Turkcell İnternet Paketi Çok Hızlı Bitiyor

Nurşah
25 Nisan 2024 09:52

Turkcell Platinum müşterisiyim ve son aylarda 30 GB internet paketim bir hafta içinde bitiyor ki 9-5 çalıştığım için mesai saatleri içerisinde kurumun internetini evimde ise kendi Wi-Fi hizmetimi kullanıyorum. Hediye verdikleri Salla Kazan kullanmadığım halde yarım saat içinde bitti. Annem Vodafone müşterisi ve onun 10 GB interneti 1 ay yetiyor. 10 Nisan'da yenilenen paketim 16 Nisan'da bitti. Kaç gündür ek paket ile devam ediyorum kullanımıma. Bunu tamamen şirket kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ek paket almaya sevk etmek için bu tarz bir sorunla karşı karşıyayım. 30 GB internet mesajlaşmak için WhatsApp kullanarak bitmez. En yakin zamanda hattı kapatarak başka bir operatöre geçeceğim. Her ay ek paket almaktan faturam en az ikiye katlanıyor. Çok pişmanım.

profile profile profile
25 Nisan 2024 09:53 (Şikayetten 1 dakika sonra)

25 Nisan 2024 10:09

Merhaba Nurşah Hanım, İnternet kotanızın çabuk bitmesi kullanımlarınıza bağlı olarak değişkenlik gösterir. İnternet kullanımınız esnasında indirilen ve yüklenen veriler mevcut paketinizden düşer. Paket aşımında da yine indirilen ve yüklenen veriler paket aşım ücreti üzerinden ücretlendirilir. Tüm bu işlemlerin kullanım miktarı cihazınızda yüklü programların cihaz hızını yavaşlatıp hızlandırması, giriş yapılan site ve indirilmek istenen içeriğe göre farklılıklar gösterebilir. Sosyal medya uygulamalarını yoğun olarak kullanıyorsanız, otomatik video oynatma seçeneğini kapatmanızı öneririz. Turkcell uygulamamızdan da hangi tarih ve saatte ne kadarlık bir veri harcadığınızın bilgisine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Yurt içi tüm konuşma ve mesajlaşma paketlerinde anında, internet paketlerinizde ise en fazla son 1 saat hariç olacak şekilde bu bilgileri görebilirsiniz. Her türlü bilgi ve yardım talebiniz için Turkcell uygulamasını kullanabilirsiniz. Saygılarımızla, Turkcell

Yorumlar (22)

Adem
Adem
Benzer Şikayeti Var

Bende ve eşimde de aynı sorun var Vodafone'dan geçtim çok pişmanım. Önceki hattımda 20 GB fazla yetiyordu burada 30 GB hediyesi filan 20 günde bitiyor. Aman siz geçmeyin ilk fırsatta başka hatta geçeceğim.

Bekir
Bekir

İnternetim neden bu kadar hızlı bitiyor. Daha önce de aynı miktarlarda kullandığımda bu kadar çabuk bitmiyordu. Ama son zamanlarda çok hızlı bitiyor. Diğer hatlardan aynı miktarda kullandığımda çok az kota kullandığı halde Turkcell çok çabuk interneti bitiriyor.

Abdullah
Abdullah

Aynı durumu bende yaşıyorum daha bu ay yenilendi 20GB internetim. 2 gün içinde 15GB kadar düştü daha 29 gün var. En fazla 6 saat Instagram'da takılıyorum çoğu internetimi Wi-Fi ile sağlıyorum buna rağmen kullanım çok hızlı 1 ayda 2GB nasıl yetecek bana? Bir de amansız şekilde 500 lira gibi fazla ücret alınıyor. Buna rağmen paketi seçtim ve beklediğimden çok gidiyor.

