben anlatmak zorunda kaldım. Servis sisteminde ürünün geçmişi ile ilgili bir kayıt açılmamış açıldıysa da gelen kişiler bakmamış bu kadar amatör iş bilmez bir servis olabilir mi. Servis denetimini yapan hiç kimse yok mu. Arçelik gibi kurumsal bir firma bu sorunu nasıl çözemiyor. Sürekli genel merkezi aramak ve yerel servisle problem yaşamak zorunda bırakıldım. Hala sorun çözülmedi.

30 Temmuz 2024 17:52

Alanya oba Arçelik servis magandası. Özellikle Zeynep ismindeki saygısız kişi. Sorunlu çalışan Arçelik klima için 10-12 kez servis geldi. Her birinde farklı parça değiştirdiler. En sonunda klimayı söküp gittiler. Sorunu çözemedikleri gibi klimayı geri takmak istiyorlar. Bunu müşteri hizmetlerine bildirdim. Dört ya da beş kez kayıt oluştu. Her seferinde oba servisteki o kişiler beni arayarak boşuna müşteri hizmetlerini arıyorsunuz onlar da bizi arıyor. Keyfiniz bilir gibi saygısız konuşmalar yapıyor. Klimanın değişimi talebini oluşturmama rağmen hala bu konuyla ilgili ne bir çözüm ne de geri dönüş var. Alanya sıcağında bizi mağdur ettiler. Kesinlikle oba servis ve çalışanları amatör olduğu kadar saygısız. Umuyorum ki en kısa zamanda teftiş edilirler. Arçelik gibi kurumsal bir firma bu pozisyona nasıl düşüyor şaşırıyorum.

29 Temmuz 2024 17:07 (Şikayetten 1 saat sonra)

Veysel sonuçtan hiç memnun değil

Veysel
08 Ekim 2024 16:04

Arçelik Klima Gerçekten Bıktırdı!

Çağrı
28 Temmuz 2024 15:01
Arçelik Klima Gerçekten Bıktırdı!
Süleyman sonuçtan hiç memnun değil

Süleyman
29 Temmuz 2024 22:26