Ali sonuçtan hiç memnun değil

Turkcell Haksız Cayma Bedeli Talebi Ve Tüketici Hakları İhlali

Turkcell Haksız Cayma Bedeli Talebi Ve Tüketici Hakları İhlali
04 Ağustos 2024 16:20

Son bir yıldır kullanmakta olduğum 'Sürpriz Ekstra 20 GB' tarifemin taahhüt bitiş tarihi 25.08.2024'tür. Bu tarihten önce tarafıma hem dijital platformdan hem de sesli olarak kampanyalar sunuldu. Turkcell mobil uygulama üzerinden 29.07.2021 tarihi saat 21.20'de yine aynı tarifeyi kampanyalı fiyatı üzerinden onaylayarak kabul ettim. Ancak fiyatı sebebiyle karar değiştirerek '6502 Sayılı Tüketici Hakları Kanunu'nun' ilgili maddeleri gereği cayma hakkımı kullanarak sözleşmemi feshedip 04.08.2024 tarihinde farklı bir operatöre geçiş yaptım. Yeni sözleşmeyi onayladıktan, farklı bir operatöre geçinceye kadar geçen 6 günlük süreç için tarafımdan 2751.31₺ tutarında bir cayma bedeli talep edilmektedir. Sözleşmeyi onayladıktan sonra geçen gün sayısı kadar veya ay bazında tarifemde kullandığım indirim tutarı kadar bir cayma bedeli talep edebilirsiniz. Ancak tarifenizi kullanmadığım için yıllık sözleşme günü baz alınarak bir talepte bulunamazsınız. Yapmış olduğunuz bu işlem ve talep etmiş olduğunuz bu cayma tutarı kanuna aykırıdır. Ayrıca Tüketici Hakları Kanunu'nda da belirtildiği üzere almış olduğum hizmet için veya Turkcell ile yapmış olduğum sözleşmeden caymak için geçerli olan süre içerisinde fesih hakkımı kullanarak sözleşmeyi sonlandırdım. Kullanmış olduğum gün bazında bir cayma bedeli hesap edilerek tutarın yeniden hesaplanmasını talep ediyorum. Aksi takdirde Tüketici Hakem Heyeti'ne müracaat edeceğimi ve diğer platformlarda yasal haklarımı koruyarak sesimi duyuracağımı beyan ederim.

05 Ağustos 2024 07:49 (Şikayetten 15 saat sonra)

05 Ağustos 2024 07:49
Ali
Ali
05 Ağustos 2024 14:35

Sizlerinde belirttiği üzere faydalandığım fatura dönemi başına bir cayma bedeli yansıması lazım. 1 fatura dönemi kullanım sağladığım için yıllık cayma bedelinin tamamını değil aylık bir meblağ talep edebilirsiniz. Ben tutarın güncellenmesini talep ediyorum. Lütfen kaçamak cevaplar vererek konuyu sonlandırmayınız. Yıllık cayma bedeli talep etmenizin dayanağını ibraz etmenizi istiyorum. Paket taahhüt sözleşmemi daha tarafıma iletmek istemediniz. Sözleşmeöde bu hususlar detaylı belirtilmektedir. Tekrar net bir cevap bekliyorum.

Serdar sonuçtan hiç memnun değil

Serdar
14 Kasım 2024 14:19
Turkcell Kampanya Yanıltmacası Ve İptal Hakkı Sorunu
Turkcell Kampanya Yanıltmacası Ve İptal Hakkı Sorunu
Akif sonuçtan hiç memnun değil

07 Temmuz 2023 01:37

01 Ocak 2025 19:39
Turkcell'den Geçiş Sürecinde Yaşanan Sorunlar Ve Cayma Bedeli
Eyüp sonuçtan hiç memnun değil

02 Haziran 2024 00:32
İsmail sonuçtan hiç memnun değil

İsmail
08 Ekim 2023 14:26