Besim sonuçtan memnun

23 Nisan 2024 18:32
Besim'in Teşekkür Mesajı
“Teşekkürler Arçelik”

Kullandığımız bütün beyaz eşyalar Arçelik marka. Son olarak 900 kmx s model kurutma makinesi (9 kg kapasiteli) aldık ve 14.03.2024 tarihinde kurulumu yapıldı. O tarihten beri 5 kez kullandık. Kurulumda bize, kurutma makinesi kapasitesi 9 kg yazsa da en fazla 8 kg yükleyin dedi görevli arkadaş. Biz de 8 kg kapasiteli çamaşır makinemize zaten en fazla 7 kg attığımız için sorun olmaz dedik. Çamaşır makinesi 1000 devirde sıkıyor. Kurutma makinesini pamuklu - dolap kuruluğu seçeneğinde çalıştırıyoruz. Makine çalışmaya başladığında 3 saat 40 dakika yazıyor. Zaten paylaştığım görselde de kılavuzda yazan süre bu. Fakat makinedeki süre sürekli artıyor ve 5 saatin sonunda biz artık yeter diyerek makineyi kapatıp çamaşırı çıkarıyoruz. Servis çağırdık. Bugün gelen arkadaş testlerini ve ölçümlerini yaptı. Hiçbir sorun yokmuş. Bize kullanımla ilgili verdiği ek bilgiler şu şekilde. -Eğer siz bunu 3-4 kg atmazsanız 5 saat de sürer 6 saat de sürer. - İçine farklı kalınlıklarda çamaşır attıysanız o yüzden de uzamış olabilir. Ben de kendisine Arçelik'in kendi sitesinde yazan süreleri (max 185 dakika) gösterdim. Onun görselini de aşağıda paylaşıyorum. Orada öyle yazıyor olabilir dedi. Kurutma makinesi (Beko, Siemens, Vestel vs) kullanan arkadaşlarımıza sorduğumuzda aldığımız en uzun süre 3 saat 40 dakika ile Beko oldu diğerleri 2.5 saati aşmıyor. Kılavuzda 8 kg'lik pamuklu çamaşır ile doldurulmuş kurutma makinesinin verilen kurutma süresi 220 dakika iken (görselini ekledim; benim makinem nasıl 5 saatte kurutamıyor ve bu makinenin servis fişi, sorun yok olarak düzenleniyor? Yerli üretim diye diye tercih ettik. Önceki beyaz eşyalarımdan da memnunum fakat bu şekilde bu kurutma makinesini kullanmak mümkün değil. Değişim talep ediyorum. (Daha önce buzdolabıma servis, gövde yanık ve çatlak, gaz eksik demişti, ben de Şikayetvar'a yazmıştım, buzdolabı hala çalışıyor nazar değmesin.)

23 Nisan 2024 19:08 (Şikayetten 36 dakika sonra)
25 Nisan 2024 12:16

Dün ve bugün birkaç kez arandım. Konuştuk. Durumu açıkladım. Yapılan testte bir sorun çıkmadığı için iade veya değişim yapılmayacağı bilgisi verildi. Ben de kendilerine bundan sonraki sürece Hakem Heyeti ile devam edeceğimi söyledim. Bu çalışma süresini normal buldu Arçelik. Oysa yukarıda kendi sitesinde ve ürün kılavuzundaki program sürelerini paylaştım. Bu bilgilerle uyuşmuyor benim makinemin çalışma süresi. Oysa tbk 219 açık "madde 219- Satıcı, alıcıya karşı herhangi bir surette bildirdiği niteliklerin satılanda bulunmaması sebebiyle sorumlu olduğu gibi, nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan, kullanım amacı bakımından değerini ve alıcının ondan beklediği faydaları ortadan kaldıran veya önemli ölçüde azaltan maddi, hukuki ya da ekonomik ayıpların bulunmasından da sorumlu olur. Satıcı, bu ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur." Kurutma makinesi kurutana kadar video kaydı yapıp internete yükleyeceğim.

07 Mayıs 2024 12:09

25/04/2024 tarihinde, yani yukarıdaki cevabımı yazdığım gün, Arçelik'ten arandım. Müşteri memnuniyeti adına ürünün iadesini kabul ettiklerini söylediler. Ertesi gün benden bilgileri istediler, t. C., IBAN, fatura, kimliğin önlü arkalı fotoğrafı vs. Kurumsal WhatsApp hattına attım bu bilgi ve belgeleri. (birkaç gün bu işlem sürdü.) 03/05/2024 tarihinde makineyi evden alıp 06/05/2024 tarihinde ücreti iade ettiler. Teşekkürler Arçelik.

17 Mayıs 2024 15:59

Teşekkürler Arçelik

Arçelik Kurutma Makinesi Sorunları Ve Değişim Talebi

K. Yalçın
23 Ocak 2025 21:21
Belkıs sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Kurutma Makinesi Sorunları Ve Çözüm Eksikliği

Belkıs
23 Ocak 2025 09:16
Arçelik Kurutma Makinesi Sorunları Ve Çözüm Eksikliği
Elif sonuçtan hiç memnun değil

23 Mart 2024 14:13
Arçelik Kurutma Makinesi Almak İsteyenler