Kübra sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik'ten Ayıplı Ürün Ve Çözüm Beklentisi

Kübra
01 Aralık 2024 00:19

Annemizin 4 kapılı son model buzdolabı garanti süresinden hemen sonra bozulmuştu, bize indirim yapıp yeni dolap verebileceklerini söylediler. Biz de kabul ettik, tekrar dört kapılı son model bir dolap almıştık ki, diğer dolabın ömrü maksimum 5 yıl kadar olmuştu. Ödemeyi yaptık. Yeni buzdolabını 7 yıl önce aldık. Böyle bir durum yaşayıp şimdi aldığımız bu dolap bozuldu, sorun "gövde şişmesi". Servise de sorduk neden oldu, yanlış bir şey mi yaptık diye. "Hayır, sizinle alakası yok, bu tamiri olmayan ve olağan bir şey," dediler. Başka bir Almanya menşeli markada kalite kontrol mühendisi olan arkadaşıma danışınca, bunun tüketiciyle alakası olmadığını, tüketicinin sebep olamayacağını ve öngöremeyeceğini, hiçbir şekilde müdahale edemeyeceği bir problem olduğunu iletti. Ve kendi markaları da dahil olmak üzere böyle bir problemin üretim sırasında yapılan bir hatadan dolayı olduğunu, bunun garanti süresi dolsa da birebir ücretsiz değişim konusu olduğunu söyledi. Yani fabrikasyon hatası olan ayıplı mal bize verilmiş ve doğal olarak zamanla bu hata ortaya çıkınca buzdolabımız çöp olmuştur. Tamiratı olmayan ve sıradan bir elektronik eşya bozulması olmayan (motor yanması vs. gibi), ekstrem bir durum olan gövde şişmesi problemi tamamen defolu ürün kaynaklı bir problemdir. Arçelik'ten arandığımda 44 bin TL'ye yakın ödeme yaparsak bize buzdolabı verebileceklerini ilettiler. Yani toplamda 10 yıl içinde biz Arçelik'ten iki kez buzdolabı aldık. Şimdi üçüncü buzdolabını almak için 44 bin TL ödeme yapacakmışız (muhtemelen 4-5 yılda yine benzer problem yaşayıp kısır döngüye gireceğiz, yine ödeme yapacağız vs.). Telefondaki beyefendiye durumu aktardım, üretim hatası olan, Arçelik'in hatası olan ayıplı bir ürünün ceremesini neden ben çekiyorum? Neden Arçelik'in hatasını ben üstlenip ödeme yapıyorum? Üretimdeki hatalarını ben değil, kendileri telafi etmeliler. Beyefendi itiraz etmiyor, kesinlikle "kullanıcı hatası değil" diyorum, "evet değil" diyor, üretim sırasında yanlış işlem yapılmış o yüzden bozuldu diyorum, itiraz etmiyor ama birebir değişim talep ettiğimde itiraz ediyor. Ben Arçelik'ten daha mı güçlüyüm de koskoca firmanın hatasını ben üstleneyim, fedakarlık yapayım? Yabancı markalar hatasını telafi edip birebir ücretsiz değişim yaparlarken, bizim markamız neden hatasını tüketiciye yüklüyor? Benim rahmetli babam 30 yıl Arçelik'te çalışmış bir insandı, gönül bağımız ister istemez mevcut. Herkese övdüğüm bu marka beni hayal kırıklığına uğrattı resmen. Kesinlikle peşini bırakmayacağım bu işin.

01 Aralık 2024 18:39 (Şikayetten 18 saat sonra)

Hasan sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik 2470 CEY Buzdolabı Sorunu

30 Ekim 2023 11:47

Arçelik Buzdolabı Mağduriyeti: Yedek Parça Krizi Ve 500 TL Şoku

Işıl
30 Ekim 2024 22:23
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Buzdolabı Sorunu Ve Müşteri Memnuniyetsizliği

05 Şubat 2025 18:30
Dilara sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Buzdolabında Bitmeyen Sorunlar

Dilara
18 Nisan 2025 10:56
Hakan sonuçtan çok memnun

01 Temmuz 2024 14:29
"Müşteri memnuniyeti kapsamında cihazımı değiştirdiler. Teşekkür ederim"
Arçelik Marka Buzdolabı Arızası
Arçelik Kategorileri