Ebru sonuçtan hiç memnun değil

18 Temmuz 2024 12:58

Türkiye saatine göre 16.07.2024 tarihinde 02:13 yani 10 saat geri olan Kanada Vancouver saatine göre 15 Temmuz 16:13'te Turkcell'de kayıtlı hattımda hücresel veri içinde uluslararası dolaşımı açarak 'Tarifem Yurt Dışında' paketimi devreye soktum. Türkiye saatine göre 16.07.2024 saat 23:20'de hücresel veriyi kapattım ve arama, SMS, internet kullanımı yapmadım. Ancak 16 ve 17 Temmuz için ücret yansıdığına dair SMS geldi. Türkiye saatine göre 17 Temmuz'da kullanım yapmadığım Turkcell ve benim tarafımdan teyit edildi. Ancak Turkcell, Türkiye saatine göre 15.07.2024'te 16:12'de internet kullanımı göründüğü için 15 ve 16 Temmuz'da yurt dışı kullanımdan dolayı Temmuz faturamda 2 gün ücret olduğu söyleniyor. Turkcell'in 15 Temmuz'da gördüğü saat, benim 10 saat geriden geldiğim Vancouver şehrinde kullanım saatidir. Ancak orada 15 Temmuz'da kullandığım saat, Türkiye saatine göre 16.07.2024'e denk gelmesine rağmen Turkcell itiraz talebimi bile kabul etmiyor. Ücretlendirmenin Türkiye saatine göre olduğunu hem SMS hem de sitesinde yazılı olarak belirtmektedir. Kullanım olduysa neden SMS 15'inde değil de 16'sında geldi? Ve ne tesadüftür ki Vancouver ile Türkiye'de 10 saat fark olup, paket başladı. SMS 10 saat sonra gelmiştir. Sonuç olarak 15-16-17 Temmuz'da ben sadece Türkiye saatine göre 16 Temmuz'da ortalama 22 saat kullanım yapmama rağmen Turkcell, Kanada saati ve Türkiye saatini yanlış hesaplayıp 15-16 Temmuz'da kullanım verip 2 gün kullanım ücreti yansıttı. 16-17 Temmuz için deniyor ancak 17'sinde kullanım göremeyince ve 15-16'sında kullanım gördükleri için durumun sadece tarih yanlışlığı, ancak 2 gün kullanımı olduğunu, 2 gün kullanım sağladığımı söylemektedir. Oluşturduğum şikayetten sonra kullanım az deyip bir günü iade etmişlerdir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük operatörü, tarifesinin Türkiye saati olarak belirtmesine rağmen gidilen ülke saatini kullanıma yansıtıp 'kullanım yapıldı' demesi kesinlikle bu sistem açığı yaratıp kullanıcıları fark edene kadar ödeme yansıtmaktadır. Bunun yanlışlık olduğunu belirtip düzeltmesi gerektiğini söylememe rağmen asla kabul etmiyorlar. Bilinçli olarak kullanıcılarını mağdur edip şikayet formu dahi konuyla ilgili detaylı dilekçe oluşturmuyorlar. Turkcell sistemde açık yaratıp kullanıcıları büyük paydada mağdur ediyor.

18 Temmuz 2024 12:58 (Şikayetten 1 dakika sonra)

18 Temmuz 2024 13:15
Ebru
Ebru
18 Temmuz 2024 13:56

Verilen cevap kullanımınız bir gün için az kullanım sebebiyle iade edildi. Yani şu an insanları fark edene kadar mağdur etmeye devam edip hatanızı kabul etmiyorsunuz. Nedense savcılığa haksız kazanç için başvuru yapacağım zaman iade edildi. Sus payı olarak. Ancak bu sizin iki ülkeye göre ücret alıp mağdur ettiğinizi değiştirmiyor. Yani bir dahaki sefer yine aynı uygulama yapılacak. Ulaştırma ve altyapı Bakanlığına, CİMER'e ve BTK ya şikayetlerimi verdim. Onlara savunmanızı yapabilirsiniz

07 Temmuz 2024 15:16
Asuman sonuçtan çok memnun

Asuman
20 Ocak 2024 00:27

27 Haziran 2023 15:40
Deren sonuçtan hiç memnun değil

11 Kasım 2024 22:05
Alp sonuçtan hiç memnun değil

22 Eylül 2024 19:25

Turkcell Kategorileri