Feryal sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Müşteri Memnuniyeti Diye Bir İlke Yok

27 Ocak 2024 09:58

Kahve makinesini ilk aldığım sene garantisi varken 'kaynatmıyor' diye servise göndermiştim, 'sorun yok' diye geri geldi. Yıllarca ılık kahve içtik. Kasım ayında tekrar gönderdim, 'parça değişecek' diye 1290 TL istendi, ödedim ancak yine aynı sorunla geri geldi. Tekrar gönderdim, yine aynı. Son gönderişimde bu cihaza artık güvenmediğimi, iade veya değişim istediğimi bildirmeme rağmen cihaz yine atölyeye girmiş. Kabul etmedim ama ısrarla cihazın defalarca denendiği ve sorun olmadığı gerekçesi ile yine gönderildi. Ben de iki ayrı gün video çekerek çalışmadığını ispatladım, videoyu hem çağrı merkezine hem de servise gönderdim. Hiçbiri de çözüm üretmiyor. Hatta servis, kullandığım prizdeki voltajdan zamanla bozulabileceğini söylemiş. Zamana gerek yok; parça değişti ve geldiği gün çalışmadı. Oturduğum sitede jeneratör var. Ayrıca evimde mikrodalga fırın, televizyon, Airfryer gibi daha hassas ve değerli pek çok alet var ve onları da mutfakta aynı prizde kullanıyorum; hiçbirinde sorun yok. Fazla su koymuş olabileceğimi söylemişler. Cihaz üç fincanlık; ben iki fincanı pişiremiyorum. Fincanlar da küçük. Yapamadıkları tamir için bahane üretmesinler. Bakırköy servisinden hiç memnun değilim. Video her şeyi gösteriyor. Önceden bir, son iki aydır üç olmak üzere dört defa servise gidip tamir edilemeyen bu cihazı istemiyorum. Modeli eski olduğundan değiştirilemezmiş, para iadesi yapılmazmış. Bu kurallar Allah'ın emri midir? Ben 1290 TL'yi Arçelik'e hediye mi edeyim? Verdiğim paranın karşılığını almadıysam, Arçelik de aldığı paranın karşılığını vermediyse, parama nasıl el koyabilir? Müşteri memnuniyeti diye bir şey yok mudur? Üstelik söz konusu cihaz Arçelik'in en basit, en ucuz cihazıdır; şu anda mağazalarda 1990 TL'ye satılmaktadır. Ben zaten 1290 TL ödemişim. Bu kadar küçük bir meblağ için müşteriyi uğraştırmak ve üzmek firmanıza yakışıyor mu? Ödeyip karşılığını alamadığım servis ücretinin iadesini kesinlikle kabul etmiyorlar. Hak etmedikleri bu paranın gasbedilmesine Arçelik olarak göz mü yumacaksınız? Bu iş Arçelik bünyesinde çözülmediği takdirde başka mercilere başvurmaya mecbur kalmam sizin için daha mı iyi olacak? Son iki aydır teslim almak ve teslim etmek için verilen servis randevularına yetişmek için defalarca iş yerimden izin almam, çözülemeyen sorunun her seferinde tekrarı ve bana zorla kabul ettirilmeye çalışılması, çözüm odaklı olmayan servis ve firma yetkilileri ile mücadelenin yarattığı sinir, stres ve mağduriyet artık sabrımı taşırdı. Şikayet merkezi olarak küçük fakat büyütülmüş olan bu sorunu çözmenizi dilerim.

