Şeyma sonuçtan hiç memnun değil

05 Nisan 2024 15:51

23.02.2024 tarihinde Arçelik'in resmi web sitesinden ade 605 hb kodlu davlumbaz siparişi verdim. İki kere servis geldi ve sadece prizin yerinin uygun olmadığını söyleyip bize boru, dönüştürücü vs aldırıp davlumbazı dolaba ölçmeden çıkıp gittiler. En son gelen servis ise davlumbazı kutusundan çıkarıp ölçtü ve uygun olmadığını, iade edip aspiratör taktırabileceğimizi söyledi. Bunun üzerine iade talebimi belirttim. Ama 14 gün geçtiğini ve iade alamayacaklarını ilettiler. Çağrı merkezi yetkili servise yetkili servis de çağrı merkezine attı sürekli süreci. Onlarca kez herkese tek tek derdimi anlattım. Bayiyle bile görüştüm. Bayi de 1 ay geçtiği için faturanın KDV'sini ödediğini ve ürünü iade alsa bile bana KDV hariç iade yapabileceğini söyledi. Online satış ile kendilerinin ilgilenmediğini servisin ilgilendiğini söyledi. Ama servis de bayiyle görüşün diyor. Yani durum herkesin topu birbirine atmasından ve benim mağdur müşteri olarak ortada kalmamdan ibaret. İlk iki gelen servisin iş bilmezliği yüzünden iade süresi geçiyor ve sonrasında ne servis ne de Arçelik sorunla ilgilenmiyor. Sancaktepe bölgesine bakan servisten de şikayetçi oldum ama hiçbir yaptırım uygulayacaklarını düşünmüyorum. Dün en son olarak çağrı merkezine tekrar derdimi anlattım ve servis göndereceklerini iade talebini oluşturduğunu söyledi. Bugün ise servis geldi ürünü aldı gitti ve yarım saat sonra tekrar getirdiler. Servis beni arayıp hiçbir şey yapamayacaklarını, online satış birimiyle görüşmem gerektiğini söylüyor. Ama Arçelik'i aradığımda bu birime beni bağlamıyor ve geri dönüş asla yapmıyorlar. Yaptıkları tek şey işi birbirlerine atıp süreci uzatmak. Arçelik'in sadece adı kalmış demek ki. Kutulu bir şekilde mutfağımın ortasında duran ürünlerinin arkasında durmuyorlar, servis desen hatasını kabul etmiyor. Habire konuyla ilgili dönüş yapacağız deyip oyalanıyoruz. Resmi web sitesi diyoruz güvenilir diyoruz oradan alışveriş yapıyoruz ama gördüğümüz muamele bu şekilde. Adınızı lekelemekten başka bir şey yapmıyorsunuz.

05 Nisan 2024 16:47 (Şikayetten 55 dakika sonra)
06 Nisan 2024 01:49

Evet dönüş yaptılar ama benim sorunum çözüme ulaşmadı. Arçelik asla müşteri memnuniyetini isteyen bir marka değilmiş onu anladım. Evime gelen teknisyenin bana söylediği şeyle sisteme girdiği not farklı şeyler ve bunu belirttiğimde "servis olmayan şeyi yazmaz" diyerek beni yalan söylemekle itham etti telefondaki ilgili kişi. Milyonlarca kez ilk gelen servis yetkilisinin bana eksik bilgi verdiği için sürecin uzadığını söylememe rağmen yapabileceğimiz hiçbir şey yok diyerek ürünü iade almıyorlar. O kadar insani durumları önemsemeyen bir prosedür yazmışlar ki onun dışına çıkamıyorlar sanki. Farklı kanallardan alışveriş yapmayıp güvenilir sandığımız için kendi resmi sitelerinden alışveriş yapıyoruz ama kendileri paralarını alıp kenara çekildikleri için müşterinin ne yaşadığını umursamıyorlar. Aldığımız bir t-shirt bir gömlek bile 30-60 günde iade edilirken beyaz eşyanın 14 gün gibi kısa bir sürede iade hakkının olması kurdun kurdun kuramadın geçmiş olsun gibi bir durum yaşatıyor. Servis ve çağrı merkezi birbirlerini kötülüyor, birbirlerini bir şey bilmemekle itham ediyor. Ama buraya şikayetimi yazdıktan sonra geri dönüş yaptıklarında servislerine toz kondurmadılar. Olan müşteriye oldu. Servise yaptırım uygulanır ama size bilgi verilmez dediler, yaptırım vs olacağını asla düşünmüyorum. Sundukları diğer bir çözüm de bayiye teslim edip KDV hariç ücretimi alıp artık konuyu kapatmam. Süpermiş gerçekten. Kimse işini düzgün yapmıyor, olan bana oluyor ve ben paramı eksik alacağım sorun da böylece çözülecek. Koskoca Arçelik bunu öneriyor bana. Ne ürünün ne müşterinin arkasındasınız. Online satış ile ilgili birçok şikayet gördüm ama iş işten geçmişti tabi ki. Şikayetleri dikkate almadığınız da buradan belli. Üç kuruş fazla verip mağazadan almak lazımmış demek ki. Siz de sorunları çözemiyorsanız online satış kanalını kapatmalısınız belki de.

19 Mart 2025 01:05

08 Ekim 2023 21:02
Arçelik Ürünlerinin Kurulumu Ve Hasar Sorunu
Arçelik Ürünlerinin Kurulumu Ve Hasar Sorunu
Fatma sonuçtan çok memnun

02 Şubat 2024 15:50
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

12 Aralık 2023 19:10
Serkan sonuçtan çok memnun