Koray
19 Nisan 2024 00:31

Vestel'den satın aldığım BM5302 kodlu bulaşık makinesinde paslanma meydana geldiği için servis talebinde bulundum. Servis incelemeye geldiğinde ben şehir dışındaydım. Servis elemanı, makinenin alt köşe kısmında hafif paslanmanın fotoğrafını çekerek ayrıldı. Daha sonra, garanti süreci devam etmesine rağmen, bana 8553 TL tutarında bir değişim ücreti bildirildi.

Ücretin nedenini sorduğumda, ellerinde aynı model olmadığı için siyah bir modelle değişim yapılacağı ve bunun için ek ücret talep edildiği belirtildi. Makinedeki paslanmanın normal olmadığını düşünerek yetkili biriyle görüşmek istedim.

Birkaç gün sonra yapılan açıklamada, paslanmanın kullanıcı hatası sonucu olabileceği ve içine çatal düşmüş olabileceği ifade edildi. Ancak makinenin içinde paslanmayan hiçbir yer olmadığını, paslanmanın makinenin iç kazanının etrafındaki kısımlarda meydana geldiğini belirttim. Buna rağmen, yetkilinin bana verilen sınırlı yetki dahilinde hareket ettiğini ve daha fazla bir şey yapamayacağını söyledi.

Garanti kapsamında olduğunu ve kullanım kaynaklı bir sorun olmadığını defalarca ifade etmeme rağmen, değişim için ısrar ettiğimde olumlu bir yanıt alamadım. Yüklediğim video ve fotoğraflarda paslanmanın ciddiyeti açıkça görülmektedir.

Kullanıcı hatası olarak gösterilen bu durumun makul olmadığını, servis raporu olmadan nasıl böyle bir sonuca varıldığını sorguluyorum. Vestel'in bu sorunu çözmesi gerektiğini, makineyi alıp fabrikada doğru düzgün incelemesi ve teknik raporunu sunarak benzer bir cihazla ücretsiz değişim yapması gerektiğini düşünüyorum.

Aksi takdirde, hukuki yollara başvuracağımı ve sorunun çözülmemesi durumunda kamuoyu ile paylaşacağımı belirtmek isterim.

19 Nisan 2024 09:49 (Şikayetten 9 saat sonra)

Fatma sonuçtan hiç memnun değil

Fatma
26 Mayıs 12:29
Vestel Bulaşık Makinesinde Paslanma Ve Yetersiz Servis Desteği
Seda sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Kapsamındaki Bulaşık Makinesi İçin Haksız Masraf Ve Suçlama

Seda
09 Ekim 19:29
Garanti Kapsamındaki Bulaşık Makinesi İçin Haksız Masraf Ve Suçlama
Kasım sonuçtan hiç memnun değil

Kasım
13 Aralık 2023 20:02