Cihan sonuçtan hiç memnun değil

Akbank Güvenlik Zaafiyeti Sonucu Tarafıma Yaşatılan Mağduriyet

Akbank Güvenlik Zaafiyeti Sonucu Tarafıma Yaşatılan Mağduriyet
Cihan
12 Haziran 2024 16:22

Banka müşterisi olarak bulunduğum Akbank T.A.Ş.’de yer alan maaş hesabımdan TR63... 37 IBAN’ının sahibi olduğu M***** G**** isimli şüpheli şahsın hesabına 07/03/2024 tarihinde gece yarısı 02.30 sularında başlayıp 03.20 sularına kadar gerçekleştirilen 7 adet şüpheli işlem sonucu 253.000 TL hesabımdan kredi kullanımına Akbank T.A.Ş. tarafından izin verilmiştir. Şüpheli şahıs/şahıslar aynı işlemi QNB Finansbank A.Ş. bulunan hesabıma Akbank hesabımdan 50.000 TL para transferini gerçekleştirdikten sonra QNB Finansbank hesabımdan da 250.000 TL’lik kredi kullanımı talepleri girişimlerini QNB Finansbank A.Ş.’nin risk yönetimi birimince işlemler riskli görülerek önce 50.000 TL bloke ediliyor ve sonrasında şüpheli şahıs/şahısların kredi kullanımı girişimlerine izin verilmiyor. Gece yarısı 02.32 Akbank hesabımdan QNB Finansbank hesabıma 50.000 TL para transferi, gece yarısı 03.13 sularında 253.000 TL kredi kullanımı ve akabinde gece yarısı saat 03.20 sularında başlayıp her 1 (bir) dakika da bir 50.000 TL’lik para transferinin gerçekleştirildiği 5 şüpheli işlemin gece yarısı saat 03.24 sularında sonlandığı görülmektedir. Tüm bu şüpheli işlemler incelendiğinde, ülkemizde mobil bankacılığın başladığı 2011 tarihinden günümüze kadar hiçbir bankacılık işlemini gece yarısı yapmamış bulunan şahsımın, kendini “Mobilin Bankası Akbank” olarak kamuya ilan eden Akbank T.A.Ş.’nin standart bir finansal yaşam profili bulunan bundan dolayı hayatının olağan akışına aykırı sayılacak gece yarısı gerçekleşen bu şüpheli işlemleri Akbank A.Ş.’nin risk yönetiminin zafiyeti sonucu tarafıma faizler hariç 253.000 TL tutarında mağduriyet yaşatılmıştır. Hesabımdan gerçekleştirilen tüm bu şüpheli işlemler rızam dışımda gerçekleşmiş olup kabul etmediğimi bildiririm. 07.03.2024 tarihinde Çankırı İl Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayette bulundum. İfadem ektedir. Akbank’tan 13.03.2024 tarihinde konu hakkında olumsuz mail bildirimi gelmiş ve işlemlerin bana ait olduğu kanaatine varmışlardır. Gelen mail ektedir. Olaya ilişkin banka dekontlarını, hesap hareketlerini ve mail dosyalarını, olaydan 4 saat önce gelen İş Bankası güvenlik maili çıktısını teslim ediyorum. Telefonumu hackleyerek beni bu yöntem ile mağdur eden şahıs/şahıslardan ve Akbank’ın bu güvenlik zafiyetinden dolayı beni mağdur ettiği için Akbank T.A.Ş.’den şikayetçi ve davacıyım.

Recep
10 Mayıs 2024 13:06

18 Mart 2025 14:22
Banka Güvenlik Açığı Ve Maddi Kayıp
Yeşim sonuçtan hiç memnun değil

Yeşim
20 Temmuz 2024 17:20
Akbank Yanıltıcı Banka İşlemleri İle Mağduriyet Yaşadım
Nilgün sonuçtan hiç memnun değil

Nilgün
15 Mayıs 2024 18:51