Özden sonuçtan memnun değil

Arçelik Ürünleri Satın Aldım, Mağdur Oldum Pişmanım

Özden
02 Mart 2024 15:43

Haziran 2023'ten beri yıllardır kullandığım ve güvendiğim bir marka olan Arçelik'ten yedi ürün satın aldım. Diğer markalardaki benzer ürünler daha ucuz olmasına rağmen sadık bir müşteri olarak daha fazla ücret ödeyerek Arçelik markasını tercih ettim. Yeni evim için aldığım ürünleri Aralık sonu Ocak başı gibi kullanmaya başladım. Buzdolabında 'Odour Fresh+' özelliği olmasına rağmen iki gün sonra koku oluştu. Her seferinde kayıt oluşturdum ancak ilk gelen servis görevlisi, buzdolabının arkasında su tankı bulunan yerde bazı işlemler yaptı. Koku, hem orada hem de buzdolabının içinde mevcuttu ve çözüm bulunamadı. Defalarca kayıt oluşturdum, yeni dolaba ozon işlemi yapıldı ancak bu sefer de dolap rafları zarar gördü ve başka kokular oluştu. Dolabı günlerce kullanamadım ve çölyak hastalığım nedeniyle özel olarak aldığım ürünler bozuldu. Ürünlerim oldukça pahalıydı. Sonunda ürün değişimi yapıldı. Yeni gelen dolapta sorun olmamasını umuyordum. Ancak dolabı yerleştirirken 'vitaminzone' özelliğine sahip sebzelik rafının bombeli olduğunu ve yerine oturmadığını fark ettim. Konuyla ilgili servisi aradım ve gelen servis görevlisi, rafın yerine oturmadığını belirterek parça değişimi için fabrikadan parça talep etti. Gelen raf daha düzgün oturmasına rağmen kırık olduğu gerekçesiyle işlem yapılmadan servis ayrıldı. Tekrar aradığımda fabrika mühendisinin tüm ürünlerin böyle olduğunu söylemesi üzerine ürünü satın aldığım bayiye giderek kontrol ettirdim.

Ürünün bir tarafının oturduğunu ancak diğer tarafında çok az bir açıklık olduğunu video ile kaydettim. İlgili yerlere şikayet oluşturmadan önce genel müdürlükle iletişime geçtim ve kayıt oluşturdum. Bugün için tekrar servisin gelmesi kararlaştırılmıştı ancak servis tarafından talebim bilgim dışında iptal edildi. Güvenerek pahalı ve özellikli ürünler aldığım Arçelik'ten çok üzülerek vazgeçiyorum. Bundan sonra Arçelik'ten ürün almayacağım.

Ayrıca bulaşık makinemin geldiği gün alt kısmının bozuk olduğunu ve sıfır bir ürüne parça değişimi yapıldığını belirtmek istiyorum. Bu ürünü de kabul etmiyorum. Klimamı bağlatıp kullanmaya korkuyorum. Kurutma makinem istenen sürede kurutmuyor, çamaşır makinem ise istediği zamanlarda istediği gibi yıkıyor ya da yıkamıyor. Gerçekten tercihimden dolayı çok pişmanım. Konular çok uzun ve yazmakla bitmez. Buzdolaplarının farkını gösteren videoları ekte bulabilirsiniz. Yiyeceklerin bozulduğu evdeki dolap ve oturmayan raf, diğer yandan satın alınan yerde düzgün oturan dolap. Bunları da göz önünde bulundurmanızı istiyorum. Bir tüketici olarak her türlü hakkımı saklı tutuyorum.

profile profile
09 Mayıs 2024 11:50 (Şikayetten 2 ay sonra)

Ünal

22 yıllık Arçelik Beko müşterisi olarak bende aynı fikirdeyim bende artık kesinlikle evime bir daha bu markayı almam etrafımdaki kimseye de aldırmam.

Sibel sonuçtan hiç memnun değil

Sibel
26 Kasım 2024 16:51