Uğur sonuçtan hiç memnun değil

Vestel Arızalı Ürününü Kabul Etmiyor.

04 Ocak 2024 17:38

Evimde 100 MB hızında internet var. Kablosuz ağ üzerinden bağlı olan cihazlarda en düşük aldığım hız 2.4 ghz ile 60 MB ve üzeri. 5 ghz ile bağlandığımda 90 MB ve üzeri hız alıyorum. 2010 yılında çıkan (13 yıl önceki teknoloji) iPhone 4 ile 2.4 ghz bağlayıp hız testi yaptığımda bile min. 45 MB hız ölçüyorum. 2 yıldır kullandığım Vestel marka 75 inç televizyonda 5 ghz ile bağladığımda dahi, 20 MB hızı bile göremiyorum. Bu yüzden Netflix, Amazon Prime, vs. Gibi internet üzerinden 4K film izlemek istediğimde donma yaşıyorum ve zaman zaman internet bağlantısı kesiliyor ve yeniden bağlanıyor. Televizyonun kendi tarayıcısında hiçbir şey açılmıyor sürekli donuyor. Netflix vs. Gibi bir platformda bir süre film izledikten sonra çıkmak istediğimde televizyon tamamen donuyor ve fişini çekmek zorunda kalıyorum. Bazı zamanlar tamamen siyah ekran, arka planda ses. Bütün bu saydıklarımın video kaydı olmasına rağmen, hız sorununu evime gelen teknisyen arkadaşımda görüp onaylamış olmasına rağmen. 1 aya yakın serviste kaldıktan sonra, televizyonumu "Sorun yok ve televizyonun aldığı 10 - 20 MB arasındaki hız normal" diyerek geri getirdiler. Televizyonu geri getiren teknisyene hız testi yapın dediğimde, kendi cihazlarında 90 MB üzeri hız alırken televizyondan 12 MB hız ölçüyor. Komşunun 40 inç lik Samsung marka televizyonunu benim evde çalıştırıp deniyoruz 63 MB hız alıyor.
Vestel ise televizyonun arızalı olduğunu kabul etmiyor. Buraya 2 video yüklüyorum, diğer videolar boyutu büyük olduğu için yüklenmiyor.
Bütün servis kayıtları, arızalar ile ilgili video kayıtları, sorun yaşadığımda çektiğin fotoğraflar, diğer cihazlar ve televizyon ile yaptığım internet hızı testinin videoları ile Tüketici Hakem Heyeti'ne gitmekten başka çözüm bulamıyorum.
Mahkemelerle ve arızayı kabul etmeyen bir marka ile uğraşmak istemiyorsanız, Vestel markasına bulaşmak yerine farklı markalara bakın derim.

08 Ocak 2024 11:16 (Şikayetten 3 gün sonra)

10 Ocak 2024 18:18

İletişime geçen veya çözüm sunan olmadı. Buraya yazılanı bir çok kişi okuduğu için, buraya cevap yazılıyor ki okuyanlar Vestel Müşterinin sorunu ile hemen ilgileniyor desinler diye Sanırım.

Ugur
Ugur

Wi-Fi kopma sorunu bende de var. 1 aylık TV sözde Vestel'in en iyisi

Recep
18 Eylül 2023 15:09
Soner sonuçtan hiç memnun değil

Bundan Sonra İşim Olmaz Vestel'le

Soner
20 Aralık 2023 10:35
Serhat sonuçtan hiç memnun değil

Serhat
24 Ağustos 2023 11:49