Soner sonuçtan hiç memnun değil

Turkcell Basın Kuruluşlarında Ünvan Ayrımı

10 Mayıs 2023 16:09

09.05.2023'te Platinum basın Star paketine geçmek için 12 yıllık ** üyeliğimi bırakarak Turkcell'e geçiş yapmış bulunmaktayım. TRT de çalışan arkadaşlarımız yıllardır kurum kimliklerinin ön ve arka fotoğraflarıyla başvuruları onaylanırken sonrasında kurumda çalıştığımıza dair resmi yazı istenmeye başlandı simdi ise teknik kısımda çalışan personellere verilmeyeceğini söylediler.

Tüm teknik ekibin yayında çalıştığını ifade etmemize ve kendi ekip arkadaşlarımızın aynı kadroyla 1 ay içerisinde geçtiklerini söylememize rağmen ''müşteri temsilcisinin yanlış yaptığını'' doğrusunun bu olduğunu söylediler. Turkcell gibi dünyaya mâl olmuş bir şirketin kendi müşteri temsilcilerinin hatalı işlem yapmışlar ifadesini ve birine öyle diğerine böyle anlayışıyla ikircikli bir politika izlemesini son derece nezaketsiz buluyorum.

Verilmiş bir haktan yararlanma konusunda bir tarih vererek buradan itibaren yapmıyoruz demek diğer başvuranlara haksızlık olduğu gibi büyük şirketlerin sabit bir politika izlemesi gerektiğinden de Turkcell şirketine yakışmamaktadır.
Talebimiz bir an önce teknisyen tekniker... vb. gibi yayına doğrudan hizmeti bulunan unvanında "yayın... " ifadesi geçmiyor öyleyse siz yayıncı değilsiniz gibi basit bir mantık yürüterek personellerin bir kısmına verip diğerine vermiyorum değil; eşitlik ilkesi gereği daha önce tarifeye gecen teknisyen/tekniker vb. (1 ay önce teknisyen ünvanıyla alındı) arkadaşlarımız gibi herkesin bu haktan amasız fakatsız tarih kıstasları konulmadan talebinin gerçekleşmesidir.

profile profile profile
10 Mayıs 2023 16:10 (Şikayetten 1 dakika sonra)

16 Mayıs 2023 09:53

Merhaba Soner Bey, Müşteri hizmetlerimize yaptığınız başvuru üzerine inceleme yapılarak 10.05.2023 tarihinde size bilgi verildiğini görüyoruz. Ne yazık ki farklı bir bilgi veremiyoruz. Anlayışınız için teşekkür ederiz. Saygılarımızla, Turkcell

Yorumlar (9)

Konu hakkında ben de sıkıntı çekiyorum. Turkcell maalesef yaptığı güncellemeyle, benim gibi bire bir yayında çalışan teknisyen ve tekniker arkadaşlarımla diğer spiker ve yapımcı arkadaşlarım arasında ayrıma sebep olarak, hepimizi üzmüştür. Oysa göreviyle basın sektörünün can damarı, olmazsa olmazı haline gelmiş; biz emekçilere bu yapılan ayrımcılığın basın sektörüne zarar verdiğini düşünüyorum. Adı "basın tarifesi" olan, ancak son güncellemeyle ayrımcılığa sebep olan bu uygulamada Turkcell'in bu yanlıştan dönmesini bekliyorum.

Ali
Ali

Aynı durumdayım ayrımcılıktan başka bir şey değil

Harun
Harun

Bu konu hakkında yazılan tüm yorumlara katılıyorum. Önceden kolaylıkla gerçekleştirilen işlem ne yazık ki önümüze bir çok engeller koyarak işlem gerçekleştirilmiyor. Kadro farkı vb. Durumları göz önüne alarak işlem yapılması bilgisizlikten başka bir şey değildir.

Sinan
Sinan

TRT de Şef teknisyen olarak yayın biriminde görev yapmaktayım hattımın birini şu anda Platinum basın Star tarifesi olarak kullanıyorum. 2. Hattımı bu tarifeye geçirmek istediğimde bana kadromun uygun olmadığını söyleyerek red veriyorsunuz. Bu çok saçma bir uygulama bir an önce bunu çözüme kavuşturarak tarafıma bilgi verilmesini talep ediyorum Not: yayın biriminde çalışıyorum bunun da göz önüne alınmasını istiyorum

Özcan
Özcan

Önce kurum kimliği yetiyordu, sonra kurumda çalıştığına dair imzalı kağıt, şimdi de ünvan ayrımı... Turkcell kendi kafasına göre her gün bir şeyler uyduruyor tarifeyi vermemek için! Tepe yönetimin bu muamelelerden haberi olduğunu düşünmek dahi istemiyorum, muhtemelen alt kademedeki işgüzarların işleridir.

Aykut
Aykut

Platinum basın Star paketi ile ilgili, Bu konu hakkında şikayet açan ilgili kişiyi destekliyorum. Beraber TRT ® de çalıştığım takım arkadaşlarım son bir ay dahil olmak üzere geçtiğimiz aylarda bu tarifeye geçiş yaptılar. Bende geçiş yapmak istedim fakat Turkcell şirketi taleplerimiz reddetti ve ünvan engeli koydular bu engelin kaldırılmasını ve yayında olan Tekniker ve teknisyenlerin de yararlanmasını daha önce ki kullanıcılara tanınan bu tarifenin bizlere de tanımlanmasını talep ediyorum.

Sami
Sami

Bende aynı durumdan muzdaribim. Ocak ayında bir hattımı Basın tarifesine geçirmeme rağmen ikinci hattımı Basın tarifesine geçiremiyorum. Şikayeti açan arkadaşın ve yorum yapan arkadaşların bütün yorumlarına katılıyorum.

Bedir
Bedir

Ben de bir ay öncesinde Turkcell Platinum basın tarifesi için başvurdum aynı şekilde bana da dönüş yapıldı maç oynanırken kural değiştirilmez

Ekrem
Ekrem

Geçmiş yıllarda basın Star paketi ni kullandım. Bir ay önce oğlum diğer operatör den benim onayım ile Turkcell basın tarifesine geçti. 25 Mayıs'ta benim taahhüdüm bitiyor. Bu ayırımcılık çözülmez ise 20 yıldır kullandığım hattımı diğer operatöre taşıyacağım.

Turkcell Kategorileri