Murat sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik 18325 Klima Soğutma Sorunu

Arçelik 18325 Klima Soğutma Sorunu
18 Temmuz 2024 18:31

Arçelik'ten 18325 modelli 18.000 BTU'luk klimaya sahibim. Klimayı normal şartlarda işten geldikten sonra çok sık olmayacak şekilde kullanıyorduk fakat şu sıralar evden çalışmaya başladığımız için gündüz sıcağında da çalıştırmak durumunda kalıyoruz. Gündüz sıcağında salonumuzu hiç soğutmadığını fark ettik. Bunun için müşteri temsilcisini aradım talep aldılar teknik birimden dönüş olacak dediler fakat dönüş yapmadılar. Satın alınalı henüz 1 sene olan cihaz için destek talep ediyorum.

Yaşadığım soruna örnek vermek gerekirse; 18 derecede çalıştırdığım bir klima termometre ile ölçtüğüm zaman 16.6 derece hava üflüyor. 16.6 derecelik bir hava ile koca salonu nasıl 18 dereceye düşürecek anlamıyorum. Ek olarak sahip olduğumuz farklı bir klima ile aynı denemeyi yapınca üflediği havanın 6-7 derecelerde olduğunu gözlemledim. Bu yüzden teknik birimin gelip klimayı kontrol etmesini talep ediyorum.

20 Temmuz 2024 10:43 (Şikayetten 1 gün sonra)
30 Temmuz 2024 11:20

Ayın 2'sinde teknik ekip eve gelecek ve kontrol edecekler. Sonrasında sonuçları paylaşacağım.

06 Ağustos 2024 23:44

Dedikleri gibi ayın 2'sinde evime geldiler. Yetkili kişi klimanın üflediği havayı eliyle test etti. Havaların çok sıcak olduğundan dolayı bu durumu normal olduğunu söyledi. Klima salon için yetersizmiş. Halbuki keşif hizmetini de Arçelik gerçekleştirmişti ve sonrasında satın almıştım. 1 sene sonra diyorlar ki bu klima burası için yetersiz. Arçelik klima alırken fiyat uygun olduğu için tercih eden çoktur fakat başka markanın aynı değerlerdeki kliması çok daha iyi performans veriyor. Ben bunu gözlerim ile görmüş bulundum. Klima konusunda Arçelik tavsiye etmiyorum.

06 Ağustos 2024 23:46

30m2 bir salon için bu klimanın yetersiz olduğunu söylediler. Millet 18.000 BTU ile bütün evini soğutuyor...

Teşekkürler.

Abdullah

Benzer sorun bende de var. Yeni aldım üstelik klimayı. Sorununuz çözüldü mü acaba. Merak ettim.

Murat

Eve geldiler baktılar sorun yok dediler. Klima, havalar çok sıcak olduğu için yetersiz kalıyormuş. Bu klimayı kesife gelerek 1 sene önce öneren taraf Arçelik...

İlayda sonuçtan hiç memnun değil

İlayda
13 Ağustos 2024 17:24