Hikmet sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Buzdolabı Sistem Hatası Sebebiyle Soğutmuyor

01 Haziran 2024 15:15

2016 yılında aldığım buzdolabım bir anda soğutmamaya başladı. Yetkili servisten gelen beyefendi "sistem hatası" olduğunu ifade etmiş olmasına rağmen yetkili servisten arayan hanımefendi garanti süresinin bittiğinden bahisle onarımın yalnızca ücretli yapılabileceğini ifade etti.

Bilindiği üzere; her tüketim malının belli bir kullanım ömrü olması tabii ise de günümüz teknolojik koşullarında üreticilerin piyasaya sürdükleri buzdolabı ve sair dayanıklı tüketim mallarının asli parçalarını oluştururken üründen beklenen mutat ömrü karşılayacak donanımı sunması gerekir. Tüketici de bu haklı beklenti ve güvenle hareket eder. Aksi halde, yani garanti süresinin dolmasından sonra üretimdeki hata sebebiyle malın tümüyle işlevsiz hale gelmesi riskini ve hiçbir kusuru olmamasına rağmen bundan doğan sorumluluğunun salt kendisi üzerinde kalacağını bilse tüketici bu malı satın almayacaktır.

Söz konusu buzdolabını eşimle birlikte 8 yıldır kullanıyoruz. Bu süre zarfında hep aynı evde yaşadık. Yani buzdolabı taşınma ve sair durumlara maruz kalmadı. Çocuğumuz da olmadığından buzdolabına zarar verebilecek kimse yok. Buna bağlı olarak buzdolabında hiçbir darbe yahut kullanım hatası doğurabilecek bir kullanım söz konusu değildir/olamaz. Buzdolabı 8 yıldır iki yetişkin insan tarafından hiçbir zarar görmeden rutin olarak kullanıldı.

Buzdolabının soğutmamasına sebep olan arızanın üretimden kaynaklı gizli ayıp mahiyetinde olduğu, zamana bağlı olarak ortaya çıktığı ve kullanıcı hatasının bulunmadığı tartışmasız olup bu husus eve gelen beyefendi tarafından da teyit edilmiştir. Bir elektronik cihazın sisteminin onun asli fonksiyonlarını yerine getirmesini sağladığı genel hayat tecrübesiyle de malumdur. Tüm bunlar birlikte değerlendirildiğinde satın alınan maldaki ayıbın üretimden kaynaklı olduğunun kabulü gerekir. Bu hususlar yargı kararlarıyla da defalarca vurgulanmıştır.

Tüm bu nedenlerle, tarafımla iletişime geçilmesini ve ayıplı buzdolabının ücretsiz bir şekilde tamirinin yapılmasını talep ederim.

01 Haziran 2024 16:34 (Şikayetten 1 saat sonra)
01 Haziran 2024 16:50

Çözüm falan bulunmuyor. Özetle evet mahkeme karalarını biliyoruz ama umurumuzda değil gidin mahkemeye senelerce uğraşın diyorlar.

01 Haziran 2024 16:52

1 saat içinde döndük diye reklam yaparlar şimdi. Ama çözüm yok.

Tuğba

Arçelik Buzdolabı Mağduriyeti: Gaz Kaçağı ve Değişim Ücreti Sorunu
Dincer sonuçtan memnun

Dincer
08 Mart 2024 17:39
"Servis masrafları ve değişim için, ürünün sıfır satış fiyatının %60'ını zaten ödemiş bulunuyorum. Teşekkürler"
Ali sonuçtan hiç memnun değil

07 Ekim 2023 21:43
Arçelik Kategorileri