Arçelik Ütü müşteri hizmetleri iletişim

Şikayet Yaz

Arçelik Yetkili Servisin İlgisizliği Ve Arızalı Ürün Nedeniyle Mağduriyet

Zehra
17 Kasım 15:37
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

06 Ocak 2024 14:32
Arçelik Kategorileri

Marka Profili

Arçelik 10+ yıldır Şikayetvar pro üye markasıdır.
Pro üye marka, tüm şikayetlere geri dönüş yapmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için platformda yerini alır. Şikayetvar hizmetlerini etkin bir şekilde kullanarak müşteri deneyimini sürekli iyileştirmeye çalışır.
Son 1 yılda şikayetleri cevaplama oranı %98
Marka Karnesini Gör

Sıkça Sorulan Sorular

Ütü Su Püskürtmüyor, Ne Yapmalıyım?
Arçelik ütünüzün su püskürtme (sprey) fonksiyonu çalışmıyorsa, bu genellikle su haznesi veya püskürtme ucu ile ilgili basit bir durumdur. Sorun çoğunlukla su eksikliğinden ya da kireç tıkanıklığından kaynaklanır. 1. Su Haznesini Kontrol Edin Su püskürtme işlevi, haznede yeterli su bulunmadığında çalışmaz. Ütünüzün fişini prizden çekin, su doldurma kapağını açın ve suyu “Max” seviyesine kadar doldurun.14 Hazne tamamen dolu değilse püskürtme düğmesi işlevini yerine getirmeyebilir. 2. Püskürtme Ucunu Temizleyin Hazne dolu olmasına rağmen püskürtme gerçekleşmiyorsa, suyun çıktığı küçük nozül kısmı kireçle tıkanmış olabilir. Ütünün fişi çekiliyken, püskürtme ucunu nemli bir bezle silin veya kürdan yardımıyla tıkanıklığı nazikçe giderin.14 Kesinlikle kimyasal kireç çözücü veya sirke kullanmayın; cihazın iç aksamına zarar verebilir. 3. Buhar ve Su Fonksiyonlarını Ayırın Unutulmamalıdır ki püskürtme (spray) fonksiyonu, buhar (steam) fonksiyonundan bağımsızdır. Buhar ayarı çalışsa bile, su püskürtme sisteminin ayrı bir mekanizması vardır. Cihazın üzerindeki püskürtme düğmesine birkaç kez art arda basarak su akışının yeniden başlamasını sağlayabilirsiniz.13 14 Bilgi Notu: Uzun süre kullanılmayan ütülerde, su püskürtme kanalları kuruyabilir veya tortu birikebilir. Düzenli olarak hazneyi boşaltmak ve içini temiz suyla doldurarak püskürtme testleri yapmak, bu sorunun oluşmasını önler. Kısaca: - Su haznesini “Max” seviyesine kadar doldurun. - Püskürtme ucunda kireç veya tortu olup olmadığını kontrol edin. - Püskürtme düğmesine birkaç kez basarak sistemi aktive edin. - Kimyasal veya asidik temizleyiciler (sirke, limon tuzu vb.) kullanmayın.
Ütü Neden Sarı Leke Bırakır?
