Orhan sonuçtan hiç memnun değil

Orhan
28 Eylül 2024 15:14

06.09.2024 tarihinde Vestel DD SD30111 Duomode model bir derin dondurucu satın aldım ve aynı gün kurulum işlemi gerçekleştirildi. Kurulumun ardından, ürünün iç kısımlarında köşelerde çatlak ve yapıştırma lekeleri fark ettim. Bunun üzerine yetkili servisi aradım ve bu durumu bildirdim. Ancak, servis görevlisi bana ürünün teslim sırasında kontrol edilip edilmediğini sordu ve kontrol etmediğimi belirttiğimde, "Kontrol etmeniz gerekiyordu" şeklinde yanıt verdi.

Daha sonra kurulum yapan ekip, servis kaydı oluşturulmadan tekrar gelip inceledi ve bu durumun bir sorun teşkil etmediğini söyleyerek "Kullanabilirsiniz" dediler. Ancak, sıfır bir ürün almıştım ve bu tür kusurlar kabul edilemezdi. Vestel'in internet sitesine girip, ürünle ilgili fotoğrafları göndermek istedim fakat bu işlemi gerçekleştiremedim. Bunun üzerine müşteri hizmetlerinden beni arayıp ürün değişimi için servis kaydı açmam gerektiğini belirttiler ve ben de kabul ettim. Ancak, telefon görüşmesinden sonra gelen mesajlarda, servis geldiğinde bir sorun tespit etmezse benden 400 TL ücret talep edileceği yazıyordu. Bu durum üzerine, ürünü kontrol eden ekibin tekrar gelmesini istemediğimi ve fotoğrafları iletmem için bir e-posta adresi verilmesini rica ettim. Ancak, bu talebim karşılanmadı ve mevcut işleyişin böyle olduğu belirtildi.

Durumu bu şekilde çözemeyeceğimi anlayınca, konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıdım. Yaklaşık bir hafta sonra Vestel beni arayarak servis ekibinin çektiği fotoğrafları incelediklerini ve haklı olduğumu, ürün değişimini onayladıklarını söylediler. Bu süreçte endişelerimi dile getirdim; yeni gelen ürünün de aynı kusurlara sahip olabileceğini düşündüm. Ancak, böyle bir durumun kesinlikle söz konusu olmayacağını belirttiler ve mevcut ürün stokta olmadığından bana bir üst model teklif ettiler. Önce sevinip kabul ettim.

Yeni ürün geldi, eski ürünü götürdüler. Ancak, aynı köşe ve kenar kusurları bu üründe de vardı. Vestel’in bu standartlarının değişmeyeceğini ve bu süreci daha fazla uzatmanın bir anlamı olmadığını düşünerek durumu kabullenmek zorunda kaldım. Yaşadığım bu sürecin daha fazla uzamasını istemediğim için Tüketici Hakem Heyeti'ne dilekçe vererek başvurumu geri çektim.

Bu paylaşımı, yaşadığım müşteri deneyimini belirtmek ve Vestel'in bu süreçteki tutumunu değerlendirmek için yapıyorum. Umarım, bu tür durumlarla karşılaşan tüketicilere yol gösterici olur ve firmaların müşteri memnuniyetini daha fazla önemsemesini sağlar.

01 Ekim 2024 10:03 (Şikayetten 2 gün sonra)

09 Ağustos 2024 10:32
Vestel Yeni Alınan Derin Dondurucu Sorunları Ve Müşteri Hizmetleri Deneyimi
Eyüp sonuçtan hiç memnun değil

Eyüp
23 Şubat 2024 13:29
Vedat sonuçtan hiç memnun değil

Vedat
04 Eylül 2024 10:09