Gözde sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Buzdolabı Gaz Kaçağı Ve Yüksek Ücret Talebi

Arçelik Buzdolabı Gaz Kaçağı Ve Yüksek Ücret Talebi
04 Ağustos 2024 09:45

Arçelik marka 2495 cnmy model buzdolabımı 2017 yılında aldım. Sorun yaşamadan bu seneye kadar kullanıyordum. 27.07.2024 tarihinde buzdolabı soğutması bir anda durdu. Yetkili servis geldi. Gaz kaçağı olabilir dedi. Daha sonra teste sokmak için 2500 TL para aldılar. Dekontu ekliyorum bakarsınız. Teste götürülen buz dolabım 5 gün sonra gaz kaçağı tespitiyle yapılamayacağını ürün değişimi olacağına müşteri temsilcileri tarafından aranacağım söylendi. Yetkili servis tarafından. Gün içerisinde beni yetkili servis aradı ve 19,400 TL karşılığında 270475 eb model buzdolabı ile değişim yapılacağı aktarıldı. Kullanıcı hatası olmayan ve ayıplı sattığınız ürünün bedelini ben neden ödüyorum? Garantiniz devam etmediği için ücret ödüyorsunuz. Zaten size verilen ürün 32,329 TL diye benimle alay edercesine söylüyorsunuz. Bu dolap gaz kaçağı tespiti için 2500 TL servise ödendi. Bunun karşılığında tamiri yapılamıyorsa dolap çöp olduysa bunun sorumlusu Arçelik'tir. Bana sunulan buzdolabı, kullandığım buzdolabının muadili olarak söylendi. Tarafıma gelecek ürüne kesinlikle para ödemeyeceğim. Arçelik bu hatasını düzeltmeli bir an önce!

arcelik-buzdolabi-gaz-kacagi-ve-yuksek-ucret-talebi-1.pdf
05 Ağustos 2024 12:57 (Şikayetten 1 gün sonra)
05 Ağustos 2024 19:05

Merhaba, Arçelik markası olarak ayıplı ürününüzün arkasında duymuyorsunuz. Bundan dolayı Tüketici Hakem Heyeti'ne bu sorunumu dile getirip olması gereken sonucu orada almış olacağım. Saygılar.

Yorumlar (8)

Tolga
Tolga

Merhaba, gönderilen urunu alıp sonramı Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdunuz?

Yusuf
Yusuf

Gözde hanım sonuç aldınız mı?

Gözde

Merhaba yusuf bey, Tüketici Hakem Heyeti ile başurumdan sonuç aldım, ağustos ayında başvuru yaptım. Ocak ayında sonuçlandı. Ücret ödemeden yeni buzdolabı tarafıma verildi. Sizler halledebildiniz mi? Benim buzdolabım 7senelikti. 10 seneyi geçmeyen ürünler de Tüketici Hakem Heyeti bizleri haklı buluyor çünkü firma kendi malını yapamıyorsa sorun onların olarak görüyor.

Rana

Bugün bürün belgelerimi istedim firmadan aynı şekilde mahkeme yolu ile ilerleteceğim. Çünkü biliyorum ki daha önce bir akrabam da dahil olmak üzere ürünü ücretsiz getirildi 3yıl garantini hemen ardından 4. Yıl bu arızayı vermesi benim suçum olamaz Arçelik firmasının sorumluluğundadır. Umarım güzel bir sonuç elde edersiniz teşekkür ederim :) gaz testi için ücret çok fazla almışlar ben 650 TL verdim bunu da işlem dahilinizde kullanabilirsiniz

Gözde

Tüketici hakem heyetinden sonuç aldınız mı?

Rana

Ayrıca gaz testine çok fazla ücret talep edilmiş belki marka modelden dolayıdır diyeceğim ama aynı testi yapıyorlar neredeyse 5 katı fiyat verilmiş size

Rana

Merhaba aynı sorunları yaşıyorum nasıl bir geri bildirim aldınız ürünün ücretsiz değişimi yapıldığını bildiğim halde tüketici hakem heyetiyle gelen kararda değişim olabileceği söylendi ama buna gerek kalmadan ücretsiz değişim yapıldığını da çok iyi biliyorum

Gözde

Tüketici hakem heyetinden cevap bekliyorum ücretsiz alacağım hakkım çünkü, sizde başvurun

Selman sonuçtan hiç memnun değil

Selman
05 Ağustos 2024 13:42