13 Kasım 2023 21:56

www.vestel.com.tr sitesinden 23.11.2021 tarihinde satın aldığım 50U9600 50 4K Smart televizyonu 06.11.2023 tarihinde işten geldikten sonra açtım. İzlemeye başladıktan 20- 25 dakika sonra ekranda ince ve yatay çizgiler oluşmaya başladı. Çizgiler dakikalar sonra iyice belirginleşmeye ve daha sık olmaya başladı. Daha sonra da ekran sanki ikiye bölünüyormuş gibi bir durum oluşmaya başladı. Televizyonu kapattım. Aradan bir süre geçtikten sonra tekrar açtım. İlk 5-10 dakika çizgiler gelmedi. Daha sonra tekrar yukarıda yazdıklarım gerçekleşti. (Günlerdir aynı durum her gün devam ediyor)

Ertesi gün Vestel’e şikayetimi bildiren bir yazı gönderdim. Servis geldi. Çizgileri görünce panelin değişmesi gerektiğini söyledi.

Televizyon 25.11.21 tarihinde Vestel servisi tarafından duvara monte edildi. Tek başıma yaşadığım için televizyon sadece akşamdan akşama 3-4 saat kullanılıyor.

Kullanım ömrü 10 yıl olan bir ürün henüz 2 yıl dolmadan panel arızası oluşması sebebi ile 6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun Madde 11 hükmünden kaynaklanan seçimlik haklarımdan biri olan malın ayıpsız yenisi ile değişimini istediğimi belirttim. Vestel çözüm merkezinden beni arayan kişi sadece onarım yapabileceklerini söyledi. Bende yine 6502 sayılı kanun madde 12 hükmünde yazan “ ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile, malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabi olduğunu ve aynı özellikte garantili yeni bir TV veya eş değeri ile değişim talep ettiğimi tekrar söyledim.

13.11.21 tarihinde Vestel çözüm merkezindeki arayan kişi umursamaz tavırla bu cihazda panel arızası ilk defa olduğu için sadece onarım yapabileceklerini, yeni bir ürün ile değişim yapamayacaklarını iletti ve kabul etmediğim takdirde şikayet kaydımı kapatacağını söyledi.

Çözüme ulaştırmadıkları bir konuyu rahatlıkla kapatabilmelerine Vestel markasına yakıştıramadım.
Kanunu hakkım ( 6502 Sayılı Kanun madde 11 ve madde 12 ) doğrultusunda e devlet üzerinden Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru yapacağım.

Vestel gibi büyük bir markanın insanların kanuni haklarına saygı duymaması büyük hayal kırıklığı gerçekten.

15 Kasım 2023 10:50 (Şikayetten 1 gün sonra)

16 Kasım 2023 12:44
Vestel TV Nin 2 Yıl Dolmadan Paneli Bozuldu (Yatay Çizgiler Oluştu)

Şikayetime karşılık otomatik bir cevap yazılmış. Vestel markasının kurumsal, ürettiği ürünlerinin arkasında, mutat ömrü karşılayacak donanıma sahip, kaliteli ve sağlam cihazlar üreterek müşteri memnuniyetini ön planda tuttuğunu düşünerek özellikle tercih etmiştim. Facebook ve Instagram sayfalarının mesaj bölümünden de 2 defa mağduriyetimi bildirmeme rağmen halen bana olumlu bir dönüş yapmamalarını kurumsal br markaya hiç yakıştıramadım ve üzüldüm. Sorun başladığından beri televizyonu aksamları sadece 30-40 dakika açabiliyorum. Daha sonra fotoğrafta ve video da gördüğünüz gibi arıza ekranda oluştuğu için gözlerimi rahatsız ediyor ve televizyonu kapatmak zorunda kalıyorum Yukarıda tarih yazarken yanlışlık olmuş. Düzeltme yapmak istiyorum. 13.11.23 tarihinde Vestel çözüm merkezindeki arayan kişi umursamaz tavırla bu cihazda panel arızası ilk defa olduğu için sadece onarım yapabileceklerini, yeni bir ürün ile değişim yapamayacaklarını iletti ve kabul etmediğim için şikayet kaydımı rahat bir ifade ile kapatacağını söyledi. Daha sonra da SMS olarak sanki benim tercihim gibi isteğiniz üzerine hizmet talebiniz iptal edilmiştir mesajı gönderildi.

16 Kasım 2023 12:51

Daha fazla görüntü yüklemek istedim

Mustafa sonucu yetersiz buldu

14 Ekim 2023 02:00

Salih
02 Kasım 2023 11:57

Vestel TV'de Kronik Arıza Ve Yüksek Tamir Maliyeti

Neyse
03 Aralık 2024 22:59
Reza sonuçtan hiç memnun değil

Vestel Bolca Üzüntü, Pişmanlık, Zaman Kaybı, Güvensizlik İçerir, Yakışmadı:(

Reza