Ütünüzün kıyafetlerde sarı veya kahverengi lekeler bırakması, genellikle cihazın içinde biriken kireç ve mineral tortularından kaynaklanır. Uzun süre temizlenmeyen su haznesi veya uygunsuz su kullanımı, bu tortuların ısıyla çözünüp buharla birlikte dışarı atılmasına neden olur. 1. Kireç ve Tortu Birikimi Zamanla su haznesi ve buhar kanallarında biriken kireç, yüksek ısıyla çözünür. Buhar düğmesine basıldığında, kirli su ve kireç parçacıkları basınçla dışarı çıkarak açık renkli kıyafetlerde sarı lekeler oluşturur. Temizlik yapılmadığında bu birikintiler kalıcı hale gelir. 2. Uygun Olmayan Su Kullanımı Yağmur, kuyu veya klima suları gibi organik kalıntı içeren sular, ısıtıldığında kahverengi tortulara dönüşür. Bu suların haznede uzun süre beklemesi de leke oluşumunu artırır. Arçelik, yalnızca musluk suyu veya musluk suyu–içme suyu karışımının kullanılmasını önerir. 3. Kireç Temizleme (Self Clean / Calc Clean) Uygulaması Cihazın modeline göre "Self Clean" veya "Calc Clean" özelliği kullanılarak tam bir kireç temizliği yapılmalıdır. Bu işlem, haznedeki tortuların ve iç buhar kanallarındaki birikintilerin tamamen atılmasını sağlar. Düzenli temizlik, hem leke oluşumunu önler hem de ütünün buhar gücünü korur. Bilgi Notu: Ütü haznesine sirke, limon tuzu veya kimyasal kireç çözücü kesinlikle koymayın. Bu maddeler, cihazın iç contalarına ve ısıtma elemanına zarar verir. Kısaca: - Lekenin nedeni genellikle kireç ve tortu birikimidir. - Uygunsuz su kullanımı leke riskini artırır. - Cihazınızı düzenli olarak "Self Clean" veya "Calc Clean" fonksiyonuyla temizleyin. - Sirke veya kimyasal temizleyicilerden kaçının.
Arçelik Ütü Prizde Kalırsa Ne Olur?
Arçelik ütü prizde unutulsa bile, güvenlik açısından tasarlanmış otomatik kapanma (Auto Shut-Off) özelliği devreye girer. Bu sistem, ütü belirli süre hareketsiz kaldığında elektriği otomatik olarak keserek olası yangın veya aşırı ısınma riskini ortadan kaldırır. 1. Yatay veya Yan Konumda Otomatik Kapanma Ütü, yatay ya da devrilmiş şekilde bırakıldığında yalnızca 30 saniye hareketsiz kalırsa kapanır. Bu sayede kumaşın yanması veya yüzeyin zarar görmesi önlenir. 2. Dik Konumda (Park Pozisyonu) Otomatik Kapanma Ütü dik şekilde bekletiliyorsa, yaklaşık 7 ila 10 dakika boyunca hiçbir hareket algılanmazsa sistem devreye girer ve cihaz kapanır. Bu durum prizde unutulan ütüler için ekstra güvenlik sağlar. 3. Kazanlı Ütülerde Otomatik Kapanma Arçelik buhar kazanlı ütüler, hiçbir düğmeye basılmadan veya işlem yapılmadan 10 dakika boyunca çalışmazsa kendini otomatik olarak kapatır. Bilgi Notu: Otomatik kapanma özelliği, cihazın yeniden çalıştırılması için ütünün hafifçe hareket ettirilmesini veya herhangi bir tuşa basılmasını gerektirir. Bu sistem, kullanıcı güvenliğini korumak amacıyla tüm modern Arçelik ütülerde standart olarak bulunur. Kısaca: - Ütü yatay/yan pozisyonda 30 saniye hareketsiz kalırsa kapanır. - Dik pozisyonda 7–10 dakika içinde otomatik kapanır. - Kazanlı ütüler 10 dakika kullanılmazsa kapanır. - Sistem, prizde unutulan ütüler için güvenlik sağlar.
CALC CLEAN Uyarısı Ne Anlama Gelir?
