21 Şubat 2024 21:27

08.02.2021 tarihinde sipariş verdiğim ve 25.02.2021 tarihinde tarafıma teslim edilen Vestel marka 58U9500 model televizyonumda yatay bir çizik oluştu. Bunun üzerine yetkili servisle iletişime geçerek televizyonun incelenmesi için kayıt oluşturdum. Servis, inceleme sonrasında televizyonun değiştirileceğini bildirdi. 08.02.2024 tarihinde başlayan süreç, 15.02.2024 tarihinde yeni televizyonun gelmesiyle sona erdi. Ancak, önceki televizyonum 2019 yılında üretilmiş bir Smart TV olmasına ve yeni televizyonun 2023 yılında üretilmiş üst model bir Android TV olmasına rağmen, çözünürlük kalitesi son derece düşük. Ekrandaki insanları piksel piksel görebiliyorum ve görüntü akışı oldukça yavaş. Netflix gibi uygulamalarda görüntü kalitesi daha da kötüleşiyor. Gönderilen televizyonun sol üst köşesinde, gözle görülür boyutta iki farklı renk geçiş lekesi bulunuyor. Bu durumu yetkili servisle paylaştığımda, servis ekipleri evime geldi ancak herhangi bir sorun olmadığını belirterek ayrıldılar. Ben de aynı gün tekrar yetkili servisle iletişime geçerek servis kaydı oluşturdum ve televizyon 16.02.2024 tarihinde 'imalathanede incelenecek' denilerek alındı. Birkaç gün sonra aldığım cevapta, yetkili kuruma yazı yazıldığı ve herhangi bir sorun olmadığı belirtilerek, aynı televizyonun tarafıma iade edileceği yönündeydi. İlk aldığım televizyonun ekran özellikleri arasında Micro Dimming, Ultra Motion (MEMC), Vestel Pixellence ve Vestel Pixellence Pro bulunurken ve görüntü kalitesinden memnun olduğum bir ürünken; şimdi 'üst model' olarak gönderilen televizyonun sadece Micro Dimming özelliği var ve görüntü kalitesi oldukça düşük. Böyle bir ekran kalitesine sahip bir televizyon istemiyorum ve sesimin duyulmasını talep ediyorum. Yalnızca 'Android TV' olduğu için düşük ekran kalitesine ve ekranında belirgin lekeler bulunan bir televizyonu kabul etmiyorum.

24 Şubat 2024 12:24

08.02.2021 tarihinde sipariş verdiğim ve 25.02.2021 tarihinde tarafıma teslim edilen Vestel marka 58U9500 model televizyonumda yatay bir çizik oluştu. Bunun üzerine yetkili servisle iletişime geçerek televizyonun incelenmesi için kayıt oluşturdum. Servis, inceleme sonrasında televizyonun değiştirileceğini bildirdi. 08.02.2024 tarihinde başlayan süreç, 15.02.2024 tarihinde yeni televizyonun gelmesiyle sona erdi. Ancak, önceki televizyonum 2019 yılında üretilmiş bir Smart TV olmasına ve yeni televizyon 58UA9630 TV 2023 yılında üretilmiş üst model bir Android TV olmasına rağmen, çözünürlük kalitesi son derece düşük. Ekrandaki insanları piksel piksel görebiliyorum ve görüntü akışı oldukça yavaş. Netflix gibi uygulamalarda görüntü kalitesi daha da kötüleşiyor. Gönderilen televizyonun sol üst köşesinde, gözle görülür boyutta iki farklı renk geçiş lekesi de vardı onunla ilgili de resmi bir süreç yaşandı ama maalesef ki Vestel'den yana olumlu bir dönüş yapılmadı. Yaşanan bu süreç bir yana ilk aldığım televizyonun ekran özellikleri arasında Micro Dimming, Ultra Motion (memc), Vestel Pixellence ve Vestel Pixellence Pro bulunurken ve görüntü kalitesinden memnun olduğum bir ürünken; şimdi 'üst model' olarak gönderilen televizyonun sadece Micro Dimming özelliği var ve görüntü kalitesi oldukça düşük. İki televizyon arasında ekran özellikleri olarak çok fark var ve ben bu konudan rahatsızım. Tüketici haklarımın korunması adına üst model TV gönderdiler ancak iki ekran arasındaki fark bu haktan yana bir şey bırakmadı. Şikayetimin değerlendirilmesini ve neticelendirilmesi talep etmekteyim.

