Yeni Vestel Klimamızın Bitmek Bilmeyen Ses Sorunu Ve Çözümsüzlüğü

Ahmed
19 Şubat 2024 09:03

Ekim-kasim gibi aldığımız Vestel klimanın sesli çalışma sorunu var. Bunu Vestel müşteri hizmetlerine bildirdiğimiz zaman, biz ürünün daha birkaç aylık olduğunu ve birkaç ay zarfında problemli olmadı sebebiyle kullanılamadığı söyledik ve değişmesini istedik. Gelen Servis ürünü değiştirmeden önce sorunun neyden kaynaklandığını tespit etmesi gerektiğini söyledi. Ve ürünün montaj sebebiyle ses çıkardığını iddia etti. Tekrar montaj edince ses devam etti ve bu sefer daha önce böyle bir durum ile karşılaşmadığını belirtti. Ürünün sorununu çözülemedi ve bizim değişim taleplerimiz sıfır ürün ve garantisi devam eden ürün olmasına rağmen karşılanmadı. Vestel bize ulaşıp klimanıza bir parça takılacak ve sorunun çözüleceğini söyledi. Fakat biz parça istemediğimizi, sıfır ve garantisi devam eden sorunlu ürün teslim ettiklerini ve ürünün değişmesini istedik. Zaten kaç aydır verdikleri sorunlu ürün ile uğraşıyoruz, ürünü değişim yoluna gideceklerine ısrar ile arayıp, parça değişimi talebi oluşturmamızı ürünü değiştiremeyeceklerini söylediler. Garantili ve sıfır bir ürünü değiştirmedikleri gibi kaç aydır mağdur duruma düşmemize sebep oldular. Kışın kullanmak için aldığımız klimayı, kış bitti hâlâ sorunları ile uğraşıyoruz. Parça gelse onu taksalar sorunun çözülüp çözülemeyeceği ise meçhul. Çözülse bile tekrar nüksetme endişesi var. Biz bu sorunlu ürünün değişiminin yapılmasını istiyoruz.

20 Şubat 2024 13:48 (Şikayetten 1 gün sonra)

Ozan

1.5 sene bu sesle uğraştım ispat edene kadar göbeğim çatladı defalarca video ve ses kaydı almama rağmen hiçbir çözüm olmadan servis geri gitti en sonunda 2 ay önce fabrika ve servis bu sesin fabrika hatası olduğunu 9 7 ve 12 binlik klimalarda fabrikasyon sorun olduğunu kabul ettiler. AR-GE çalışmalarının devam ettiğini söylediler klima dış ünitesinde kılcal denilen bir parçanın değiştirilerek bu titreşim sesini giderdiler ancak bu sefer dış ünite dizel motor gibi yüksek sesle çalışmaya başladı. Daha sonra bu yüksek ses için fabrika susturucu denilen bir parça geliştirmiş bu parçayı da motor dış üniteye takarak sesi kestiler gerçekten de ses kesildi ancak bu ses kesilme tam 10 gün sürdü 10 gün sonra dış motor tekrar dizel motor gibi çalışmaya başladı ve ben videolarını çektim en sonunda bir buçuk senenin sonunda fabrika benden bıktı ve değişimi kabul etti İnşallah bu hafta değişim yapılacak size de kolay gelsin derim bu Zorlu yolculukta.

Ozan

Ha bu arada Ağustos ayında bu klimanın 9.000'lik olanında aldım onun için de kılcal ve susturucu parçaları takıldı sanıyorum ilerleyen zamanlarda bu muhtemelen gelecek kış olacaktır bunun da değişimini yaptıracağım çünkü bu klimalarda kronik bir arıza bu yani illaki bu arızayı ses arızasını tekrar verecektir şu an için biraz ses var ancak pek rahatsız etmiyor ben yükseleceğini düşünüyorum biraz bekleyeceğim bunun da videolarını çekip 9 binlik içinde değişim talep edeceğim

Nihat sonuçtan çok memnun

Nihat
20 Aralık 2023 20:31
Fatma sonuçtan hiç memnun değil

Fatma
18 Şubat 2024 15:08
Muhammet sonuçtan hiç memnun değil

Vestel Klima Sürekli Arızalanıyor, Servis Sorunları Ve Uzayan Mağduriyet

Muhammet