Güney sonuçtan hiç memnun değil

Güney
14 Temmuz 2023 12:12

27.06.2023’te Singapur’da Akbank kartımla 2873,55 Singapur doları ödeme yaptım. Bu ödeme için Akbank uygulamasında “Bekleyen” sekmesinde “Apple Store” ismiyle 56948,55 Türk lirası harcama oluştu. Bu bilginin ekran görüntüsünü kaydettim ve hemen ardından aynı gün 57000 Türk lirası ile kredi kartı borcumu ödedim. Bu durumda Akbank, 1 Singapur dolarını 19,81 TL’den hesaplanmış oldu, Google ise o tarih için 19,28 TL göstermektedir. (Yani %2,6 daha yüksek)

2 Temmuz 2023’te ekstrem kesildiğinde, 57000 TL ödemiş olmama rağmen harcamalarımda açık vardı. Ekstreme bakınca “Apple Store” isimli harcamanın 59244,71 TL olarak değiştiğini gördüm. Bu değişmeyle ilgili hiçbir bildirim, mail, SMS vb. Almadım, ayrıca ekstremde de bu harcamanın arttığına dair hiçbir beyan yok. Kısaca bu harcamam benim bilgime sunulmadan arttırılmıştır.

2 Temmuz’da kurun 18,28 olduğunu Google’dan görebilirsiniz. 2873,55 Singapur doları 18,28 TL kur ile 52528,49 TL yapar. Bu durumda, 27 Haziran kuru olan 19,28 TL ile 56948,55 TL ödeme yaparak 4420,05 TL fazla para ödemiş oluyorum.

Akbank’a sorularım ve şikayetlerim şunlar:
1- Bir harcama kalemini hiçbir bilgi vermeden, hiçbir beyanda bulunmadan 2296,16 TL nasıl arttırabiliyorsunuz? Eski ve aktif bir müşteriniz olarak bu şekilde işlem yapılması size güvenimi bitirdi. Acaba benim fark edemediğim başka hangi işlemler yapıyorsunuz?

2- Satın almanın gerçekleştiği tarih ve saat tartışılamaz netken o anki kurdan hesap yapmanızı beklerim. Bekleyen ve ekstre kesim tarihi farklılıkları ile müşterilerinizi bu şekilde şaşırtamazsınız. Satın almanın gerçekleştiği tarihteki fiyat benim ödemem gereken fiyattır. Ödemesi yapılmış bir işlemin fiyatını nasıl arttırabiliyorsunuz?

3- Bekleyen ve ekstre kesim tarihleriyle kura bakılıp fiyat değişikliğini yapacaksanız, yukarıda belirttiğim gibi, satın alma tarihinden sonra ekstre kesim tarihine kadar kur düşmüştür. Bu durumda fazladan ödeme yapmış oluyorum ve 4420,05 TL olan bu fazla ödemenin hesabıma iade edilmesini istiyorum.

Bankanızla işlem yaparken yaşadığım bunca karışıklık yüzünden keyifle yaptığım satın alma benim için eziyete döndü. Ana değerlerinizi “Güveninizin eseriyiz, Müşterilerimizle varız, Doğruyu yaparız…” olarak sitenizde belirtmişsiniz. Güvende ve doğruyu yapmada sıfırsınız. Müşterilerinizden de beni ve ödemede bana yardımcı olan başka bir müşterinizi de kaybedeceksiniz. Konuyla ilgili inceleme başlattım. Yıllardır sizinle olan müşterinize en kısa sürede dönmenizi bekliyorum.

Deniz
05 Kasım 2023 10:22
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

13 Temmuz 2023 12:11
Akbank Kredi Kartımdan Yapılan Yurt Dışı Alışverişte Fazla Ücretlendirme
Ali sonuçtan hiç memnun değil

14 Haziran 2023 02:41

Ferdi
12 Ekim 2023 09:04
Akbank Kredi Kartı Harcama İtirazı, Usulsüz Provizyon İşlemi
Kenan sonuçtan hiç memnun değil

Kenan
08 Haziran 2023 16:34