26 Kasım 2024 12:34

Merhabalar, bugün bir Türk Telekom aldatmacasını anlatmak için buradayım. Yaklaşık 10 gündür yurt dışındaydım ve bulunduğum ülkede o ülkeye ait bir telefon hattı kullandım. Türk Telekom'a ait olan hattım telefonuma takılı bile değildi. Ancak ülkeye dönüş yaptığımda faturamda 3 günlük yurt dışı kullanımı olduğunu ve bu sebeple 555 TL + vergiler olmak üzere toplamda 800 TL civarında "Tarifen yurt dışında Servis Ücreti" adı altında bir ödeme alındığını gördüm. Türk Telekom ile yaptığım görüşmede üç farklı günde 9, 15 ve 5 saniyelik görüşmeler yaptığım için bu tutarın yansıtıldığı iletildi. Kendilerine bu hattın telefonuma takılı bile olmadığını anlatsam da anlamak istemediler.

Detaylı döküm istediğimde bu görüşmelerin 08505328282 numaralı telefon ile yapıldığını ilettiler. Kontrol ettiğimde bu numaranın Türk Telekom'un beni arayanlara "Aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor" demek için yönlendirme yaptığı telefon olduğunu fark ettim. Yani ben hattı telefonuma taktığım anda operatör tarafından otomatik olarak tanımlanan bir yönlendirme sebebiyle yurt dışında kullanım yapmışım, komik! Daha da komik olan şu eğer bu hali hazırda aktif gelen "Tarifen yurt dışında Servisi" olmasaydı yaklaşık 45 TL bir tutar faturama yansıyacaktı ancak hiç kullanmadığım ve benim ruhumun bile duymadığı bir durum için sanki o günlerde bu servisi kullanmışım gibi 800 liralık bir ödeme almaya çalışıyorsunuz, bu normal mi sizce?

Eşim farklı bir operatörden hizmet alıyor ve böyle bir durum yaşamadı. Türk Telekom müşterilerine bu şekilde mi davranıyor? İlgili bilgileri fotoğraf olarak da paylaşıyorum. Hatta bir mailde SMS alamadığım için mail atmışlar, hat takılı olmadığı için olabilir mi acaba? Herkesin dikkatli olması gereken bir durum belli ki, hattı çıkarsanız bile kurtulamıyorsunuz!

Tuğba sonuçtan hiç memnun değil

07 Şubat 2025 19:20

03 Ekim 2024 12:52

15 Ocak 2025 21:53
Cuneyd sonuçtan hiç memnun değil

08502525275 Türk Telekom Güvenlik Açığı

18 Şubat 2024 11:57