1708766550776.inshot-20240224-122118525.jpg
22 Şubat 2024 10:06 (Şikayetten 12 saat sonra)

22 Şubat 2024 14:19

Söz konusu iletişime geçme ve sorunun çözüme kavuşması ne kadar sürecek acaba? Çünkü aynı zamanda da garantimin bitmesine az bir süre kaldı. Ben böyle bir mağduriyet yaşamak istemiyorum. Televizyonun değişmesini değişmese bile ücret iadesini talep ediyorum. Satın aldığım televizyon ile değişimden gelen televizyon arasında ekran, görüntü özellikleri açısında çok fazla fark var. Müşteri temsilciniz tarafımla görüş sağlandığında 'haklarınızın korunması adına bütün her şey gözetilerek hareket ediyoruz' diye bir güvence vermişti; ben bu güvenceye dayanarak hareket ettim ve tarafıma hiç olmasa mevcut televizyon dan daha iyi bir TV gelir diye bekledim. Ama sırf Android diye uygulama iniyor diye ekran kalitesi, çözünürlük kalitesi çok kötü bir TV yollandı. Üstelik bu televizyonun her ne kadar görmüyoruz deseler bile bariz şekilde ekranında -şikayet bölümünde de bahsettiğim- kusur mevcut. Herhangi bir art niyetim yok, herhangi bir özel talebim de yok. Ben sadece şikayetlerimin göz önünde bulundurulmasını istiyorum; ve karşısında oturduğum zaman rahatsızlık çekmeyeceğim, ailemle izlerken pişmanlık duymayacağım bir televizyon istiyorum. Eski televizyonumda bu randımanı alıyordum ben, ancak değişimden gönderilen TV'den kesinlikle memnun değilim. Talebimin değerlendirilmesini ve söz konusu mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum. Teşekkür ederim

23 Şubat 2024 16:08

Şikayetime dönüş yapılmadı veya beyan ettikleri gibi herhangi bir şekilde haklarım korunmadı. Bugün servis tarafından alınan televizyonum tarafıma tekrardan teslim edildi. Ben anlamıyorum bu süreçte benim hakkım nerede korundu? Benim televizyonum Micro Dimming, Ultra Motion (memc), Vestel Pixellence ve Vestel Pixellence Pro ekran özelliklerine sahip bir televizyondu. Sırf Android özelliği var diye sadece Micro Dimming özelliğine sahip çok çok kötü ekran özelliklerine sahip bir televizyon değişimden bana yollandı. Ekran kalitesi böyle kötü olacaksa ben Android vs. TV istemiyorum. Bana adam akıllı bakarken gözümün kanamayacağı bir cihaz gönderin ya da iadesini kabul edin ben de üzerine para koyup başka bir yerden başka bir televizyon alayım. Benim hak edişim üst model bir TV ise eğer ben bu hakkımı böyle kötü ekrana sahip bir televizyonda kullanmak istemiyorum.

Selman sonuçtan hiç memnun değil

Selman
29 Ağustos 2024 15:17
Mustafa sonucu yetersiz buldu

14 Ekim 2023 02:00
Tuğba sonuçtan hiç memnun değil

Tuğba
14 Aralık 2023 12:23

Vestel TV Nin 2 Yıl Dolmadan Paneli Bozuldu (Yatay Çizgiler Oluştu)

İlknur
13 Kasım 2023 21:56