Burak sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Marka 578557EB Model Buzdolabı Arıza

25 Nisan 2024 14:19

Arçelik marka 578557EB model buzdolabını 15 Eylül 2023 tarihinde sıfır olarak bayiden satın aldık. Askeri personel olmam sebebiyle dolabı aldıktan birkaç hafta sonra annem yanıma geldi. Bayram öncesi eve döndüğümüzde videoda gördüğümüz manzara ile karşılaştık. Dolaptaki her şey çözülmüş ve kötü bir koku dolaba sinmişti. Servisi aradım ve ertesi gün gelip incelediler. Değişim talebinde bulunduğumuz için herhangi bir işlem yapılmadı. Ertesi gün dolabın fişine bir cihaz takıldı. Birkaç gün sonra cihazı aldılar ve dolapta bir sorun olmadığını ifade ettiler. Bu durumda dolabı bu kokuyla kullanmak zorunda olduğumuzu düşünmüyoruz. Elektrik kesintisi yaşanmış ve cihaz kendini koruma moduna almış olabilir. Akım koruyucu priz kullanmamıza rağmen aşırı voltaj ile ilgili bir sorun olmadığını biliyoruz. Buzdolabının başında bekleyemeyiz; elektrik kesintisi sonrasında da çalışması beklenir. İnsanlar elektrik kesintisi olasılığı yüzünden tatile çıkmamalı mı? Buzdolabının değişimini talep ediyoruz. Eğer değişim yapılmayacaksa para iadesi istiyoruz. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağız ve gerekirse tazminat davası açacağız. Şikayetvar sitesinde bu dolabın modeliyle ilgili 'kendi kendine çalışmayı durdurdu' şeklinde birçok şikayet bulunmaktadır. Fabrikasyon bir arıza olasılığı yüksek. Bu dolaba güvenerek nasıl tekrar malzeme koyabiliriz? Ayrıca buzluktaki bozulan malzemelerin maddi değeri yaklaşık 10-12 bin TL civarındadır. Dolabın değişimini sağlamadınız ancak içindekilerin zararı ve tazmini için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağız.

25 Nisan 2024 16:58 (Şikayetten 2 saat sonra)
Burak
25 Nisan 2024 17:22

Aradınız. 1 kez çalamadan kapattınız. Müşteri hizmetlerinizi aradım. Tekrar aranacağım söylendi. Bekliyorum.

Burak
26 Nisan 2024 13:10

Arçelik tarafından 25.04.2024 tarihinde arandım. Servisle tekrar görüşme sağlayıp 26.04.2024 tarihinde saat 13.06'da tarafıma değişim olmayacağı yönünde dönüş yapıldı. Dolapta koku problemi var. 5 aylık cihazın elektrik kesildi varsayalım elektrik geldiğinde tekrar çalışmaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Koku durumunu geçtik diyelim tekrar böyle bir şeyle karşılaşmayacağımızın da garantisi madem cihazda sorun yok yasal haklarımızı kullanacağız. Tüketici Hakem Heyeti'ne bugün başvuruyu yapacağım. Arçelik ürünlerini de tüm çevreme almamaları için telkinde bulunacağım. Sattığı ürünün arkasında duramayan bir firmadan bir daha çivi dahi almam.

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

15 Günlük Buzdolabı Arızası: Arçelik’ten Ne Ürün Ne Çözüm!

06 Eylül 18:32
15 Günlük Buzdolabı Arızası: Arçelik’ten Ne Ürün Ne Çözüm!
Alptekin sonuçtan memnun

Arızalı Buzdolabı Ve Yavaş Servis Mağduriyeti

Alptekin
20 Ocak 13:05
Rabia sonuçtan hiç memnun değil

Rabia
20 Nisan 2024 21:53