Erdal sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Çamaşır Makinesi Gürültü Ve Uzun Yıkama Süresi Sorunu

17 Aralık 2024 17:39

16.11.2024 tarihinde 9100 dmx 9 kg 1000D Arçelik marka beyaz çamaşır makinesinde ilk aldığım günden beri gürültülü çalışması ve yıkama süresinin 4 saat gibi çok uzun bir süre olması, komşuların makineden gelen yüksek ses nedeniyle şikayetçi olmaları nedeniyle mağduriyet yaşadım ve yaşamaktayım. 3 kez evime teknik servis geldi. İlk iki seferde dalga geçer gibi makineye 2-3 çamaşır atarak yıkamamı söylediler, ilgisiz davrandılar. 3. Gelen teknik ekibe de durumu izah etmemize rağmen sonrasında herhangi bir dönüş alamadım. Yalnızca gelen ekiple ilgili telefonuma memnuniyet anketi gönderiyorlar. Ama hiçbir şekilde geri dönüş yapmıyorlar. Mağduriyetimin bir an önce giderilmesini, ayıplı malın firma tarafından geri alınmasını ve bedelin tarafıma iadesini talep ediyorum.

18 Aralık 2024 13:21 (Şikayetten 19 saat sonra)
20 Aralık 2024 10:58

Bu çağrı üzerine servis tekrardan geldi. Makineye 2 adet havlu atıp çalıştırdı. Ekranda ilk olarak görünen 2 saat 15 dakikalık süre saat 10:00'da başlamıştı. 13:40'ta bitti. Toplamda 3 saat 40 dakikalık sürede bitmiş oldu. Sonrasında müşteri hizmetleri telefonla aradı. Bu durumun normal olduğunu söyledi. İki havluyu bile 3 saat 40 dakikada yıkayan makineye 4-5 kiloluk çamaşır atıldığında bu sürenin daha da uzadığı tecrübemle sabittir. İlk defa makine kullanmıyoruz. Bu hiç de normal bir durum değil. Tüketici olarak ben bu ayıplı malın geri alınarak ücret iadesi talep ediyorum. Hukuki yollarla da hakkımı aramaya devam edeceğim.

27 Aralık 2024 11:17

Müşteri temsilcisi ile en son görüşmemde "ürünün kullanım kılavuzunda yıkama süresinin uzayabileceğini" dalga geçer gibi söylüyor. Affedersiniz ama ürünü almadan kullanım kılavuzunu nasıl görebiliriz. Bunun satış temsilcisi tarafından bana bildirilmesi gerekirdi. Ayrıca ürünü 14 (ondört) gün içerisinde hiçbir gerekçe göstermeden iade etme hakkına sahipken, bir hafta içerisinde iletişime geçilmiş ve ürün iadesi talep edilmiş ancak kurumunuz tarafından hiçbir şekilde işlem yapılmamıştır. Telefon kayıtları ile bu durum ispatlanabilir. Bu süre içerisinde 4 (dört) defa servis geldi ancak yalnızca beni oyaladılar süre bu sebeple daha da uzadı. Tüketici Hakem Heyeti'ne gerekli başvuruda bulunulmuştur. Gerçekten kurumsal marka diye Arçelik markasını tercih ettim. Ama yanılmışım kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu mesajlarıma da kesinlikle geri dönüş alamıyorum. Arçelik markası ilgisiz davranıyor ürünün arkasında durmuyor. Israrla ürünün iadesini talep ediyorum/edeceğim.

06 Ocak 2025 11:37

Tüketici Hakem Heyeti'ne gerekli başvuruda bulundum. Teknik ekibin makinede bir şey olmadığını söylemesinin ne kadar yersiz olduğu bu süreçte anlaşılmıştır. Müşteri Temsilcileri de ilgilenmiyor mesajlarıma cevap alamıyorum. Makine daha da gürültülü çalışmaya başladı. Ekte gönderdiğim videonun 35. Saniyesinde başlayan şiddetli vurma sesinin geldiği çok net duyulmaktadır. Bir an önce ürünün iadesi ile tarafıma ücret iadesi talep ediyorum. Ürünün ayıplı mal olduğu çok net anlaşılmaktadır. Lütfen kurumsal firma olduğunuzu ispatlayınız.

Hülya sonuçtan hiç memnun değil

Hülya
01 Kasım 2024 12:37
Celal sonuçtan hiç memnun değil

28 Temmuz 2024 17:32

Arçelik Çamaşır Makinesi Gürültüsü Psikolojimi Bozuyor!

01 Aralık 2024 02:04

Arçelik Çamaşır Makinesi Deterjan Kalıntısı Ve Çözülemeyen Servis Sorunu