Arçelik ütülerde ekranda beliren “CALC CLEAN” uyarısı, bir arıza değil; cihazın kireç temizleme zamanının geldiğini bildiren bir bakım uyarısıdır. Ütü, optimum performansını korumak için belirli periyotlarda bu işlemin yapılmasını ister. 1. Kireç Temizleme Gereksinimini Anlayın Ütüde “CALC” veya “CALC CLEAN” yazısının yanıp sönmesi, sistemde biriken kireç tortularının artık performansı etkilemeye başladığını gösterir. Bu durum, suyun buhar kanallarında akışını zorlaştırır ve buhar çıkışını azaltabilir. 2. Cihazın Soğumasını Bekleyin Uyarı alındığında ütünün fişini prizden çekin ve tamamen soğumasını bekleyin. Soğuma işlemi, hem güvenlik hem de temizlik verimliliği açısından önemlidir. 3. Calc Clean Temizliğini Gerçekleştirin Modeline göre temizlik yöntemi değişir: - Kireç temizleme kapağı olan modellerde kapağı açarak iç suyu boşaltın, kapağı temizleyip tekrar kapatın. - “Self Clean” tuşlu modellerde, cihazı suyla doldurup buhar düğmesine basılı tutarak kireçli suyun dışarı atılmasını sağlayın. Bilgi Notu: Ütü haznesine sirke, limon tuzu veya kimyasal kireç çözücü koymayın. Bu maddeler, cihazın iç contalarına ve ısıtma elemanına zarar verebilir. Kısaca: - “CALC CLEAN” bir bakım uyarısıdır, arıza değildir. - Cihazı soğuttuktan sonra temizlik işlemini yapın. - Modelinize uygun kireç temizleme yöntemini uygulayın. - Sirke veya kimyasal madde kullanmayın.
Ütüyü İlk Kullanmadan Önce Ne Yapmalı?
Yeni alınan bir Arçelik ütü, üretim sürecinden kalan yağ ve toz kalıntılarını temizlemek için ilk kullanım öncesi hazırlanmalıdır. Bu işlem, ütünün performansını artırır ve kıyafetlerin kirlenmesini önler. 1. Su Haznesini Doldurun İlk olarak ütünün su haznesini iki kez doldurun. Her dolumda suyun tamamen buharlaşmasını bekleyin. Bu, cihazın içindeki üretim atıklarını dışarı atmasını sağlar. 2. Şok Buhar Fonksiyonunu Kullanın Temizlik işlemi sırasında eski bir bez veya havlu üzerinde ütüyü çalıştırın. “Şok buhar” düğmesine birkaç kez basarak cihazın içini tamamen temizleyin. 3. Hafif Koku veya Tortular Normaldir İlk çalıştırma sırasında hafif bir koku veya beyaz tortular oluşabilir. Bu durum geçicidir ve üretim kalıntılarının atıldığını gösterir. Bilgi Notu: Bu işlemler tamamlandıktan sonra ütü normal kullanım için hazır hale gelir. Gerçek kıyafet ütülemesine bu temizlik süreci bitmeden başlanmamalıdır. Kısaca: - Su haznesini iki kez doldurun. - Şok buhar düğmesini birkaç kez kullanın. - İlk kullanımda koku veya tortu normaldir. - Temizlik tamamlandıktan sonra ütüleme işlemine geçin.
İlk Ütü Nasıl Yapılır?
Yeni bir Arçelik ütüyle ilk ütüleme öncesinde, cihazın üretim sürecinden kalan kalıntılardan arındırılması gerekir. Bu işlem, hem cihazın ömrünü uzatır hem de kıyafetlerde leke oluşmasını önler. 1. Ütüyü İlk Kez Çalıştırın Su haznesini doldurun ve ütüyü çalıştırarak iki kez suyun tamamen buharlaşmasını bekleyin. Bu süreçte cihazın "şok buhar" düğmesini sık sık kullanın. Böylece iç sistemdeki üretim artıkları temizlenir. 2. Deneme Ütülemesi Yapın İlk kullanım sırasında gerçek kıyafetler yerine eski bir bez veya havlu kullanın. Bu sayede tabandaki kalıntılar giysilere geçmeden temizlenir. Hafif bir koku veya beyaz tortular çıkması normaldir. 3. Cihazı Soğutun ve Temizleyin İlk buhar işlemi tamamlandıktan sonra ütünün tamamen soğumasını bekleyin. Ardından tabanını nemli bir bezle silerek kalan tortuları temizleyin. Bilgi Notu: İlk çalıştırma sonrası gelen hafif koku, su buharı veya beyaz partiküller normaldir. Bunlar üretim sürecinden kalan malzeme kalıntılarının yanması veya atılmasıyla ilgilidir. Kısaca: - Su haznesini iki kez doldurup buharlaştırın. - Şok buhar düğmesini sık sık kullanın. - Gerçek kıyafetler yerine eski bir bezle deneme yapın. - Ütü soğuyunca tabanı nemli bezle silin.
