29 Mayıs 2024 22:47741

Merhaba, Arçelik marka buzdolabımızdan çıkan yangından dolayı evimizde çok fazla hasar oldu. Buzdolabında çıkan yangından sonra süreci direkt Arçelik servisine bilgi vererek başlattık. Servis geldi, raporunu tuttu, eksper geldi ve hasar raporunu tuttu. Biz bu süreçte evimizin tadilatını yaptırdık, 120.000,00 TL civarında masraf ettik. Ancak bugün Arçelik arayıp genel merkezin dosyayı reddettiğini bildirdi. Arçelik marka buzdolabı yanmış ve evimizi yakmıştır. Bu durumu yargıya taşıyacağım. Ürettiği ürün, 20 yıl sonra da olsa, çevresine verdiği zarardan üretici firma sorumludur. Tüketici olarak bu durumun peşini bırakmayacağım. Buradan tarafınıza bildiririm ve her platformda Arçelik marka ürünün alınmaması ve kullanılmaması için elimden gelen her şeyi yapacağım.

29 Mayıs 2024 22:57

Sayın Arçelik bu yazdığım yazı birçok Yargıtay mevzutindan biri ıv- Üreticinin sorumluluğunun koşulları ve bu konuda karşımıza çıkan yeni kavramlar: Bu durumda ülkemizde bugün, üreticinin ayıplı ürünün sebep olduğu zararlardan sorumluluğu sorunu, bk m. 41 ve devamındaki haksız fi il so- rumluluğu çerçevesinde çözüme kavuşturulacaktır. Yukarıda vurguladığımız üzere Yargıtay da, hatalı üretim nedeni ile patlayan tüp veya yangına sebep olan buzdolabı gibi birçok olayda,

29 Mayıs 2024 22:58

Devamını buradan okuyun meydana gelen zararlardan üreticinin sorumluluğunun, bk m. 41 vd. Düzenlenmiş olan haksız fi il sorumluluğu HÜ- kümleri uyarınca değerlendirileceğini açıkça karara bağlamıştır

1 Haziran 2024 22:55

Merhaba hala Arçelik ten bir dönüş bekliyorum galiba hukuki yollara başvurmak sorunu daha çabuk çözecek

8 Aralık 2025 12:51

Merhaba bu konu hakkında hiçbir geri dönüş hala Arçelik ten almadım bundan sonra ne kullanırım eşime dostuma akrabama tanıdık tanımadık hiç kimseye Arçelik markasını aldırmam

Yorumlar(18)

4 Haziran 2024 13:30

Durumu önce tespit ettirmeniz gerekli, sonra yargı yoluna başvurabilirsiniz, sorun tüketici de mi yoksa ürün mü ayıplı!

4 Haziran 2024 10:25

Arçelik firmasının yaşanan durumda ürünlerine sahip çıkmasını temenni ediyorum. Arçelik ürünleri alırken 3 kere düşüneceğim.

3 Haziran 2024 17:30

Arçelik gibi kaliteli bir firmanın ürününden kaynaklı çevresine vermiş olduğu zararı karşılamaması benimdr fikirlerimi değiştirdi, ayıplı bir ürünün yol açtığı bu zararı karşılaması gerektiğini düşünüyorum.

3 Haziran 2024 15:18

Açıkçası bu denli büyük ve global bir Türk firmasının yapmış olduğu bu ayrımcılık ve ürünün arkasında durmaması garibime gitti, firmanın genel merkez reddetti diyerek kestirip atmasına farklı bir ayıptır. Arçelik firmasının kendi ürününün arkasında durmaması, sahip çıkmaması ve oluşan zararı karşılamaması ayıplanacak bir durumdur. En kısa sürede firma ürünü değişim yaparak tüketicinin maddi ve bir nebzede olsa manevi memnuniyetini sağlamalıdır.

3 Haziran 2024 15:07

Çelik ve çeliknaz aşkı bitmiştir Arçelik benim için kara listede. İyi ki şikayetleri okuyorum.

3 Haziran 2024 14:53

Aynı sorunu sorunu bizde yaşadık Arçelik firması sorumluluğunu üstüne almıyor illa can kaybı mı olması gerekiyor. Arçelik yetkilileri sattığı malın arkasında durmalı

3 Haziran 2024 12:23

Buzdolabının fişi bile yanmamışken motorundan çıkan bir yangında nasıl olur da firma mesuliyet kabul etmez anlamış değilim. Bu kadar büyük ve kurumsal bir firmanın her türlü desteği karşılamasını bekliyoruz.

3 Haziran 2024 11:53

Aslında biraz bilinçli bir insan fotoğraflardan bile durumu net anlayabilir. Ekspertiz veya bilirkişi olmaya gerek yok. Buzdolabının fişinde en ufak bir hasar yokken, buzdolabının motor kısmı komple yanmış ve eve yayılmış görünüyor. Böyle bir durumun ölüm ve yaralanma gibi bir şeye neden olmaması işin şansı olmuş. Ancak burada üretici firma üzerine düşeni yapmalı ve kullanıcının mağduriyetini gidermeli.

1 Haziran 2024 23:09

Yangından 4 hafta sonra Arçelik tarafından talebiniz reddedilmiştir denildi. Sebebi tam olarak söylenmedi. Buzdolabı yüzünden yangın çıktığı çok bariz bir şekilde belli olduğu halde herhangi bir destek vermemek Arçelik gibi bir firmaya hiç yakışmadı.

Eki aç

Arçelik Buzdolabı Evimizi Tehlikeye Attı!

11 Eylül 2024 22:012.301

10 yıl önce evlenirken aldığımız Arçelik marka buzdolabı bir saat önce evimizi yakıyordu. Yanık plastik kokusu gelmeye b...

Arçelik Buzdolabım Sorunlu Çıktı

30 Ocak 2024 23:441.024

Arçelik kadar kötü bir firma olamaz. Evimin bütün eşyalarını Arçelik'ten aldım fakat buzdolabının buzluk bölümü kendiliğ...

Arçelik Buzdolabım Sorunlu Çıktı
1 Yorum

Tümünü Gör
Arçelik Buzdolabı Soğutmuyor, Kırmızı Işık Uyarısı Veriyor, BİP Sesi İle Ötüyor!

Arçelik BuzdolabıSoğutmuyor, Kırmızı Işık Uyarısı Veriyor, BİP Sesi İle Ötüyor!

Rabia
Arçelik Buzdolabında Ses Sorunu!

ArçelikBuzdolabında Ses Sorunu!

Önder
Arçelik Dolap Konusunda İlgisiz!

Arçelik DolapKonusunda İlgisiz!

Hüseyin
Arçelik 10 Gündür Mağdurum!

Arçelik 10 GündürMağdurum!

Zeliha