Bekir sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Buzdolabı Gaz Kaçağı

18 Mart 2023 10:07

Arçelik 2398 buzdolabım 2011 yılında alındı. Bu yıl soğutmama nedeniyle ücret karşılığı servisten motor değişimi yapıldı. Şimdi ise Mart 2023'ye dolap kısmı az soğutuyor. Servis çağırdım cihazda gaz kaçağı olduğunu tamirinin olmadığını ve 10 yılı doldurduğu için de hiçbir işlem yapamayacaklarını söylediler. Böyle saçmalık mı olur içindeki boru ömrünü tamamladıysa kullanıcının hatası ne? Her 10 yılda bir makine mi yenileceğiz bu nasıl bir saçmalıktır. Ne yazık ki tüm dijital ürünleri çamaşır bulaşık çaycı kahve makinesi televizyon süpürge inoks Akçelik almıştım. Malının arkasında durmayan bir firmayı olumlu reklam etmeye gerek yok. 10 yıllık ömrü olan marka. Arçelik. Olayı Hakem Heyeti'ne taşıyacağım.

27 Mart 2023 11:50

Ürüne gaz kaçağı testi yaptılar ve 10 yılı doldurduğunuz için yapacak bir şey yok deyip buzdolabını tarafıma teslim ettiler. Asıl olay şimdi başlıyor yapacak şeyleri şimdi başlıyor. Öncelikli olarak 10 yılı doldurmayan yani 1 yıllık üründe dahi bu problem çıkabilmekte 10 yıla kadar olan ürünlerde değişim yapılabilmektedir. Demek ki fabrikasyon ilan arıza kah 1 yılda kah 10 yılda ortaya çıkmakta ayrıca kaçağın büyüklüğüne göre içindeki gazı 1 ayda da 2 yılda da bitmektedir. Firmalar araç satıyor ve 20 yıllık arabayı emniyet kemeri motorunu ücretsiz değiştirmek için servise çağırıyor amaç can güvenliği. Peki Arçelik'te olay ne 10 seneyi dolduranın ürünü çöpe diğerlerinin ürünü pazarlıkla değişik ya da hediye çeki gibi müşteriyi mağdur etmeye yönelik hareketler. Sizin 10 yıl dediğiniz yedek parça temin garantisi Arçelik ancak benim cihazımda problem çıkaran parça yedek parça değil gövde işte bu yüzden emsal dava açma hazırlığındayım sizin gibi kendi hatasını müşteriye kesen bir firmayı her yerde karalayacak ve reklam edeceğim. Madem gövde de problem var neden ücret karşılığında motor değiştirdiniz sizden hem ürünün bedelini hem de motor değişim ücretini iade istiyorum sizin yüzünüzden ramazan ayında sıcakların başladığı noktada dolapsız kaldım.

profile profile
18 Mart 2023 10:39

Bu arada dondurucu kısmı donduruyor dolap kısmı az soğutuyor. Gaz kaçağı belki de gövde de değil değişimi yapılan motordan kaynaklıdır. Ya da madem gövde kaçağı var neden 3500 TL'ye motor değiştirdim.

18 Mart 2023 10:47 (Şikayetten 39 dakika sonra)

Mahmut
Mahmut

Arçelik firmasından uzak durmak gerekiyormuş anlamış olduk sayelerinde bundan sonra asla tercih etmeyeceğim firma

Uğur
Uğur

Arçelik 2530CMIY model üründe aynı sorunla karşılaştım. Üstelik alalı daha 7 yıl bile olmadı. Simdi fahiş bir fiyat ile değişim talep ediyorlar.

Bekir

Tüketici Hakem Heyeti akabinde mahkemeye gitmek faydalı olacaktır ben bu yolu izleyeceğim.

Halit sonuçtan hiç memnun değil

Kompresör Değişimi Sonrası Buzdolabım Hala Soğutmuyor, Servisten Çözüm Alamıyorum

12 Ağustos 2025 13:15
Özlem sonuçtan memnun

Arçelik Buzdolabında Kronik Sorun Ve Yetersiz Çözüm

Özlem
06 Şubat 2025 13:10
"Sorunum çözüldü fakat 10 15 güne yakin çözüldü. O zamana kadar buzdolabı olmadan yaşadım. Yeni buzdolabı için eski dolabımı (neredeyse yepyeni ) dolabım alınıp yeni dolap için indirim uygulandı sadece."
Tüm 2398 CNIY Şikayetlerini Gör
Arçelik Kategorileri