Akbank Konut Kredisi Sorunu

İlhan
21 Eylül 2024 13:02

Merhaba, iyi günler. 17.08.2024 tarihinde Akbank Diyarbakır Kayapınar şubesinden konut kredisi için başvuruda bulunmuştum (660575986 başvuru numarası). Gerekli tüm evrakları teslim ettim ve merkeze gönderildiğini söylediler. Daha sonrasında kefil olarak önce eşim istendi, eşim kefil oldu. Sonra merkez, babamın da kefil olması gerektiğini söyledi. Babamı da kefil olarak gösterdim. Ön onay olarak 1.250.000 TL kredi tutarı onaylandığını, kredinin 'İlk Evim Konut Kredisi' olduğundan dolayı %50'sine kadar eksperin gelip konut kredisine vereceği değerin %50'sine kadar kredi kullandırılacağını belirttiler. Ben de 13.000 TL eksper ücretini hesabıma yatırdım ve 40.000 TL kapora ücretini ev sahibi hesabına açıklamalı şekilde gönderdim. Bankanın kesin konuşması sebebiyle ve eksper eve gelip değer biçtiğini, raporun 3 iş gününe kadar bankayla paylaşılacağını söyledi. Rapor 20.09.2024 tarihinde bankaya ulaşmıştır. Banka personeli beni aradı, eve 1.970.000 TL değer biçildiğini ve bu değerin %50'sine kadarını bankanın vereceğini, 985.000 TL'ye denk geldiğini kabul ediyor musunuz, denildi. Ben de onayladım. Banka yetkilisi arayıp merkezin kefil olarak eş ile babayı kabul görmediğini, gerekçesinin sigorta girişinin son 6 ayı kapsamadığını belirtmesiydi. Ben de kendilerine başında kabul etmeseydiniz, ön onay verdiğiniz için hem eksper ücreti hem de dairenin kaporasını verdiğimi belirttim. Kendilerini ilgilendirmediğini söylediler. Son olarak, o zaman amcamı da kefil olarak gösteriyorum dedim. Amcam memurdur, kendisi de Diyarbakır'da ikamet etmektedir. O da kefil olmayı onayladı. Banka çalışanı tekrar merkeze gönderileceğini, kesin sonuç çıkınca haber vereceğini söylediler. 20.09.2024 tarihinde saat 17.00'da banka yetkilisi aradı ve krediye merkez ret verdiğini söyledi. Ben de ret vermesinin imkansız olduğunu belirttim; hem memur hem de Akbank maaş müşterisidir amcam, dedim. Yapılacak bir şey olmadığını belirttiler ve olan benim vermiş olduğum 13.000 TL eksper ücretine ve yanan 40.000 TL'ye oldu. Zararımın banka tarafından karşılanması gereğinin yapılmasını arz ederim.

akbank-konut-kredisi-sorunu-2.pdf
akbank-konut-kredisi-sorunu-1.pdf