Arçelik Ütü Kireç Temizleme Nasıl Yapılır?
Arçelik ütülerde kireç temizleme işlemi, model tipine göre farklı yöntemlerle yapılır. Buhar performansının düşmemesi ve cihazın ömrünün uzaması için üretici tarafından önerilen adımlar düzenli olarak uygulanmalıdır. 1. Self Clean Fonksiyonlu Modeller Bu modellerde kireç temizleme işlemi ütü üzerinde bulunan “Self Clean” veya damlacık simgeli düğme ile yapılır. - Ütünün fişini çekin ve su haznesini tamamen doldurun. - Buhar ve sıcaklık ayarını maksimum konuma getirin. - Ütü ısındığında fişi çekin, bir lavabo üzerinde yatay tutun. - “Self Clean” düğmesine basılı tutarak ütüyü sallayın. Bu sırada tabandan kireçli su ve tortular dışarı atılır. İşlem bitince tabanı nemli bir bezle silin. 2. Kazanlı Ütüler (Manuel Tahliyeli Modeller) Bu modellerde kazandaki suyun fiziksel olarak boşaltılması gerekir. - Ütü tamamen soğuduktan sonra fişini prizden çekin. - Su tahliye vidasını çıkarın ve kazana bir miktar temiz su ekleyin. - Kazanı salladıktan sonra suyu boşaltın ve vida kapağını tekrar kapatın. 3. Elektronik Kontrollü Kazanlı Modeller Elektronik sistemli modellerde otomatik yıkama döngüsü kullanılır. - Su haznesini doldurun, ardından cihazın alt ve üst düğmelerine aynı anda birkaç saniye basın. - Ekrandaki damlacık ışığı sabit yandığında ütüyü lavabo üzerinde sallayarak buhar düğmesine basılı tutun. Cihaz buharla kireci dışarı atacaktır. Bilgi Notu: Arçelik, ütü haznesine sirke, limon tuzu veya kimyasal kireç çözücü konulmamasını açıkça belirtir. Bu maddeler cihazın iç contalarına zarar verebilir ve kalıcı arıza oluşturabilir. Kısaca: - Model tipine uygun kireç temizleme yöntemini seçin. - Sirke veya kimyasal madde kullanmayın. - “Self Clean” veya “Calc Clean” fonksiyonlarını düzenli aralıklarla çalıştırın. - Temizlik sonrası ütüyü nemli bir bezle silerek kurutun.
Arçelik Ütüde Calc Clean Nasıl Yapılır?