17 Nisan 2024 03:42

Kahve makinem yeni değil. İlk aldığımda henüz garantisi varken ısıtmıyor diye servise göndermiştim. Sağlam dendi ısıtmıyorsa bir kere daha pişirmem önerildi. Ben de yıllarca ya ılık kahve içtim ya da bir kez daha kaynattım ama iki defa kaynayan kahve çok kötü olduğu için elbet bir çözümü vardır diye kasım ayında Bakırköy servisine gönderdim. Parça değişecek diye 1290 TL ödedim. Geldi sorun devam etti yine gönderdim. Geldi yine gönderdim. Artık tekrar göndermek istemediğimi bana ya sağlam bir cihaz gönderilmesini ya da karşılığını görmediğim paramın iadesini istedim. Cihaz eski model olduğu için yenisi verilemezmiş. Para iadesi de yapmıyorlar. Müşteri hizmetlerine yazdım şikayet hattına yazdım ama önerilen tek çözüm cihazın yeniden servise alınması oldu. İstemeyerek razı oldum gönderdim aynı şekilde geri geldi. Servis ısrarla cihazın sağlam olduğunu savunuyor. Ben de videosunu çekip arızalı olduğunu ispatlıyorum ama değişen bir şey yok. 47 derecede pişti sinyali veriyor. Atölyede 95 dereceye çıkarmışlar fotoğrafını göndermişler. Normaldir çünkü hazır 47 dereceye gelmiş bir kahve var cezvede, makineyi bir daha çalıştırırsam bir 47 derece daha ısınır ve 95 dereceye ulaşılır. Ama bu derece bana ilk pişirimde lazım ikincide değil. Kahve iki defa kaynatılmaz. Prizin arızalı olabileceği, cezveye fazla su koyduğum vs gibi bahaneler ürettiler. Aynı cihazdan işyerimde var ve sorunsuz. Eve getirdim video çektim. İlk pişirimde 96 derecede kahve yaptı. Aynı marka aynı model aynı fincan aynı su ve aynı prizde bir cihaz 96 derecede pişirebiliyor, diğeri 47 derecede kalıyorsa sorun cihazdadır. Sonunda arefe günü cihaz yine geldi, videoya çektim, 47,5 derecede pişti sinyali verdi. Sonraki günlerde de 47-50 derece arasında kaldı. Bu videoları Bakırköy servisine göndermek istedim, servisin numarasını arayınca çağrı merkezi çıkıyor ve servis randevusu vermekten başka işe yaramıyor. Beni Bakırköy servisi ile görüştüremiyor yani çözüm üretecek bir muhatap bulamıyorum. Bu maili müşteri hizmetlerine göndermek istedim, engellemişler, mail ve videolar geri geldi. Bu cihaz son 5 ayda 5 defa, önceki ile birlikte toplam 6 defa aynı sorun için servise gitti, ama tamir edilemedi. 6 seferdir tamir etmeyi başaramadılarsa o zaman hak etmedikleri parayı iade etsinler. İş ahlakı ve müşteri memnuniyeti bunu gerektirir. Lütfen gereğini yapın artık. Ayrıca bana 7. Defa tamir için servise göndermemi teklif bile etmeyin