Stwon
Stwon

Turkcell iyi çekiyor ama hızlı bitiyor değişik bu yıl özellikle çok fazla internetimi yedi

Sevgi
Sevgi

Aynı sorunu bende yaşıyorum, yıllardır Türk Telekom kullanıyordum 20 GB asla bitmedi. Ama 2 aydır Turkcell'e geçtim GB yetmiyor ki evde olduğum zamanlar Wi-Fi var. Son 3-4 gündür bütün izinleri vererek GB hediyelerini aldım ama resmen su gibi tükeniyor 1-2 saatte 1 GB tükeniyor.

Berfin
Berfin

Aynı problem bende de var. Sürekli ek paket almak zorunda bırakıyor. Üstelik kullandığım hiçbir uygulama yok. Sadece mobil verim açık diye internetim bitti. Atandığım köyde Turkcell daha iyi çekiyor dedikleri için geçiş yapmıştım, hat devir işlemi de yaptım. Onlardan da binlerce lira para kestiler. Eğer sorun çözülmezse adli yollara başvuracağım...

Osman

Bende Platinum müşterisiyim Aynı sorun bende de var 50 GB internet 4 günde bitti ek paket aldım bugün 10 GB oda bitmiş bilerek yapıyorlar sorunu çözmezlerse Tüketici Hakları'na şikayet edeceğim parayı sokaktan bulmuyoruz biz

Havin
Havin

Benimde 50 GB paketim var gecen sene martta ay sonu 25-30 GB arta kalıyordu geçen aralık ayından beri yetmiyor 13 günüm var yenilenmesine 5 GB kaldı günde 5 GB gidiyor zaten şikayet edin bende edeceğim çözüleceği yok

Orhan
Orhan
Benzer Şikayeti Var

Aynı sorun bana da oluyor. Hatta Youtube.com paketi alayım demeyin sakin. Alsanız da kendi paketinizden gidiyor hem paranız hem internetiniz gider. Geçen ay 300 ya da 400 lira verdim internetimi bitirdi bir de üstüne 600 700 lira zarara girdim. Bir daha da ek paket almam sizden. Para gökten yağmıyor

Aynı sorun 3 aydan beri devam ediyor Turkcell İnternet yemeye başladı

Cemil
Cemil

Kesinlikle katılıyorum Bana 5 GB fazla gelirken bu sene 30 GB tım 10 günde bitti halbuki evde Wi-Fi kullanıyorum Oyuna geliyoruz Turkcell de bu kadar hızlı bitemez

Özgün
Özgün

Kesinlikle katılıyorum Vodafone interneti ile Turkcell'i kıyaslıyorum Turkcell anında bitiyor. Hep girdiğimiz şeyler standart şimdi veriden falan bahsetmesin Turkcell yani Instagram'da ne verisi farklı olabilir. Bilerek yapıyorlar. Spotify uygulamasında 2 saatte 2gb nasıl biter kardeşim ben Vodafone da 2 GB ile 1 ay kullanırım Spotify ı

İbrahim
İbrahim

Vodafone dan Turkcell geçiş yaptım geçmez olaydım. 25 GB internet daha ay olmadan bitmek üzere şebeke desen zaten yok. 25 GB harici bir de 5 GB hediye vardı nasıl bittiğini bile anlamadım Vodafone de böyle bir sorun hiç yaşamıyordum pişmanım sizin hattı seçtiğime mecburen 2 ay daha çekeceğim kahrınızı sonra hat değişikliği yapacağım. Hiçbir sebep yokken su gibi GB gidiyor. Burda ki tüm şikayetler hepsi aynı konu demek ki operatör kaynaklı kullanım ile değil

Yusuf
Yusuf

Türk Telekom 25 GB paketim vardı 1 ay ucu ucuna yetiyordu bazen 1 2 gün kala bitiyordu internetim Turkcell 60 GB pakete geçtim ilk ay yarım olmasına rağmen paket bitti bu ay daha 9 gün oldu yenilenmeye 21 gün var ve 27 GB internetim kalmış 9 günde 33 GB film izlemem bir şey yapmam oyun Instagram şaka mısınız siz

