Yalçın sonuçtan çok memnun

14 Temmuz 2024 15:22
Yalçın'ın Teşekkür Mesajı
“Konu çözüldü. Teşekkürler...”

45 gün önce 33 bin tl vererek Arçelik 270531 Ei marka buzdolabı aldım. İki gündür üst bölme soğutma yapmıyor gibi geldi, lakin düzelir diye bekledim. Bu sabah ise dipfriz kısmının da aynı şekilde soğutmayı bıraktığını gördüm...
Haliyle donmuş gıdalar çözüldüğü için çöp oldu.
Daha 45 günlük buzdolabı, kullanma talimatlarına uygun kullanılan, içine bırak sıcak yemeği, yemek dahi konulmamış buzdolabı nasıl olur da bozulur?
Bu 45 günün 20 günü zaten şehir dışındaydım, buzdolabına el dahi değmedi.

Servisi aradığımda ancak 3 gün sonraya gün verdiler. Müşteri hizmetlerini aradım değişim talebinde bulundum, Onlarda muallak konuştu.
Arçelik firmasına yakışmayan, profesyonelliğe sığmayan bu yaklaşımı kabul etmiyorum.
Gerekenin acilen yapılmasını, ayıplı malın değişimini talep ediyorum.

20 Temmuz 2024 16:29

Arçelik'ten 45 günce 33 bin tl vererek 270531 ei marka buzdolabı aldım. Buzdolabı 13 Temmuz 2024 tarihinde bozuldu. Bozulur eyvallah, üretim hatası olur, farklı bir durum olur, olur da olur. Lakin hikaye bundan sonra başlıyor.

Servis servis 15 temmuzda geldi ve ''değişim olacak'' dedi. Açtığı tutanağa ikame buzdolabı verildi diye de ekledi. Lakin ikame buzdolabı verilmedi.

2 gün sonra Arçelik çağrı merkezinden arandım, ''buzdolabınızı farklı bir model ile değiştirip adresine göndereceğiz, model numarası 270475 eı'' bilginiz olsun dediler. Zira benim aldığım model artık satılmıyormuş! Hemen Arçelik web sayfasına baktım. Bozulan 270531 ei model buzdolabının 35 bin liraya satışta olduğunu gördüm. 33 bin lira vererek aldığım dolap yerine, göndereceğiz dedikleri buzdolabı ise 31 bin liralık 270475 eı model buzdolabı.

Bugün ayın 20'si halen buzdolabım gelmedi. Pazartesi inşallah göndereceğiz denildi. Neredeyse 8 gündür bu sıcaklarda buzdolabı olmadan yaşıyorum. Paranla rezil olmak diye buna denir. Soğutma yapmadığından dipfrizde ne varsa çöp oldu, çilesi cabası, insan bir geçmiş olsun der yahu, gereken yapılacak der. ''yeni dolap gönderiyoruz'' diye aldığım dolaptan daha ucuzunu yollamaz. İkame dolap verildi diye asılsız tutanak tutmaz. 3 gün içinde çözülmesi gereken sorunu 10 gün uzatmaz.

Sonuç olarak Arçelik pişmanlıktır. ''Talebiniz bize ulaşmıştır; en kısa sürede işleme alınacaktır'' diyen Müşteri hizmetleri ise insanları oyalamaktan başka bir şey yapmamaktadır.

Ek
15 Temmuz 2024 13:05 (Şikayetten 21 saat sonra)
17 Temmuz 2024 15:04
Arçelik Buzdolabı 270531 Ei Soğutma Problemi

45 gün önce satın aldığım buzdolabı bozulmuştu. Arçelik tarafıma dönüş yaptı, dolap incelendi değişim denildi, ama 4 gün oldu ne gelen var ne giden. Bir diğer husus 33 bin lira vererek aldığım buzdolabının arka kısmını buraya ekliyorum. Arçelik'in resmi sitesinde ise buzdolabının arka görüntüsü farklı, onu da ekledim. Şimdi buradan soralım, arkasından kocaman hortum çıkan buzdolabını müşteri görse alır mı? Web sitesine koyduğunuz görsel ile bize gelen ürün arasındaki farka bakarak, buna müşteriyi aldatmak denilmez mi? Arçelik yetkilerine sesleniyorum, bu durumu her platformda paylaşacağım.

17 Temmuz 2024 21:32

Servis 4 gün önce geldi, dolabı yerinden çıkardı ''değişim olacak'' dedi. Öncelikle dolap kurulumu yapılırken evde değildim, komşuya rica ettim adamlar gelip kurup gitmiş. Bu yüzdendir ki dolap arkasındaki tuhaf durumu kurulum esnasında görmedim. Nedir bu tuhaf durum? Bana gelen buzdolabının arka görüntüsünü üstte paylaştım. Arçelik web sitesinde olan görüntüyüde üstte ekledim. Durumu çağrı merkeziyle de paylaştım, klima borusu gibi dolap arkasından çıkan bu düzeneğin normal olup olmadığını sordum, lakin kem küm haricinde bir cevap alamadım. Yorumu size bırakıyorum. Ürün özelliklerine ilişkin yanıltıcı beyan veren Arçelik'in rezaleti bitmedi. Dün Arçelik çağrı merkezinden arandım, ''buzdolabınızı farklı bir model ile değiştirip adresine göndereceğiz, model numarası 270475 eı'' bilginiz olsun dediler. Hemen Arçelik web sayfasından modele baktım. 33 bin lira vererek aldığım dolap yerine, göndereceğiz dedikleri buzdolabının 31 bin lira olduğunu gördüm. Kabul etmeyip 40.299 TL'lik farklı bir modeli tercih ettim. Farkı neyse vereceğim yeter bitsin bu çile.

20 Ağustos 2024 14:02

Konu çözüldü. Teşekkürler...

Füsun sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik XL Buzdolabı Bir Felaket!

Füsun
13 Ağustos 2023 20:13
Arçelik XL Buzdolabı Bir Felaket!

Arçelik Buzdolabı Baş Belası!

14 Ocak 2024 12:10
Arçelik Buzdolabı Baş Belası!

05 Eylül 2023 12:21
Emre sonuçtan çok memnun

04 Haziran 2024 18:40
"Zor uğraşlar sonucu yetkili yönetici yardımcı oldu teşekkür ederiz"
Arçelik Buzdolabı Pişmanlıktır Eviniz Tekkeye Döner
Arçelik Buzdolabı Pişmanlıktır Eviniz Tekkeye Döner