Vestel Buzdolabı Hayal Kırıklığı Ve Mühendislik Hatası

Uğursoy
11 Ekim 2024 14:06

Vestel pişmanlıktır.
Vestel Puzzle buzdolabını görünüşünü ve özelliklerini beğenerek, yerli marka olmasından dolayı satın aldık. Buzdolabı daha 2. yılında dolabın içine su almaya başladı ve bu arızayı birkaç ayda bir defalarca tekrarladı. Yetkili servisin kaç defa geldiğini hatırlamıyorum bile. Ürünün garanti süresi bittikten sonra da aynı arıza defalarca tekrarladı. Yetkili servis bu süreçte buzdolabının birkaç parçasını değiştirdi, bu süreçte servis de çözüm olamadı. Sonra servis, Vestel merkez fabrika ile görüştüğünü, üründe mühendislik hatası olduğunu, su tahliye borularının buz tutması nedeniyle tahliye yapamadığı, o nedenle suyun dolap içine aktığını söyledi ve buna çözüm olarak dolap arkasına tekrar boru çektiklerini ve artık bu sorunun yaşanmayacağını söylediler.

Biz bu süreçte defalarca ürünün değişimini talep ettik ancak onlar bu talebimize servis göndererek cevap verdiler! 06 Ekim 2024'te buzdolabının gösterge panelinde kırmızı ünlem işareti çıkmaya başladı ve dolabın üst kısmı ve sağ dondurucu bölme soğutma işlemi yapmamaya başladı. Uzun uğraşlar sonucunda yetkili servis geldi ve söyledikleri yanıt, dolabın arkasındaki boruların çürümeden dolayı delindiği, motorunun yandığını ve tamirinin mümkün olmadığını, bu borunun dolabın gövdesinde sabit olduğunu ve buraya müdahale edilemediğini söyleyerek dolabı çöpe atmamız gerektiğini söyleyip gitti.
Eğer bu doğruysa, Vestel'in mühendisleri bu ürünü tasarlarken bu çok basit bir sorundan dolayı ürünün çöp olacağını bilemiyorlar mı?
Vestel tarafından mağduriyetimizin giderilmesini talep ettiğimde ücretli değişim önerdiler. Şimdi Vestel yetkililerine soruyorum, senin mühendislerinin yanlış tasarımı ya da ayıplı üretimlerinin cezasını bizler neden ödeyelim.
Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Tüketici Hakem Heyeti başta olmak üzere CİMER ve oralardan da sonuç alamazsam mahkemeye vereceğim.

profile profile profile
14 Ekim 2024 08:48 (Şikayetten 2 gün sonra)

Savasan
Savasan

Vestel - Regal Pişmanlıktır...

Filiz
Filiz

Adem bey kesinlikle size katılıyorum, benim de böyle bir durumum maalesef söz konusu. Ve bunlar yalnızca ticari kafasıyla bu sektördeler bu çok aşikar. Benim de 1 yılı dolmadan buzdolabım paslandı ve çamaşır makinesi aldığım günden bu yana sorunlu yıkıyor. Gerçekten Vestel pişmanlık.

Ali
Ali

Ah kardeşim seni o kadar iyi anlıyorum ki. Benzer sorun bende de var. Bu kadar çabuk bozulan mal üretilmez. Bence bilinçli yapılan bir şey. Yoksa koca Vestel'de beş yıl olsun sorunsuz çalışabilecek buzdolabı üretebilecek mühendis olmadığını zannetmiyorum.

Barış sonuçtan hiç memnun değil

Barış
02 Ekim 2024 01:50
Müyesser sonuçtan hiç memnun değil

Müyesser
05 Mart 2024 16:54
Vestel Marka Buzdolabı Şikayeti!
Aygül sonuçtan hiç memnun değil

Aygül
23 Mart 2024 01:57