Arçelik ütüde “CALC CLEAN” uyarısı, cihazın arızalı olduğunu değil, kireç temizliği yapılması gerektiğini belirtir. Bu uyarı alındığında ütünün modeline göre belirlenmiş kireç temizleme adımları uygulanmalıdır. 1. Kireç Temizleme Kapağı Olan Modellerde İşlem Ütü tamamen soğuduktan sonra fişini çekin. Cihazı düz bir zemine koyun ve altına bir kap yerleştirin. “Kireç temizleme kapağı”nı sola doğru çevirerek çıkarın. İçindeki su boşaldıktan sonra kapağı temizleyin ve sağa çevirerek sıkıca kapatın. 2. Self Clean Tuşlu Modellerde Uygulama Bu modellerde “CALC” uyarısı bulunmayabilir. Kireç temizliği için ütü tamamen ısındığında fişini çekin. Ütüyü lavabo üzerinde yatay konumda tutun, “Self Clean” düğmesine basılı tutarak ütüyü sallayın. Taban deliklerinden kaynar suyla birlikte kireç tortuları akacaktır. Su bitene kadar işlemi sürdürün. 3. Kazanlı Ütülerde Elektronik Yıkama veya Manuel Tahliye Buhar kazanlı modellerde, arka bölümdeki “tahliye vidası” sökülerek manuel boşaltma yapılabilir veya elektronik yıkama döngüsü başlatılabilir. Bu adımların her biri modelin tasarımına bağlıdır ve cihazın kullanım kılavuzunda açıklanmıştır. Bilgi Notu: Arçelik, ütülerin su haznesine sirke, limon tuzu veya kimyasal kireç çözücü eklenmemesi gerektiğini özellikle vurgular. Bu maddeler contalara ve ısıtma elemanına zarar verebilir. Kısaca: - “CALC CLEAN” uyarısı kireç temizleme zamanını gösterir. - Cihazın tamamen soğumasını bekleyin ve fişini çekin. - Modele uygun temizleme yöntemini uygulayın. - Sirke veya kimyasal madde kullanmayın.
Arçelik Ütü Smart Ne Demek?
Arçelik ütülerde yer alan “Smart” ifadesi, cihazın kumaş türünü otomatik olarak algılayarak en uygun sıcaklık ve buhar ayarını kendi belirlemesini sağlayan Akıllı Ütüleme Modu anlamına gelir. Bu özellik sayesinde kullanıcı, kumaş türüne göre manuel ayar yapmak zorunda kalmaz. 1. Akıllı Ütüleme Teknolojisinin Amacı Smart teknoloji, farklı kumaş türlerinde (pamuk, yün, ipek vb.) optimum sıcaklığı ve buhar miktarını otomatik ayarlayarak kumaşların zarar görmesini önler. 2. Kullanıcıya Sağladığı Kolaylık Bu sistem, ütüleme sırasında manuel sıcaklık ayarı yapma gereksinimini ortadan kaldırır. Böylece kullanıcı, kumaş türü fark etmeksizin aynı ayarla güvenli ve etkili bir ütüleme deneyimi yaşar. 3. Güvenlik ve Performans Dengesi Smart mod, ütünün gereğinden fazla ısınmasını önleyerek kumaşlarda yanma riskini azaltır. Aynı zamanda ideal buhar çıkışı ile kırışıklıkların hızlı giderilmesini sağlar. Bilgi Notu: Bu özellik, özellikle Arçelik’in Aria Expert BEU 9030 D gibi üst segment modellerinde bulunur ve cihazın teknik verileri içinde “Akıllı Ütüleme Modu (Smart Ironing Mode)” olarak geçer. Kısaca: - “Smart” ifadesi Akıllı Ütüleme Modunu temsil eder. - Ütü, kumaş türüne göre sıcaklık ve buhar ayarını kendi belirler. - Yanma riskini azaltır, ütüleme süresini kısaltır. - Kullanıcıdan ek ayar gerektirmeden en uygun performansı sunar.
Ütünün Işığı Neden Yanıp Söner?
