Rabia
26 Şubat 2024 12:23

Vestel'den fırın aldım, keşke almasaydım. Ürün geldiğinde, istediğim modelin farklı bir rengi geldi. Heyecanla bunu görmezden geldim ve kurulum yapıldı. Bana, fırının kapağını açık bırakarak yarım saat kadar çalıştırdıktan sonra kullanmam söylendi. Yaptım ve aradan dört hafta geçti. Fırını kullanmak için kapağını açtığımda, iç emayenin iki yerden kabardığını fark ettim. Daha sonra hastalandım ve uzun süre, yaklaşık bir ay, Vestel'e haber veremedim. Bu arada fırın daha yeni, üç ay olmuştu. Vestel'i aradım, geldiler ve fırının içini keskin bir tornavida ile kazıyarak video çektiler. Sadece bu sorun değil, başka sorunlar da olduğunu söyledim, ancak 'onlara sonra bakılır, sizi arayacaklar' denilerek gidildi. Bir haftaya yakın bir süre geçti ve beni aradılar. Fırının kullanıcı kaynaklı olduğunu ve ücretli değişim yapılması gerektiğini söylediler. Diğer problemlerim için tekrar usta gönderdiler. Bir hafta sonra usta tekrar geldi ve sorunları videoya aldı. Usta gerçekten ilgiliydi. Bugün beni aradılar ve fırının iç kısmının kullanıcı kaynaklı olduğunu, bu yüzden değişmesi gerektiğini söylediler. Üstelik 10 bin küsur lira maliyeti olacak bir değişim için yüzde on beş indirim yaparak, parayı göndermemi ve fırını değiştireceklerini söylediler. Ayrıca arayan kişi çok saygısızdı ve konuşmama fırsat vermiyordu, sürekli lafımı kesiyordu. Fırının ocak ile birleşim yerinde montaj hatası var ve açıklığı gözle görülüyor. Ocak demirlerinin boyası döküldü. Büyük ve küçük gözlerde sorun yok ancak iki orta boy gözün rengi atmış. Fırının plastik kısımları koptu, demirlerin yarısı renk değiştirdi, fırının kapağı yamuk ve sol taraftan ısı kaçağı var. Tüm bunlar tespit edilmesine rağmen, sorunlar görmezden gelinerek 'kullanıcı kaynaklı' deniliyor. Fırının fabrikasyon hatalı olduğunu ispat etmeme rağmen, bu sorunların peşini bırakmayacağım ve Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunacağım.

27 Şubat 2024 11:30 (Şikayetten 23 saat sonra)

Hakan

Merhaba sorununuz çözüldü mü ve saygısızca konuşmalarına katılıyorum bana da kırık televizyon sattılar

Sefa sonuçtan hiç memnun değil

24 Eylül 2024 13:36
Şilan sonuçtan hiç memnun değil

Vestel Fırınlı Ocak Aşırı Isınma Problemi Ve Şikayetin Silinmesi

Şilan
14 Ağustos 2024 15:32
Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Zeynep
05 Eylül 2024 13:22