16 Eylül 2024 02:46

Arçelik Firmasından aldığımız buzdolabı hakkında şikayette bulunmak istiyorum. Kurban Bayramından sonra memlekete gittik. 9 günlük tatilin ardından evimize döndüğümüzde dolabımızın kendini kapamaya aldığını ve içindeki tüm ürünlerimizin bozulduğunu gördük. Firmanın yetkili sevisi Arçelik ile iletişime geçtik. Gelen servis bize elektrik kesintisinden kaynaklıdır deyip gitti. Evimizde iki tane dolap var ve diğer elektronik hiçbir üründe şikayet yaşamadığımızı belirttim. Dolabın içinde bozulan ürünlerden dolayı kullanılamayacak şekilde olduğunu belirttim. Dolaptan kaynaklı problem olduğu için ücretsiz değişim talep ettik. Yaklaşık bir hafta sonra bize müşteri hizmetlerinden dönüş yapıldı ve 17300 TL değişim ücretini kabul etmemiz halinde değişim olacağını söylediler. Hatayı kullanıcıda bulmuşlar, elektrik kesintisi sebep olabilir diye açıklama yaptılar. Bizde gelen servisin elektrik kesintisi olmuş olabilir diye tahminde bulunduğunu söyledik. İkinci kez servis göndermek istediler kabul ettik. Aynı servis elemanı geldi. Geldiğinde dolabın kokusunda ve soğutmasında sorun olduğunu kendisi gördü ve fotoğraflarını çekti. Sisteme yazdığımı bu şekilde değiştiriyorum diyerek bilgileri güncellediğini söyledi, ücretsiz değişim için bölgeye bilgi vereceğim dedi. Daha sonra müşteri hizmetlerini aradığımızda servisin ikinci kez geldiğini bile görüntüleyemediler. Üçüncü kez servis göndermek istediler yine çözüme ulaşması için kabul ettik. Üçüncü gelen servis ''ben bu dolabın hikayesini biliyorum, yanlışsa da yanlış girilmiş biz düzeltemeyiz onu'' dediler. Telefon görüşmelerinde ''Tüketici Hakları mahkemesine verebilirsiniz, yanlış girilmiş olsa bile biz sevisin girdiğini değiştiremeyiz, bölgemiz ücretsiz değişimi kabul etmiyor size zaten ücretli değişim çıkmış 17300 TL öderseniz değişim sağlanır...'' vb. Cümleler kullandılar. Ürünü alalı 1 sene geçmiş, garantisi devam eden bir üründe böyle bir sorun yaşamak bizleri şaşırttı. Fotoğraflarıyla beraber her şey elimizde mevcut belge olarak yükleyeceğim. Dolapta kurtlanmalar ve koku mevcut, içerisine koyduğumuz ürünler bozuluyor ve koku siniyor ancak çözüm bulmamakta ısrar ediyorlar. Tüketici Hakem Heyeti'ne de başvurumu yaptım. Dolabımızı kullanamıyoruz, mağdur olduğumuz halde firma ürününün arkasında durmuyor ve mağduriyetimizi gidermiyor. Ne yetkili servis, ne müşteri hizmetleri... Zararımızın karşılanmasını ve bu anlaşmazlığın çözülmesi için yetkili birimlere başvurmada bulduk çözümü.

16 Eylül 2024 16:11 (Şikayetten 13 saat sonra)

Elif sonuçtan hiç memnun değil

10 Temmuz 2023 22:01
Leyla sonuçtan hiç memnun değil

06 Ağustos 2023 18:40
Hacer sonuçtan hiç memnun değil

22 Temmuz 2025 15:17
Arçelik Buzdolabında Oluşan Çatlak Ve Servis İlgisizliği
arcelik-buzdolabinda-olusan-catlak-ve-servis-ilgisizligi-2.jpg
Kemal sonuçtan hiç memnun değil

21 Eylül 2023 01:13
Arçelik Mi? Bir Daha Asla
Osman sonuçtan hiç memnun değil

Bir Yıldır Çözülemeyen Buzdolabı Sorunu Ve Mağduriyet

15 Haziran 2025 20:30