Türk Telekom Ev Telefonu Kapandı Diye 295 TL'ik Fatura Çıkardı

28 Mayıs 2024 21:12

Çok uzun zamandır evde bağlı duran ama bir kez bile açıp arama yapmadığımız, ayda 1 ya da 2 kez çalan o da genelde yanlış numara olan Türk Telekom ev telefonumuzu geçen ay kapatma talimatı verdik. Bakın abartmıyorum 1 kez bile açıp arama yapmamışızdır en az 3-4 senedir belki daha fazla. Çünkü malum artık tüm görüşmeler cep telefonu ile yapılıyor. Evde bu telefon hattına bağlı internet vb. Başka bir hizmet de yok. Çok eskiden yılda bir Türk Telekom müşteri hizmetleri arar taahhütlü uygun kampanya önerirdi.

Son 1 ya da 2 sene içerisinde böyle bir taahhüt de vermedik diye hatırlıyorum. Ama Türk Telekom hattı kapattığım için bana 295 TL lik fatura kesmiş. Sebep? Neyin faturası bu? Bir kez bile arama yapmadığım bir hat için neyin cezası bu? Açık kaldığı dönem boyunca zaten hiç kullanmadığımız halde her ay faturasını ödedik. Nasıl iştir bu anlamadım? Bana özel bir hizmet veya ürün vermişsindir, ben de bunu kullanmışımdır, bedeli mukabili kesersin fatura. Ama ortada hiçbir şey yok, her ay boş yere fatura ödemeyelim artık diyerek hattı kapatıyoruz.

Sen misin kapatan şak 295 TL! Bu ülkede ne zamandan beri telefon hatlarının kapanması için masraf alınıyor? Biriken borç yok, alınan bir ürün/hizmet yok. Bu faturanın da hiçbir karşılığı yoktur! Kullanılmayan bir hizmet için fatura kesemezsiniz! Bu şikayetten sonra o 295 TL lik fatura iptal edilmez ise BTK ya da şikayet yazacağım. Nedir bu ya deli dumrul gibi, köprüye girerken para, çıkarken ayrı para!

profile profile
Omur
Omur
05 Haziran 2024 11:28

Hiçbir şekilde geriye dönüş yapılmadı, bugün itibariyle 302TL olarak ödedim ve kapattım. Borç yetmiyormuş gibi ödenmeyen her güne de faiz işletiyorlar. Borç daha da artıp hukuki boyuta varmadan ödedim. Ama tek bir kuruşunu bile helal etmiyorum. Resmen haksız kazançtır bu. BTK ya da şikayet olarak ileteceğim. Bundan sonra Türk Telekom grubundan hiçbir ürün veya hizmete bedava bile olsa dönüp bakmam.

05 Şubat 2024 19:31
Türk Telekom Hattımı Kapattı! (haksız Yere)!
Sude sonuçtan hiç memnun değil

10 Şubat 2025 20:14
Esma sonuçtan hiç memnun değil

Kapanan Hat İçin 3 Ay Sonra Çıkan Borç Şoku

13 Haziran 2025 14:52
Kapanan Hat İçin 3 Ay Sonra Çıkan Borç Şoku
Hakan sonuçtan hiç memnun değil

25 Şubat 2025 13:50

11 Şubat 2025 06:32