Nihal sonuçtan memnun değil

Arçelik Kefir Makinesi Hayal Kırıklığı

28 Kasım 2024 11:40

Arçelik'ten, kefiri daha rahat yapabilirim diye düşünüp, yoğurt-kefir makinesi satın aldım (YM 3200 Yoğurt & Kefir Makinesi). Kullanım kılavuzunda yoğurt yapımıyla ilgili ayrıntılı, net bilgiler ve ölçüler var ama kefir hakkında neredeyse hiçbir doyurucu bilgi vermemişler. Canlı kefir danesi kullanmak istediğim için ve hiçbir bilgi bulamadığımdan müşteri hizmetlerine telefon ettim; bilmediklerini, ilgili kişilere sorup bana tekrar ulaşacaklarını söylediler. Sonradan arayıp kefirin üzerinde yazanlara uymanız gerekiyor dediler, canlı mayada böyle bir seçenek yok, bana kaç gram koymam gerektiğini söyleyin dedim, sonra yine birilerine soracaklarını söylediler. Bu olay 3 kere tekrar etti, sonuç olarak Arçelik'teki hiç kimsenin yaptıkları üründen haberi yok. Ben bu ürünü yalnızca kefir özelliği için almıştım, yoğurt yaparım kendim tencerede makinesiz. Satın aldığım ürünü nasıl kullanabileceğimi bilmiyorum çünkü yapanlar da bilmiyor. Göz kararı maya kata kata günün birinde doğru miktarı bulabilirim ama o zamana kadar kefir olmadan kesilen sütler, boşa giden zaman ve elektrik ne olacak? Arçelik'i profesyonel bir marka bilirdim, hayal kırıklığına uğradım.

28 Kasım 2024 16:20 (Şikayetten 4 saat sonra)
Nihal
Nihal
28 Kasım 2024 18:04

İletişime geçildi, bunun için teşekkürler. Ancak, şikayetimde belirttiğim durumun aynısı yaşandı. Sorduğum şu basit soruya: "Bu üründe kefir yapmak için, sağladığınız 250 ml kavanozlara doldurduğum 250 ml süte tam olarak kaç gram canlı maya/kefir danesi koymalıyım? " yanıtı verilemedi. Telefonuma bir kullanma kılavuzu bağlantısı gönderildi ve bu kılavuzun aletin içinden çıkanla tamamen aynı olduğunu gördüm. Çıkarımım kesinleşmiş oldu, bunu bilmiyorlar/atlamışlar/denememişler, ama tüketiciye canlı kefir mayasıyla kefir yapılabilir diye lanse ediyorlar. Eğer bu ürün yalnızca Yoğurt Makinesi adıyla satılıyor olsaydı satın almazdım. İsimde Kefir de olduğu için aldım ve o özelliğini kullanamıyorum çünkü üreticisi ürün hakkındaki her ayrıntıyı bilmiyor.

Arçelik Tadi Var Yoğur Makinesi Sürekli Sut Ekle Arızası Veriyor

17 Şubat 2024 23:00