Çağrı sonuçtan hiç memnun değil

Turkcell Türkiye Sınır Bölgesinde Yurt Dışı Şebeke Sorunu

Turkcell Türkiye Sınır Bölgesinde Yurt Dışı Şebeke Sorunu
24 Ocak 2024 09:52

21.01.2024 tarihinde Çanakkale ili Ayvacık ilçesinde olmama rağmen Turkcell hattım, ilçedeki çekim kalitesizliğinden dolayı anlık olarak Yunanistan/Midilli Adası'ndaki baz istasyonuna bağlandı ve telefonuma bilgilendirme SMS'i geldi. Bir dakika sonra Türkiye'deki baz istasyonuna geri bağlandı. Ancak günlük 180 TL'lik tarife kullanım hakkım faturama yansıtıldı. Daha önce de aynı sorunla karşılaştığımda Turkcell müşteri hizmetlerini aramıştım ve ücreti iade etmişlerdi. Ancak bu defa Turkcell müşteri hizmetlerini aradığımda yılda bir defa iade yapabildiklerini, bu tutarı artık iade edemeyeceklerini ve ödemek zorunda olduğumu söylediler. Öneri olarak telefonumu yurt dışı kullanımına kapamam gerektiğini belirttiler.

Ayvacık ilçesinde ikamet ediyorum. Çekim kalitesizliğinden dolayı yaşadığım bu sorun aslında Turkcell kaynaklı. İlçedeki baz istasyonlarından hiçbirine bağlanmayıp Midilli Adası'ndaki baz istasyonuna bağlanıyor ilginç şekilde.

Yurt dışına çıkmamış olmama rağmen 1 dakikalık bağlantıdan dolayı faturama yansıyan ve hiç kullanmadığım yurt dışı kullanım tutarının iade edilmesini talep ediyorum.

24 Ocak 2024 09:53 (Şikayetten 1 dakika sonra)

24 Ocak 2024 10:32
24 Ocak 2024 11:48

Cevabınız için teşekkür ediyorum. Ancak 21.01.2024 tarihinde Turkcell müşteri hizmetleriniz ile görüşme yaptığımda 180TL'lik ücretin faturama henüz yansımadığını ama hattımın şebeke kapsamına girdiği için kullanımın başladığını ve bir sonraki faturama yansıyacağını ilettiler. Şikayetimde belirttiğim gibi de bu durumu engellemem için yurt dışı kullanımı kapatmamı önerdiler. Turkcell'in İlçemdeki çekim kalitesizliğinden dolayı Türkiye'de olmama rağmen 27km uzaklıktaki Yunanistan/Midilli Adası baz istasyonuna bağlanmış olmam benim suçum değil diye düşünüyorum. Karasal sınır bölgesinde olsam belki benim hatam olabilir yurt dışı kullanımı kapatmamam ama Türkiye il sınırları içerisinde 27km uzaklıktaki başka ülkenin Ada'sının baz istasyonuna bağlanmam benim problemim olmamalı. Hattım en fazla 1 dakika Yunanistan şebekesine bağlı kaldı. Herhangi bir görüşme yapmadım fakat arka planda mutlaka 5-10 KB veri akışı olmuştur. Müşteri hizmetlerinizin bana söylediklerine istinaden şikayet talebi oluşturdum zaten. Onlar faturaya henüz yansımadığını ama bir sonraki fatura dönemine yansıyacağını, bu durumlarda iptal işleminin yılda sadece bir kez yapıldığını, daha önce bu hakkı da kullandığımı söylediler. Faturama yansıyacak bu tutarın fatura dönemi gelmeden iptalini, yansıması durumunda da iadesini talep ediyorum.

Elif sonuçtan memnun

16 Nisan 2024 13:38