Arçelik ütü ışığının yanıp sönmesi, bir arıza göstergesi değil; cihazın çalışma durumunu veya bakım ihtiyacını belirten normal bir bildirimdir. Işığın ne anlama geldiği, ütünün modeline ve o anki kullanım durumuna göre değişir. 1. Isınma Sürecinde Işığın Yanıp Sönmesi Ütü, ayarlanan sıcaklığa ulaşana kadar ısıtma işlemi yapar. Bu süreçte ışık yanar veya yanıp söner. Cihaz belirlenen sıcaklığa ulaştığında ışık sabitlenir ya da tamamen söner. Bu durum, ütünün kullanıma hazır olduğu anlamına gelir. 2. Kireç Temizleme Uyarısı (Calc Clean) Bazı modellerde "CALC" veya "CALC CLEAN" yazısı ya da bu simge yanıp sönerek kireç temizleme zamanının geldiğini bildirir. Bu bir arıza değil, bakım hatırlatmasıdır. Uyarı alındığında modelinize uygun kireç temizleme adımlarını uygulamanız gerekir. 3. Otomatik Kapanma (Auto-Off) Uyarısı Ütü uzun süre hareketsiz kaldığında güvenlik amacıyla otomatik olarak kapanır. Bu moda geçtiğinde ışık yanıp sönerek kullanıcıya cihazın güvenlik moduna geçtiğini bildirir. Ütüyü hafifçe hareket ettirdiğinizde ışık normale döner ve cihaz yeniden ısınmaya başlar. Bilgi Notu: Işığın sürekli yanıp sönmesi, çoğunlukla ısınma döngüsü veya bakım uyarısı ile ilgilidir. Eğer ütü ısınmıyor veya ışık hiç sönmüyorsa, elektrik bağlantısı ya da termostat arızası ihtimali için teknik servise başvurulmalıdır. Kısaca: - Işık yanıp sönüyorsa ütü ısınıyor demektir. - "CALC" ışığı, kireç temizleme zamanı geldiğini gösterir. - Uzun süre beklediyse otomatik kapanma devreye girmiş olabilir. - Işık hiç sönmüyorsa teknik destek gerekebilir.
Ütü Nasıl Çalışır?
Ütü, elektrik enerjisini ısıya dönüştürerek kumaşlardaki kırışıklıkları gideren bir cihazdır. Arçelik ütüler, rezistans, termostat ve buhar sistemlerinin uyumlu çalışmasıyla ısıyı dengeli biçimde dağıtır ve etkili ütüleme sağlar. 1. Isıtma Aşaması Elektrik akımı, ütünün içinde yer alan rezistans adlı ısıtıcı elemana ulaşır. Rezistans ısındıkça, bu ısı ütü tabanına aktarılır ve ütü yüzeyi kumaş üzerindeki kırışıklıkları açacak sıcaklığa gelir. 2. Sıcaklık Kontrolü Ütüdeki termostat, ayarlanan sıcaklığı korur. Kullanıcı kumaş türüne göre sıcaklık ayarı yapar; ütü istenen seviyeye ulaştığında termostat elektriği keser, sıcaklık düşünce yeniden devreye alır. Bu sayede sıcaklık sabit kalır ve kumaş zarar görmez. 3. Buharlaşma ve Kırışıklık Giderme Ütüdeki su haznesinden gelen su, tabandaki buharlaşma odasına yönlendirilir. Burada su hızla buhara dönüşür ve tabandaki deliklerden yüksek basınçla çıkarak kumaş liflerini gevşetir. Buhar, ısı ile birleşerek ütülemenin etkisini artırır. Bilgi Notu: Arçelik ütülerde otomatik sıcaklık kontrolü ve buhar basınç yönetimi sistemleri bulunur. Bu sayede ütüleme sırasında sabit performans elde edilir ve kumaşın yanma riski azaltılır. Kısaca: - Elektrik akımı ısıya dönüştürülür. - Termostat sıcaklığı sabit tutar. - Su buhara dönüştürülerek kırışıklıklar giderilir. - Otomatik kontrol sistemleri güvenli kullanım sağlar.
Ütünün Bozulduğunu Nasıl Anlarız?
