Yusuf sonuçtan çok memnun

Arçelik Kurutma Makinesi: HomeWhiz Sorunu ve Servis Kabusu

03 Eylül 2024 18:09
Yusuf'un Teşekkür Mesajı
“Şikayetim sonrasında yakından ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim”

Bugüne kadar tüm beyaz eşyalarımız -bir aile geleneği gibi- hep Arçelik marka alınmış ve bu alışkanlık devam etmişti. Hem yerli malı hem servisi kolay vs sebeplerle. Yine aynı niyetle Arçelik marka 930 kmı model kurutma makinesini mayıs 2024te aldık. HomeWhiz ile uzaktan kontrol gibi özellikler de sunularak 30.700 TL değerindeki bu cihazı eve kurduktan kısa bir süre sonra merak edip denediğimde uygulama ile bağlantı kurulsa da uzaktan kontrol seçeneğinin aktifleşmediğini görünce servise haber verdim. Servis geldikten sonra benimle aynı şeyi yapıp uygulamanın makineyi göremediğini anlamış oldu (! ) Sonraki servis randevusunda Android cihazlarla oluyor mu acaba diye tekrar bu kez kendi telefonu üzerinden bağlantı denedi ve tabi ki olmadı. Sonraki randevuda cihazın wi-fi parçasının tamir edilmesi gerektiğini söyleyerek parçayı aldılar. Makine kapakları sök-taktan olsa gerek çalışırken daha önce çıkmayan sesler çıkmaya başladı. Ardından parçayı tekrar denediler ve yine olmadı. Sonrasında parça siparişi verildi. Yeni parça takıldı, yine olmadı. Yeni parçayı bir diğer cihazda denemek için götürdüler, yine olmadığı söylendi. Sonra cihazın değişmesi gerektiği söylendi. Bu süreç yaklaşık 3 ay sürdü. Bir gün Arçelik'ten arandım ve cihaz değişimiyle ilgili bir mesaj gönderildiğini ve gelen linke tıklayıp onaylamam gerektiği ifade edildi. Makinenin aynısı mı diye sorduğumda evet dendikten sonra telefonu kapatmadan onayı verdim, cihaz değişimi için gün oluşturuldu. Sonradan fark ettim ki 930 kmı modelimiz yerine 920 kmw isimli bir başka modele onay vermişim. Evde eşim varken kurulumda bunu fark ettik. Durumu ifade etmek için servisle görüştüğümde (İzmit Arçelik Yetkili Servis- sonu 9222 olan numara) yapacak bir şey olmadığını ifade ettiler.

Durumu kabullenip daha yüksek desibelli ses çıkaran bu yeni modeli kullanmaya karar veriyordum ki HomeWhiz uygulamasını kurup bu cihazı tanıttığımda maalesef yine ve yeniden uzaktan kontrolün çalışmadığını gördüm. Servis ile olan yeni görüşmemde beni dinlemeden "istersem Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabileceğimi" ifade edip anlamaktan ve dinlemekten uzak bir tavır sergiledi. Cihaz değişse de başladığımız yerdeyiz diye açıkça söyledikten sonra "tamam o zaman ben arıza tespit kaydınızı oluşturuyorum ama ileri bir tarihli olacak bilginiz olsun" dendi.

Hizmet anlayışınız bu mu?!

Gerçekten imkanım olsa bu makineyi camdan aşağı atsam içim ancak rahatlar.

Çalışmayan bir özelliği neden nasıl satıyorsunuz?

Arçelik mi? Artık tövbe.

04 Eylül 2024 11:59 (Şikayetten 17 saat sonra)
Yusuf
08 Ekim 2024 15:43

Şikayetim sonrasında yakından ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim

Sinan
31 Ağustos 2024 15:54
Furkan sonuçtan memnun değil

Furkan
26 Aralık 2023 14:35
Abidin sonuçtan çok memnun

Abidin
05 Kasım 2024 14:13
"Şikayetim Arçelik'e iletildikten 1-2 saat içinde müşteri temsilcisi tarafından arandım. Konuyla ilgilendiler, bir haftalık süreç boyunca birkaç kez aranarak bilgilendirildim. 11.11.2024 tarihinde sorunum çözüldü. Parça ücreti alınmadı, sadece montaj ücreti (500₺) alındı. Yaşadığımız sorun ve mağduriyetleri giderebilmemiz için bizlere böyle bir platformu sunan sikayetvar'a, şikayet sürecini takip eden ve sorunun çözülmesine yardımcı olan Arçelik çalışanlarına gönülden teşekkür ederim."
Arçelik Servis Koordinasyon Eksikliği Ve Yanıltıcı Bilgilendirme

Kurutma Makinesi Sorunu Ve Yanlış Model Değişimi