Fatih sonuçtan çok memnun

Arçelik Kurutma Makinesi İle Bitmeyen Sorunlar

30 Ekim 2024 15:18

2022 Kasım ayında aldığım 920 kmw Arçelik kurutma makinem, 5 ay sonra 2023 Nisan ayında kazandan gelen vurma sesi yüzünden yenisi ile değiştirildi. Aradan 1 yıl geçtikten sonra makinenin kazanı, sanki bir yere sıkışmış kurtulmaya çalışır gibi zorlanıp acayip sesler çıkarmaya başladı. Bunun üzerine 2024 Haziran-Temmuz gibi servis kaydı oluşturdum. Gelen teknisyenler arızayı ve sesi gördüler ancak ara ara sorun olduğu için bu makinenin garantisi devam ediyor. 'Bir gün mutlaka duracak, çalışmayacak, o zaman gelir alırız' dediler. Aradan 4 ay geçtikten sonra sorun artarak devam etti. WhatsApp numarasından Arçelik genel merkezine videoları gönderdim, makinenin arızalı olduğunu anlayıp 191611427 numaralı servis talebini oluşturdular. Servis makineyi atölyeye aldı ve hemen ertesinde 'tamir ettik' diye geri teslim etti. Sorun ne diye sorduğumda, 'Bu makinelerde kronik sorun var, hatta başka bir makinenin daha servise alındığını, kasnağa toz birikiyor, temizlik ve tamiratını yaptık. Sorun yok' dedi. Aynı gün 2 sefer makineyi çalıştırdım, her 2 çalıştırmada da daha beter olmuş. Kazan hiç dönmemeye (kapatıp açtıktan sonra çalıştı), ses ise daha da artmış vaziyetteydi. Onların da videolarını WhatsApp'dan genel merkeze ilettim ve makinenin değişimini yasal hakkım olarak talep ettim. Bana herhangi bir arıza tespiti yapılamadığından değişim olmayacağını iletti müşteri temsilcisi. Ertesi gün mesaj geldi ve arandım, değişim talebim bölge mühendisi tarafından onaylanmamış, motoru değişecekmiş ve parça sipariş edilmiş. Kendilerine bugüne kadar 2 kez servis çağırmama, genel merkeze iletmeme rağmen bu hatayı neden tespit edemediniz de 3. Seferde motorun değişmesine karar verdiniz dediğimde, buranın Türkiye olduğu ve sorduğun sorulara bir cevap aramamam gerektiği aklıma geldi. Arçelik'i tercih sebebim satış sonrası servis destek hizmetinin sorunsuz olduğunu yönündeki duyumlarımdı. Ben de kurutma makinamı, çamaşır makinamı, bulaşık makinamı, buzdolabımı, davlumbazımı ve son olarak da televizyonumu değiştirdim son 1 yıl içinde, şimdi ise 'eyvah, ben nasıl böyle bir hata yapmışım' diyorum. Yani kısacası Arçelik pişmanlıkmış. Size yasal hakkınız olan değişim hakkını tanımamak için binbir türlü bahane üretiyor.

25 Ocak 10:20

2023 Nisan ayında aldığım Arçelik 9122pm çamaşır makinemin pompası garantiden değiştikten hemen sonra, ilk yıkamada sanki biri eline çekici almış vurur gibi ses yapmaya başladı. Servis geldi, sesin kaynağını bulamadı. Baştan ara ara gelen ses artık devamlı gelmeye başladı. Servis gelince yine sesin kaynağını bulamayıp gidecek. Müşteri hizmetleri, bölge mühendisine sorduk, parça değişecek diyecek. Sesin kaynağını servis bulamazken bir video ile mühendis nasıl bulacak, orası ayrı bir muamma. Halbuki aynı arızadan ikinci kez servis çağırmam demek, garanti kapsamındaki makinemin yenisi ile değiştirilmesi demek; yasalar bu şekilde uygun görmüş ama Arçelik'in tüketici hakkı, müşteri memnuniyeti gözettiği filan yok arkadaşlar. Müşteri hizmetlerini arayınca, ezberletilmiş kalıp boş cümleler kurup servisi gönderecek ama aynı arızadan üçüncü, hatta dördüncü kaydı oluşturacağıma yemin edebilirim ama ispatlayamam. Kısacası, Arçelik çok büyük pişmanlık. Kurutma makinesinde de çok sorunlar yaşadım (iki sefer değiştirmek zorunda hissettiler ve değiştirdiler). Artık bulaşık makinesi, buzdolabı, TV'de hangi sorunları yaşayacağım merak ediyorum.

24 Ocak 23:17

2023 nisan ayında aldığım Arçelik 9122pm çamaşır makinemin pompası garantiden değiştikten hemen sonra ilk yıkamada sanki biri eline çekici almış vurur gibi ses yapmaya başladı, servis geldi sesin kaynağını bulamadı. Baştan ara ara gelen ses artık devamlı gelmeye başladı. Servis gelince yine sesin kaynağını bulamayıp gidecek. Müşteri hizmetleri bölge mühendisine sorduk parça değişecek diyecek, sesin kaynağını servis bulamazken bir video ile mühendis nasıl bulacak orası ayrı bir muamma. Halbuki aynı arızadan 2. Kez servis çağırmam demek garanti kapsamındaki makinemin yenisi ile değiştirilmesi demek yasalar bu şekilde uygun görmüş ama Arçelik'in tüketici hakkı müşteri memnuniyeti gözettiği filan yok arkadaşlar. Müşteri hizmetleri arayınca ezberletilmiş kalıp boş cümleler kurup servisi gönderecek ama aynı arızadan 3. Hatta 4. Kaydı oluşturucağıma yemin edebilirim ama ispatlayamam. Kısacası Arçelik çok büyük pişmanlık. Kurutma makinesinde da çok sorunlar yaşadım (2sefer değiştirmek zorunda hissettiler ve değiştirdiler) artık bulaşık makinesi, buzdolabı, TV. De hangi sorunları yaşayacağım merak ediyorum

30 Ekim 2024 16:37 (Şikayetten 1 saat sonra)
Fatih
31 Ekim 2024 13:59

Şikayetime istinaden benimle iletişime gecen müşteri temsilcisi çok ilgiliydi ve makinemin değişimi konusunda çok yardımcı oldu, teşekkür ediyorum kendisine

Fatih
11 Kasım 2024 13:49

Benimle iletişime geçen müşteri temsilcisi çok ilgili ve konuya hakimdi, teşekkür ediyorum kendisine

Asena
30 Eylül 2024 17:08

Anıl
30 Aralık 2024 21:40
Tuğba sonuçtan hiç memnun değil

Tuğba
09 Aralık 2024 10:23
Kibar sonuçtan hiç memnun değil

Kibar
28 Ağustos 2024 11:18