26 Kasım 2024 20:27

Merhaba. 04.11.2024 tarihinde Derince Kocaeli Gayret Mobilya Beyaz Eşya bayisinden A65 D 895 A 8 serisi 165 ekran Google LED TV satın aldım. 3 gün sonra, ayın 7'sinde kurulum montajı yapıldı. Montaj esnasında ben iş yerindeydim, evde eşim ve kızım vardı. Servis elemanları gittikten yarım saat sonra eşim, TV'yi çalıştırıp incelerken ürünün kusurlu olduğunu, sağ alt köşede ceviz büyüklüğünde vakum izi olduğunu fark ediyor ve resim çekerek kayıt altına alıyor. Ben öğlen eve geldiğimde olayı görüp servise haber verdik. Öyle bir şey ki ekran siyahken hiç belli olmuyor, açık renklerde bariz vakum izi kendini gösteriyor. Teknisyen 2 veya 3 gün sonra inceleme yapmaya geldi. TV'nin üretim esnasında hatalı kusurlu olduğunu, panelin içinde LED'in kıvrık kalmış olduğunu, vs. üretim hatası olduğunu resimler çekerek kaydetti ve gereğinin yapılacağını söyleyerek ayrıldı. Aradan 5 veya 6 gün geçti. Arayan soran olmayınca eşimle beraber Arçelik servisine giderek durum hakkında bilgi almak istedik. Serviste bize kullanıcı hatası olduğunu, bir şey yapamayacaklarını söylediler. TV'yi satın aldığımız bayiye geçerek olayı anlattık, bir iki yerle telefon görüşmesi yaptı ve o da kullanıcı hatası olabileceğini söyledi. O ana kadar biz ürünün birebir değişimine razıydık. Fakat serviste ve bayide kullanıcı hatası diyerek kusur bize yüklenince artık tamamen soğuduk ve Arçelik genel merkez tüketici hattını arayarak durumu anlattık. Ürün iptali ve iade talep ettiğimizi, Şikayetvar sitesine yazacağımızı ve Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağımızı belirttik. Ertesi gün servisten bizi arayarak tekrar incelemeye geleceklerini belirtip ayın 18'ine randevu oluşturdular. Randevu günü, ilk gelen teknisyen ve onun bir üstü bölge teknisyeni beraber geldiler, onlar da onayladı üretim hatası olduğunu, gerekli mail yazışmaları yaparak bizim haklı olduğumuzu onayladılar. Fakat bugün geldiğimiz son noktada bölgenin onaylamadığını, yasal haklarımızı kullanabileceğimizi belirttiler. Şimdi ben soruyorum, biz ne yapmış olabiliriz ki böyle bir vakum izi meydana getirelim. Yakıştı mı? Bu yaptığın Arçelik, nerede kaldı koşulsuz iade sözünüz? Her şey ürünü satana kadar olamaz. Teknisyenlerinizin raporlarını hiçe sayamaz, çöpe atamazsınız. Hatanın kusurun sizde olabileceğini kabul edeceksiniz. Şikayetvar sürecini tamamlıyoruz, yarın da Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapacağız. Saygılarımla, teşekkürler.

profile profile
27 Kasım 2024 13:58 (Şikayetten 17 saat sonra)
Ali
Ali
27 Kasım 2024 20:56

Merhaba. Arçelik müşteri hizmetlerinden dönüş yaptılar. Konuyu ve yaşanan süreci baştan sona anlattım. Sonuç Arçelik fabrikasının ücret iade politikasının olmadığı cevabını aldım. Peki o zaman hani nerede sizin koşulsuz iade söyleminiz reklamınız dedim. Müşteri temsilcisi nazik bir hanımefendi idi. Ellerinden bir şey gelmediğini falan söyledi. Artık tüketici hakem heyeti sürecini bekleyeceğiz. Teşekkürler.

Bilal sonuçtan çok memnun

14 Kasım 2023 12:33
"İlgileri için teşekkürler. Sorunum çözüldü."
Edip sonuçtan hiç memnun değil

30 Kasım 2023 13:16
Erdem sonuçtan hiç memnun değil

17 Aralık 2023 18:47

Betül
01 Mayıs 2024 14:48
Arçelik... Şaka Gibi!
Arçelik... Şaka Gibi!
Serap sonuçtan memnun

Arçelik TV Sürekli Bozulması

03 Ocak 2024 16:02
"Ürünüm değiştirilene kadar çok uğraştım, sonucunda marka değişim için destek oldu ürünüm değiştirildi teşekkür ederim."

Arçelik Kategorileri