Galaxy cihazımdan gönderildi

31 Ocak 2024 00:54

Geçerli bir çözüm getirmediler

31 Ocak 2024 00:52

4 gün önce K3200 mini kahve makinesi için şikayet yazdım. Ertesi gün aradılar, uzun uzun konuştuk. Yazdığım şikayeti ve gönderdiğim videoları mühendislerine de göstereceklerini söylediler. Ben de sorunun çözüleceğini sandım. Şikayet hattının ürettiği çözüm, servisle görüşüp beni tekrar servise yönlendirmek oldu. Üstelik de artık hiç muhatap bile olmak istemediğim aynı servise. 4 tamir denemesi ve videolu ispatlara rağmen servis hala cihazda sorun olmadığını iddia ediyor, merkezin de bütün bunlara rağmen bana sunduğu tek çözüm, cihazın 5. Kez tekrar servise alınması oldu. Servis bana mesaj göndermiş, yeniden gönderin, tekrar kontrol edelim diye. Son 2 aydır 3 defa gönderdim, bir şey yok diye geri gönderdiler de, bu sefer mi arızayı bulacaklar? Size değişim veya geri ödeme uygulayamıyoruz diyorlar. Ben de 4 tamir denemesi ve videolu ispatlardan sonra ücret iadesi için daha hangi şartların gerçekleşmesi gerektiğini sordum. Ayrıca servisin kasasına giren paraya el koymanın haksız kazanç anlamına geldiğini kabul edip etmediklerini sordum, lütfedip cevap bile vermediler. Yani böyle büyük ve köklü bir yerli firmamız olduğunu düşündüğümüz Arçelik, kendisi için çok küçük bir meblağ olan 1290TL yi geri ödememek için adeta benimle savaşıyor. Ben 5. Kez servise kendim de gönderebilirdim. Şikayet hattının aracılığına gerek yoktu. Ben bu hatta yazdıysam, servis ile çözemediğimiz soruna daha üst düzeyden bir çözüm gelir ümidi ile yazdım. Umduğum karşılığı bulamadım. Bir müşteriyi bu kadar basit bir cihaz veya küçük bir meblağ için aylarca uğraştırmaya ve üzmeye de hakkınız yok. Müşteri memnuniyetini her şeyin üstünde tutmanızı beklerdim. Vaktimi ayırıp tekrar yazıyorum ve aynı videoları tekrar gönderiyorum. Bu defa daha ciddi ilgilenmenizi ve daha ciddi çözümle bana geri dönmenizi diliyorum.

27 Ocak 2024 14:41 (Şikayetten 4 saat sonra)
29 Ocak 2024 15:28

4 tamir denemesi ve videolu ispatlara rağmen servis hala cihazda sorun olmadığını iddia ediyor, merkezin de bütün bunlara rağmen bana sunduğu tek çözüm, cihazın 5. Kez tekrar servise alınması oldu. Yani böyle büyük ve köklü bir yerli firmamız olduğunu düşündüğümüz Arçelik, kendisi için çok küçük bir meblağ olan 1290TL yi geri ödememek için adeta benimle savaşıyor. Ben 5. Kez servise kendim de gönderebilirdim. Şikayet hattına gerek yoktu. Bu hat bile bu firmaya söz geçiremiyor demek ki. Sonuç olarak Arçelik müşterisinin parasına el koyup haksız kazanç sağlayan bir firmadır

Halil
Halil

Yaşadıklarınızın aynısını farklı sorun olarak yaşadığımı söyleyebilirim. Şu an benim makinemde 4. Kez serviste. Ben de iade veya değişim istedim. Hala bekliyorum. Muhtemelen sonum sizin gibi olacak. 3 kuşaktır Arçelik kullanırız ama ben son kuşat kalacak, belli oldu. Bir daha Allah korusun!

Feryal

Demek ki yalnız değilmişim. 7. Defa servise göndermem için ısrar edilince farklı bir servis istedim, kabul edilmedi. Sonunda bölge servisi varmış, oraya yönlendirmeyi kabul ettiler ama Bakırköy servisi cihaz sağlam diye bölge servisine gönderilmesini engellemiş ve talebim kapatılmış. Bu nasıl bir şeydir, anlayamıyorum. Kendileri tamir edemedikleri gibi, bir üst servise gitmesini de engelliyorlar, üstelik benim inisiyatifim dışında. Talebi yeniden açtırdım. Bakalım ne olacak? Yani servisin sağlamdır lafını dikkate alıyorlar, benim 44,9 derecede kalan ılık kahvemin videolu ispatını hiç dikkate almıyorlar. Bundan sonraki süreç artık yasal yollarla olacak. Bu yola beni Arçelik mecbur bıraktı. Arçelik bitmiştir. Bunu herkes duymalı

15 Aralık 2023 09:27

Volkan
07 Mayıs 2024 18:13
Mariia sonuçtan hiç memnun değil

Mariia
01 Mart 2024 21:57