Recep sonucu yetersiz buldu

Vestel Buzdolabı NFK510 Soğutucu Kısmında Buzlanma Karlanma Sorunu

03 Mayıs 2023 10:19

Merhabalar;

Vestel marka NFK510 model bir buzdolabım var. Buzdolabımın soğutucu kısmında arka duvarında oluşan karlanma buzlanma dolayısıyla sizi arayarak servis istedim. Bunun üzerine servis için arandım randevu oluşturuldu derken randevu günü gelmeyen servisiniz beni arayıp bir sonraki hafta geleceğini söyledi. Öncelikle buzdolabının içine bir cihaz koyup ölçüm yapmamız gerekiyor dediler. Bunun için biz sizi gelmeden bir önce arayacağız sizde cihazın fişini çekersiniz dediler. Aynen bu şekilde de oldu. Aradılar cihazın fişini çektik. Ertesi gün geldiler. Buzdolabına şöyle bir baktılar. Dediler ki bu dolaplarla kronik bir sorun var bu nedenle böyle buzlanma oluyor biz bunun sensörlerini değiştireceğiz dediler. Ama sorunun düzeleceğine dair bir garanti veremeyeceklerini söylediler. 1500 TL'ye yakın fiyat çıkardılar. Tamam değiştirin dedikten sonra da 150 TL Ödeme alıp ödemeye istinaden hiçbir belge vermeden biz yedek parça gelince sizi arayacağız deyip gittiler. Sonrasında 1 hafta sonra yine geldiler. Dolabın alt kısmındaki dondurucu bölmesinde birkaç yeri söküp, daha önce sizin dolabınızı kesip biçmişler deyip bu olmaz sizin buzdolabının Anakartını değiştireceğiz ayrıca bir sensör daha var onu da değiştirmemiz gerekiyor dediler. Uygun fiyat yaparız deyip 2.700 TL civarında bir fiyat çıkardılar. Yine tamam yapalım dedik. Bunun üzerine biz parçaların siparişini vereceğiz gelince sizi arayacağız dediler ve gittiler. Ancak sorunun düzelmesine dair yine bir garanti veremediler. Neyse ki bu esnada bir cenaze dolayısıyla apar topar memlekete gittik. Bu esnada o hafta aradılar parçanız geldi diye ancak evde olmadığımı belirtip geldiğimde haber versem olur mu dedim. Tamam dediler. Tam da bu esnada İstanbul’a geri döndükten sonra hem bir elektronikçi hem de mühendis olan arkadaşım bir de ben bakayım şu buzdolabına dedi. Nasıl olsa garantisi bitmiş bir cihaz dedi. Kendisi çeşitli incelemeler sonucunda Anakartta bir sorun olmadığını söyledi. Ben yine de inanmayıp başka bir servis çağırdım eve onlarda aynısını söyledi. Bu arada servisinizin 1500 TL'ye yakın fiyat verdiği Sensörlerinde sadece 50 TL olduğunu belirtmek isterim. Ana kart fiyatının da sadece 1000 TL olduğunu belirtmek isterim. Halen buzlanma sorunu devam ediyor.

1- benim sorunumu nasıl düzelteceksiniz?

2- işini bilen, hem size hem de bize dürüst davranan bir servis yönlendirmeniz gerekir diye düşünüyorum.

profile profile
03 Mayıs 2023 11:14 (Şikayetten 55 dakika sonra)

03 Aralık 2024 20:07

Aylar sonra yaklaşık şikayetimden 6 ay sonra onlarca kez aramama ve birkaç kez farklı servis geldikten sonra kendilerine ait özel bir servis gönderip evde tamir yaptılar.

Mualla
Mualla

Merhaba sorunuz devam ediyor mu? Bende de aynı dolap var. Ve değişim dediler, bakalım yeni dolap için ne fiyat biçecekler. Çok kişi şikayetçi. Tek tek şikayetlere yorum yazıyorum. Birleşirsek bence tüm zararımızı herkes kendi adına temin edebilir. Bu cihazın seri olarak genel arızası ise müşteriye yüklememelidir. İyi günler dilerim.

Figen
Figen

Aynı sorunu aldığımdan beri yasıyorum, kaç kere gelip panel değiştiğini artık sayamıyorum ve hepsi ücretli oldu, kasim 2022 de panel, ana kart değişti 1650 TL ödeme yaptım 3 mayısta aynı sorun için tekrar servis geldi yine panel ve sensör değişti 6 ay olduğu için para istemediler, bugün 27 Mayıs ta dolabım yine çalışmıyor 30 Mayıs a randevu aldım, kesinlikle düzelmiyor, ilk zamanlarda gelen servis görevlisi bu modelde böyle bir sıkıntı olduğunu söyledi ama halen çözüm bulamamış olmaları çok ama çok ilginç, bu kadar mağdur edilmemeli insan

Recep

Maalesef bizde iki aydır uğraşıyoruz. Ana kart değişti yine sorun düzelmedi. Anakarta yazilim attılar simdi yine buzlanma oluyor. Servisi yine çağırdık. Karlanma olması normal eğer aşırı derecede olursa yine arayın gelelim fotograf çekip fabrikaya soralım diyorlar bekliyoruz. Buzlanma her geçen gün artıyor bugün yarin dışarıdan görülecek seviyeye ulaşacak zaten

Fatma sonuçtan hiç memnun değil

Fatma
21 Haziran 2025 14:02
Selami sonuçtan hiç memnun değil

Gaz Sızıntılı Vestel Buzdolabının Ücretsiz Değişimi Ve Tazminat Talebi

Selami