Sedat sonuçtan hiç memnun değil

Sedat
27 Kasım 2024 17:48

İzmir IKEA'nın fırsat standından Applaryd model 1 tane 2 kişilik koltuk, 1 tane de 3 kişilik koltuk aldık.
Üzerinde kusur olarak sadece kirli yazıyordu ve koltukları yıkatarak bunu çözdük. Fakat 2 kişilik koltuğun alt kısmında da kusur varmış. Kumaş yırtılmış ve süngerler dışarı doğru çıkıyor, dolayısıyla üzerine oturulduğunda koltuk çöküyor.
IKEA'yı konuyla ilgili aradık ve ekspertiz gönderdiler. Ekspertiz bunun fabrika hatası olduğunu söyledi ve değişim için onay verdi. Koltuk nakliyesini kendim yaptığım için değişim için koltuğun alt kısmını mağazaya benim getirmem gerektiğini söylediler. Nitekim 15/11'de koltuğu İzmir mağazaya götürdüm. Yanımda fatura olmadığından faturayı sistemden arattılar, fakat sistemde arıza olduğunu söyleyerek bulamadıklarını bildirdiler. Beni daha fazla bekletmemek için "Siz gidin teslimatını biz yapacağız ve kurulumu da gelen arkadaşlar yapacak" dediler. Yeni ürünün teslimi için aranacağımı ve termin verileceğini bildirdiler. Fakat kimse aramadı, telefondan da kimselere ulaşamadım. Ne yazık ki telefon hattından da bir yere ulaşmak çok zor! Bir şekilde mağazadan birisiyle görüştüm ve tekrar aranacağımı bildirdiler. Çünkü orada hiç kimse önceki cuma günü olandan haberdar değildi!
Ertesi gün bir bayan beni aradı ve ürünü fırsat reyonundan aldığım için garantisinin olmadığını, bu yüzden de değişim yapılmayacağını söyledi. Fakat dilersem tamirinin yapılıp teslim edileceğini söylediler. Mecburen kabul ettim. Fakat tamir göstermelik, bir şeyler yapıldığını göstermek için yapılmış saçma sapan bir şeydi. Zira ertesi gün, yani bugün koltuk eski haline döndü.
Sonuç olarak:
- IKEA ekspertizi ürünün fabrikasyon hatası olduğunu kabul ettiği halde ve etiketindeki kusurun sadece "kirli" olduğu belirtildiği halde herhangi bir değişim yapmadı.
10 sene garanti vaat eden bir firmanın bu şekilde kendini sorumluluktan sıyırmasını ben doğru bulmuyorum. Şayet ürünü alırken böyle bir kusur olduğunu bildirseydiler bir talepte bulunmazdım. Fakat kendi ekspertizleri bile fabrika hatası olduğunu beyan etmiş.
- Kendim özenle götürdüğüm koltuğun metal kısmı, geldiğinde çizikti. Herhangi bir özen gösterilmemiş, sanırım gelişigüzel taşınmıştı.
- Montaj yapılacağı söylendiği halde yapılmamış.
Yorumum;
IKEA ancak sıfır ürün aldığınızda;
- Size değer veriyor
- Kendi ürünlerinin arkasında duruyor. Fırsat köşesinde ise ayıplı ürünler satılıyor ve yanlış bilgilendirme yapılıyor.

Erkan sonuçtan hiç memnun değil

Renk Tonu Hatası Sonrası Çözüm Müşteri Yüküne Bırakıldı, Destek Bekliyorum

Erkan
25 Nisan 2025 15:46
Duygu sonuçtan hiç memnun değil

Duygu
29 Nisan 2025 13:05
IKEA'dan Aldığım Koltukta Çökme Ve Çözümde Sorumsuzluk
Alper sonuçtan hiç memnun değil

Alper
06 Nisan 2024 16:52