18 Mart 2024 18:35

Merhabalar, 2012 yılında Vestel'den Puzzle marka buzdolabı satın aldım. O dönemde piyasadaki en pahalı ve en gözde buzdolabıydı. Ancak üst üste dört veya beş kez arıza yapması üzerine, 2014 yılı Nisan ayında uzun uğraşlar sonucunda değişim yapıldı. Yeni buzdolabı da kullanım süresi boyunca defalarca arıza yaptı ve son olarak 2024 yılı Ocak ayında meydana gelen arıza nedeniyle servis çağırmak zorunda kaldım. Servis elemanı, buzdolabında gaz kaçağı olduğunu ve tamir edilemeyeceğini belirtti. Ayrıca, üretim yılı Nisan 2014 olan ve on yılını doldurmayan buzdolapları için Vestel'in düşük ücretlerle değişim yaptığını ve bu konuda başvurabileceğimizi ifade etti. Bunun üzerine Vestel müşteri hizmetlerini aradım. Müşteri hizmetleri, değerlendirmenin ardından buzdolabımızın on yılını doldurduğu için tamir ve değişim yapılamayacağını söyledi. Gerekçe olarak, ilk değişen buzdolabının tarihi yerine, Nisan 2014'te değişen buzdolabının tarihini baz aldıklarını belirttiler. 2012 yılında satın alınan ve sürekli arıza yapan ilk buzdolabının faturasını dikkate almadıkları için herhangi bir işlem yapılmadı. Bu durum üzerine Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulundum. Ancak herkesin bilmesi gerektiğini düşünüyorum; Vestel'in ürettiği ürünlerin kalitesizliği ve satış sonrası destek konusundaki yetersizliği konusunda herkesin haberdar olması önemlidir.

20 Mart 2024 10:28 (Şikayetten 1 gün sonra)

Ali
Ali

Mustafa bey kardeşim dediklerini aynen destekliyorum. Ben de aynı durumdayım. Daha bir yıl dolmadı sensör değişimi yaptık şimdi yine aynı hatayı verdi. Yine sensör değişecek. Daha 3 yıllık buzdolabı. Vestel ve kalite asla yan yana gelemez maalesef.

İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

İbrahim
07 Temmuz 2023 14:11
Feray sonuçtan hiç memnun değil

Feray
11 Ekim 2024 22:24
Yiğit sonuçtan hiç memnun değil

Yiğit
07 Ağustos 2024 11:03