Ütünüzün bozulduğunu anlamak için öncelikle arızayla karıştırılabilecek normal çalışma durumlarını ayırt etmek gerekir. Arçelik ütülerde bazı uyarılar veya otomatik fonksiyonlar arıza gibi görünebilir, ancak cihazın normal çalışmasının bir parçasıdır. 1. Arıza Gibi Görünen Normal Durumlar Bazı davranışlar cihazın güvenlik veya bakım sistemleriyle ilgilidir: - Ütünün kendiliğinden kapanması otomatik kapanma (Auto-Shut Off) özelliğidir. - Ütüden gelen ötme veya vızıldama sesi su bitti uyarısıdır. - Düşük sıcaklık ayarında buhar tuşuna basıldığında su akıtması kullanıcı ayar hatasıdır. - "CALC" ışığının yanıp sönmesi, bir arıza değil, kireç temizleme uyarısıdır 2. Gerçek Arıza Belirtileri Aşağıdaki durumlar cihazda teknik arıza olduğunu gösterebilir: - Priz ve termostat ayarları doğru olmasına rağmen ütü hiç ısınmıyorsa, rezistans veya devre arızası olabilir. - Prize takıldığında sigortayı attırıyorsa, elektriksel kısa devre söz konusudur. - Tüm kireç temizleme işlemlerine rağmen buhar vermiyorsa, pompa veya valf sistemi arızalanmış olabilir. - En yüksek sıcaklıkta ve doğru su kullanımıyla bile sürekli su akıtıyorsa, anti-drip mekanizması bozulmuş olabilir. 3. Kontrol Etmeden Servise Göndermeyin Bazı durumlar basit kontrollerle çözülebilir: - Farklı bir priz deneyin. - Termostat ayarını yükseltin. - Su haznesinin dolu olduğundan emin olun. - Cihaz uzun süre hareketsizse, otomatik kapanma devreye girmiş olabilir — ütüyü hafifçe hareket ettirin. Bilgi Notu: Ütüden ses gelmesi, ışığın yanıp sönmesi veya kendiliğinden kapanması her zaman arıza anlamına gelmez. Bu özellikler, cihazın güvenliğini ve verimli çalışmasını sağlar. Kısaca: - Otomatik kapanma özelliği arıza değildir. - "CALC" uyarısı bakım zamanını belirtir. - Isınmama veya sigorta atma durumları teknik servise yönlendirilmelidir. - Uzun süre hareketsiz kalan ütü, güvenlik nedeniyle kendini kapatabilir.
Arçelik Arıa™ Expert BEU 9030 D Ütünün Buhar Gücü Nedir?
Arçelik Arıa™ Expert BEU 9030 D, yüksek performanslı buhar gücü ve “Smart” (Akıllı) ütüleme teknolojisiyle öne çıkan bir modeldir. Ürün, kumaş türüne göre en uygun sıcaklık ve buhar seviyesini otomatik ayarlayarak hem hızlı hem de güvenli ütüleme imkânı sunar. 1. Sürekli Buhar Gücü Arçelik Arıa™ Expert BEU 9030 D modeli, 63 gram/dakika sürekli buhar çıkışı sağlar. Bu özellik, kalın kumaşlarda dahi kırışıklıkları etkili şekilde açar ve ütüleme süresini kısaltır. 2. Şok Buhar Gücü Model, yoğun kırışıklıklar için 280 gram şok buhar gücüne sahiptir. Bu güçlü buhar çıkışı, özellikle keten veya pamuklu kumaşlarda derinlemesine nüfuz ederek etkili sonuç verir. 3. Smart (Akıllı) Ütüleme Teknolojisi Ütü, kumaş türüne göre otomatik ısı ve buhar ayarı yapan “Smart Mode” teknolojisine sahiptir. Böylece kullanıcı manuel ayar yapmak zorunda kalmaz, kumaşların yanma riski ortadan kalkar. Bilgi Notu: Arçelik Arıa™ Expert BEU 9030 D modelinde SuperGlide Seramik taban, 350 mL su haznesi, otomatik kapanma ve otomatik kireç temizleme özellikleri de bulunmaktadır. Bu sayede hem kullanım kolaylığı hem de uzun ömürlü performans sağlanır. Kısaca: - Sürekli buhar gücü: 63 gr/dk - Şok buhar gücü: 280 gr - Smart otomatik sıcaklık ayarı - SuperGlide seramik taban ve otomatik kireç temizleme sistemi