Fatih
Fatih

Aynı sorun bende de var sonuç olarak ne yaptınız

Gül
Gül
Benzer Şikayeti Var

Ben de Turkcell kullanıcısıyım ve bu sıkıntıyı yurt dışında e sim alıp kullanınca daha da iyi anlamış oldum. Bir defasında yurt dışı seyahatim sırasında 3 günlük gezime 5 GB gibi bir data satın almıştım ve orada da bütün gün interneti kullandım, sosyal medya olsun harita kullanma olsun. Aksam Olduğunda kontrol ettim çok çok az bir miktar kotadan azalmıştı ve tatilden döndüğümde neredeyse yarısı kadar internet hala duruyordu. Aynısını Turkcell'de kullansam bir günde 1-2 GB yerdi.

Mahmut
Mahmut

Yeni Turkcell e geçtim 40 GB internetten 15 GB kaldı daha 19 günüm var...

Atilla
Atilla
Şikayeti Çözüldü

Aynen tarife daha önce 20 GB 1000 dakika 1000 SMS 290 TL iken, gayet yetiyordu. Tarife yenilenmesine rağmen (aynı tarife 550 TL oldu ) çok hızlı bitiyor. Daha 14 gün var 1 GB kaldı şakamı yapıyorsunuz Turkcell

Berkant
Berkant
Benzer Şikayeti Var

Uzun yıllardır Turkcelliyim 3 aydır bu problemi yaşıyorum hadi başka firma kullansam anlarım da yıllardır aynı kullanımla yeten kota 3 aydır bu problemi yaşatıyor kullanıcı sözleşmesindeki resmi cevap gibi bir cevap elbette inandırıcı olmayacak

Peri
Peri

Tamamen şikayetlere katılıyorum. Bu nasıl bir şey ya anlamıyorum ben. Bugün ben dışarıdaydım ve bana mesaj geldi 6 GB kalmış diye bir iki saat sonra bana yine bir SMS geldi 6 GB'aydım bitmiş diye ve kullanmadım dışarıdaydım işim vardı. Eskiden 8-9 yıl Vodafone'luydum ve 9 ay önce Turkcell'e faturaya geçtim ve keşke geçmeseydim çok pişman oldum. Taahhüdüm bitmesini bekliyorum bir daha asla olmam Turkcell

Zehra
Zehra

Kesinlikle şikayetlere katılıyorum. Aynı durumu ben de yaşıyorum. Vodafone müşterisiydim 15 yıl ve asla paket aşımı gibi bir durum yaşamadım, 20GB interneti asla bitiremeyen bir kullanıcıyım. Ama Turkcell'deki 20 GB internetim 1 haftada bitiyor, Salla kazandan gelenler yarım saat içinde kullanmadan bitiyor. Kesinlikle adil olmayan bir faturalandırma sistemleri var. Bu sabah da müşteri hizmetlerine şikayetimi bildirdim. İnşallah geri dönüş alabilirim. Uygulamaların, videoların vs ne kadar internet tüketeceğini bir bilgisayar mühendisi olarak zaten biliyorum ama hala "şu uygulama harcamış olabilir, wi-fi dan şöyle olur,..." vs şeklinde oyalanmaya ve haksız tüketime kılıf uydurulmaya çalışıldı. Çok müşteri kaybetti Turkcell ve kaybetmeye devam edecek. Her türlü sosyal mecrada bu durumları paylaşacağım ve daha fazla maruz kalmayacağım bu haksız kazanca. Taahhüdümü de ödeyip Turkcell'e asla bulaşmam bir daha.

Eren
Eren

Aynı sorunu çok fazla kullanıcı yaşıyorsa bu sizin operatörünüzle alakalı bir durumdur. Öncesinde Türk Telekom kullanıyordum çekim gücü iyi diye Turkcell e geçtim ama internetin yetmemesinden dolayı pişmanlık içindeyim. Dört gözle taahhüdümün bitmesini bekliyorum keşke geçmeseydim

30 Kasım 2024 12:08

18 Aralık 2024 12:44